Televizía zrušila reláciu Di Cania pre fašistické tetovanie

NETKY.SK • 14 September 2016, 21:59 • 2 min
Televizía zrušila reláciu Di Cania pre fašistické tetovanie

RÍM - Talianska televízna stanica Sky Sport zrušila reláciu bývalého trénera futbalistov Sunderlandu Paola Di Cania pre fašistické tetovanie, ktoré bolo vidieť počas videorozhovoru. Informovala o tom agentúra dpa.

slovakia

left justify in out

Futbalista známy pre svoje sklony k fašizmu odštartoval v televízii vlastnú reláciu s názvom "Di Canio Premier šou". V jednom z vydaní bolo možné vidieť vytetované slov "dux", ktoré odkazuje na bývalého talianskeho fašistického lídra Benita Mussoliniho.

 

"Urobili sme chybu, keď sme ukázali ten obrázok. Niečo sme urobili zle. Ospravedlňujeme sa tým, ktorých tento obrázok urazil. Po rozhovore s Paolom sme sa rozhodli pozastaviť našu spoluprácu aj napriek jeho profesionalite," vyjadril sa viceprezident Sky Sport Jacques Raynaud.

 

Pre Di Cania nejde o prvý problém s touto tématikou, v roku 2005 ho ešte ako hráča Lazia Rím potrestali za opakovaný fašistický pozdrav. Vtedy prezentoval názor, že jeho gesto nemá politický podtón.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona