Televízia ZDF upozornila na bezpečnostný problém na letisku Kolín nad Rýnom-Bonn

NETKY.SK • 21 Apríl 2016, 08:36 • 2 min
Televízia ZDF upozornila na bezpečnostný problém na letisku Kolín nad Rýnom-Bonn

MNÍCHOV - O vážnom bezpečnostnom probléme na letisku Kolín nad Rýnom-Bonn informoval dnes druhý program nemeckej verejnoprávnej televízie ZDF. Podľa tohto zdroja bol na internetovej stránke letiska od novembra 2015 verejne dostupný núdzový plán považovaný za dôverný dokument.

slovakia

left justify in out

Viac ako 230-stránkový materiál obsahuje podľa ZDF nielen postupy uplatňované počas prírodných katastrof alebo leteckých nešťastí, ale aj podrobné pokyny, ako postupovať v iných nebezpečných situáciách, ako sú teroristické útoky, bombové hrozby alebo rukojemnícke drámy. Nachádza sa v ňom i presný opis miest, na ktorých sa majú zhromažďovať cestujúci v núdzových situáciách.

 

Prevádzkovateľ letiska, ktoré má civilnú i vojenskú časť, odstránil núdzový plán z webu v priebehu dneška po tom, čo sa na jeho obsah pýtali novinári z ZDF.

 

Podľa jeho oficiálneho stanoviska bol verejnosti dostupný iba výňatok z detailného núdzového plánu známeho iba veľmi malému okruhu ľudí a ten obsahoval iba všeobecné informácie.

 

Práve letisko Kolín nad Rýnom-Bonn sa spomínalo iba pred niekoľkými mesiacmi ako možný terč teroristického útoku džihádistov z Islamského štátu v Nemecku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies