Televízia JOJ dostala pokutu 10-tisíc eur

NETKY.SK • 25 Január 2017, 08:14 • 2 min
Televízia JOJ dostala pokutu 10-tisíc eur

BRATISLAVA - Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR) uložila na svojom dnešnom zasadnutí vysielateľovi MAC TV, s.r.o. (programová služba JOJ) pokutu vo výške 10 000 eur.

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informoval Martin Dorociak z právneho a licenčného odboru rady, dôvodom bolo porušenie zákona o vysielaní a retransmisii v časti ochrana ľudskej dôstojnosti, ku ktorému podľa RVR došlo štvrtého marca 2013 o 19:36 odvysielaním príspevku Nechtiac zrazil kamaráta v programe Noviny. Pokutu 3 000 eur rada uložila vysielateľovi MARKÍZA – SLOVAKIA, spol. s r.o. za to, že spomínaný zákon porušil v časti ochrana maloletých. K porušeniu zákona podľa rady došlo tým, že 16. júla 2016 o 20:33 odvysielala TV MARKÍZA program Majstrovský plán, ktorý označila ako nevhodný pre maloletých divákov do 12 rokov. Poskytovateľa audiovizuálnej mediálnej služby na požiadanie MAC TV, s.r.o. (na stránke www.joj.sk) pokutovala rada za porušenie zákona v časti ochrana ľudskej dôstojnosti. K porušeniu podľa RVR došlo 13. marca 2013 poskytovaním programu s názvom "Martina (†28) prešiel kamarát. Videla to jeho mama".

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona