Telesá Slovenskej filharmónie cestujú do Villachu

NETKY.SK • 8 Júl 2011, 10:15 • 2 min
Telesá Slovenskej filharmónie cestujú do Villachu

Telesá Slovenskej filharmónie cestujú do Villachu - Kultúra Slovenská filharmónia (SF) a Slovenský filharmonický zbor pod vedením zbormajsterky Blanky Juhaňákovej odcestujú v sobotu 9. júla do rakúskeho mesta Villach.

slovakia

left justify in out

img

Slovenská filharmónia (SF) a Slovenský filharmonický zbor pod vedením zbormajsterky Blanky Juhaňákovej odcestujú v sobotu 9. júla do rakúskeho mesta Villach. O deň neskôr tam uvedú koncert zostavený z diel Richarda Straussa a Gustava Mahlera. TASR informovala tlačová tajomníčka SF Martina Tolstova.
      Ako ďalej uviedla, na úvod koncertu zaznejú fanfáry Richarda Straussa Slávnostný vstup skomponované pre dychové plechové nástroje, tympany a organ. V interpretácii členov zboru zaznie a cappela dielo R. Straussa Nemecké motetá op. 62, nasledovať bude Symfónia č. 2 c mol Gustava Mahlera. Sólové party uvedú zahraniční sólisti - sopranistka Ursula Langmayr, mezzosopranistka Iris Vermillion, tenorista Alexander Kaimbacher a basista Josef Wagner.
      Koncert sa uskutoční v Kongresovom centre pod taktovkou rakúskeho dirigenta Christopha Campestriniho v rámci festivalu Korutánske leto 2011.
      Členovia Slovenského filharmonického zboru z Villachu odcestujú na Kanárske ostrovy, kde budú účinkovať v opere Peter Grimes Benjamina Brittena.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies