Telegram má v Nemecku vážny problém, hrozí mu pokuta viac ako 5 miliónov eur

NETKY.SK • 14 Jún 2021, 22:35 • 2 min
Telegram má v Nemecku vážny problém, hrozí mu pokuta viac ako 5 miliónov eur

BERLÍN - Nemecké úrady začali v pondelok konanie proti sociálnej sieti Telegram. Prevádzkovateľovi aplikácie hrozí pokuta za nedodržanie pravidiel v oblasti narábania so škodlivým obsahom.

slovakia

left justify in out

Týždenník Der Spiegel počas víkendu informoval, že podľa kompetentných predstaviteľov už aplikácia dosiahla veľkosť, pri ktorej má v otázke spolupráce s nemeckými úradmi podliehať rovnakým pravidlám ako platformy Facebook, Twitter a TikTok.

 

img

 

Hovorkyňa ministerstva spravodlivosti v pondelok potvrdila, že úrady sa písomne obrátili na prevádzkovateľov služby v Spojených arabských emirátoch. V liste upozornili, že Telegram doteraz nevytvoril kanál na podávanie sťažností a v Nemecku neurčil kontaktnú osobu.

"Spoločnosť má teraz príležitosť zareagovať," uviedla hovorkyňa Rabea Boennighausenová.

 

Pokiaľ Telegram nesplní požiadavky, môže podľa časopisu Spiegel čeliť pokute až 5,5 milióna eur. Stanovisko prevádzkovateľa agentúra AP zatiaľ nezískala.


Telegram založili ruskí bratia Nikolaj a Pavel Durovci. Obľúbenosť aplikácie v Nemecku v posledných rokoch rástla, a to aj medzi pravicovými skupinami alebo ľuďmi odmietajúcimi vládne opatrenia proti pandémii koronavírusu.

 

img


Nemecký parlament v roku 2017 schválil zákon s cieľom zabezpečiť, aby sa existujúce obmedzenia slobody prejavu vrátane zákazu popierania holokaustu, uplatňovali aj v digitálnom priestore.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona