Telefóny od Microsoftu porušujú patentové právo, hovorí sudca ITC

NETKY.SK • 28 Apríl 2015, 08:42 • 2 min
Telefóny od Microsoftu porušujú patentové právo, hovorí sudca ITC

BRATISLAVA - Spoločnosť Microsoft prehrala prvé kolo potenciálne nákladného patentového sporu. Americká komisia pre medzinárodný obchod (ITC) v pondelok rozhodla, že americký softvérový gigant použil bez povolenia vo svojich telefónoch technológiu spoločnosti InterDigital Inc.

slovakia

left justify in out

Sudca Theodore Essex rozhodol, že spoločnosť Microsoft porušila dva patenty firmy InterDigital, pričom zároveň uviedol, že by nebolo proti verejnému záujmu zakázať import zariadení Microsoft do USA.


Toto rozhodnutie sudcu musí ešte posúdiť kompletná komisia, až potom sa akýkoľvek zákaz dovozu môže uplatniť. ITC má právomoci na to, aby zakázala import tých výrobkov na americké trhy, o ktorých rozhodla, že porušujú americké patenty.


Spoločnosť InterDigital ešte v roku 2007 obvinila z porušovania patentov firmu Nokia. Minulý rok však spoločnosť Microsoft prevzala divíziu telefónov spoločnosti Nokia. Podľa spoločnosti Microsoft je pondelkové rozhodnutie ITC len jedným krokom v celom procese.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies