Telefónni operátori prestávajú spoplatňovať prenos čísla

NETKY.SK • 16 Jún 2014, 12:38 • 2 min
Telefónni operátori prestávajú spoplatňovať prenos čísla

BRATISLAVA - Telefónni operátori prestávajú spoplatňovať prenos čísla, čím zareagovali na výzvu Úradu pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb zo začiatku júna.

slovakia

left justify in out

Konštatuje to regulačný úrad na základe informácií, ktoré mu poskytli operátori k 13. júnu. "Z trinástich telefónnych operátorov spoplatnia občanov pri odchode ku konkurencii len dvaja, ale jeden z nich plánuje poplatky zrušiť a druhý sa k plánom zatiaľ ešte nevyjadril," uviedol hovorca regulačného úradu Roman Vavro. Zároveň dodal, že úrad bude aj naďalej pokračovať vo svojich aktivitách, ktorých cieľom je úplné nespoplatňovanie účastníkov za prenesenie telefónneho čísla.

 

"Nikto zo štyroch mobilných operátorov nespoplatňuje účastníkov za prenesenie čísla do ich siete. Pri prenesení čísla do inej mobilnej siete v súčasnosti účastníkov nespoplatňuje ani nespoplatňoval O2 Slovensko," upresnil Vavro. Podľa neho štvrtý mobilný operátor SWAN neplánuje vôbec zaviesť poplatky za prenesenie čísla a Orange Slovensko avizuje, že doteraz vyberané poplatky v mobilnej a v pevnej sieti zruší najneskôr do začiatku budúceho roka. 

 

Pri zmene telefónneho operátora a ponechaní svojho čísla občanov pri odchode nespoplatnia operátori ANTIK Telecom, DH Telecom, GTS Slovakia, IPfon, O2 Slovakia, Slovanet, SWAN, TRNAVATEL, UPC Broadband Slovakia, VM Telecom a ŽSR, Železničné telekomunikácie Bratislava, o.z. 

 

Spoločnosť VM Telecom, s.r.o., poskytujúca hlasové služby VIPTel, vo svojom stanovisku pre úrad uviedla, že k platbám za prenos čísla sa odjakživa stavala odmietavo a odchádzajúcim zákazníkom nikdy neúčtovala priamu platbu za prenesenie čísla. "Pridávame sa k výzve regulačného úradu, aby sa tieto poplatky zrušili," píše sa vo vyjadrení firmy. 

 

Operátor GTS Slovakia, s.r.o., ktorý poskytuje verejnú telefónnu službu prostredníctvom pevnej siete aktuálne informoval regulačný úrad o tom, že nespoplatňuje a ani v budúcnosti neplánuje zaviesť platbu od odchádzajúcich ani od prichádzajúcich účastníkov za prenesenie telefónneho čísla. 

 

Úrad pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb vyzval začiatkom júna telekomunikačných operátorov, aby neúčtovali zákazníkom poplatok za prenos čísla. Ako v tom čase informoval Vavro, poskytovatelia verejnej telefónnej služby by mali verejne prisľúbiť, že ako odovzdávajúci ani prijímajúci podnik nebudú požadovať od účastníkov priame platby za služby spojené s prenosom čísla.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies