Telá veľvyslancov a členov posádky z havarovaného vrtuľníka v Pakistane previezli

NETKY.SK • 9 Máj 2015, 08:19 • 2 min
Telá veľvyslancov a členov posádky z havarovaného vrtuľníka v Pakistane previezli

ISLAMABAD - Pakistanská štátna televízia dnes oznámila, že telesné pozostatky veľvyslancov Filipín a Nórska, ako aj telá manželiek veľvyslancov z Malajzie a Indonézie, dorazili na vojenskú základňu v blízkosti hlavného mesta Islamabad.

slovakia

left justify in out

Spolu s nimi previezli aj telá troch členov posádky vrtuľníka, pri ktorého havárii prišli spolu s diplomatmi o život.

Vrtuľník sa zrútil v administratívnej oblasti Gilgit-Baltistán. Na palube stroja Mi-17 bolo 17 ľudí. Podľa svedka vrtuľník narazil pri pristávaní do budovy školy.

 

Hovorca pakistanskej armády povedal, že stroj sa zrútil zrejme v dôsledku technickej chyby. Militanti z pakistanského Talibanu však vyhlásili, že vrtuľník zostrelili. Svedkovia na zemi a posádky ďalších vrtuľníkov v okolí ale uviedli, že streľbu nezaregistrovali.

 

Podľa miestnych médií bolo na palube stroja 11 cudzincov a šesť Pakistancov. Hovorca armády povedal, že medzi zranenými boli aj veľvyslanci Poľska a Holandska.

 

Podľa Reuters boli na palube aj veľvyslanci Južnej Afriky, Libanonu a Rumunska. Rumunské ministerstvo zahraničných vecí oznámilo, že jeho veľvyslanec vyviazol bez zranení.

 

Agentúra AP uviedla, že vrtuľník smeroval do údolia Naltar pri príležitosti otvorenia lanovky lyžiarskeho strediska. Na ceremónii sa mal objaviť taktiež pakistanský premiér Naváz Šaríf. Bol práve na ceste na miesto, keď dostal správu o tragédii. Vrátil sa do Islamabadu.

 

Pakistan dnes vyhlásil deň smútku.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona