Telá obetí záplav na severe Indie masovo spálili

NETKY.SK • 27 Jún 2013, 13:57 • 2 min
Telá obetí záplav na severe Indie masovo spálili

DEHRADUN - Úrady v severnej Indii vo štvrtok uskutočnili masovú kremáciu stoviek ľudí, ktorí zahynuli počas zničujúcich záplav a zosuvov pôdy vyvolaných monzúnovými dažďami, ktoré postihli krajinu 15. júna.

slovakia

left justify in out

Armádne helikoptéry priviezli na miesto kremácie v najpostihnutejšom meste Kedarnath v štáte Uttarákhand na úpätí Himalájí hinduistických kňazov, aby sa pomodlili za obete záplav pred kremáciou takmer 300 tiel, ktoré boli zasypané nánosmi bahna neďaleko hlavného chrámu v meste. Úrady oznámili v pondelok, že počet obetí prekročil 1000, približne 500 osôb je stále nezvestných.

Skoré monzúnové dažde v Indii sú tento rok najsilnejšie za posledných 60 rokov. Voda a bahno strhli domy, autá, mosty aj cesty, celé dediny a mestá ostali izolované. Vláda označila situáciu za "národnú krízu". Záchranári stále hľadajú telá ďalších obetí. Z postihnutej oblasti evakuovali viac ako 100 000 pútnikov a turistov, približne 4000 ľudí je umiestnených v dočasných táboroch. Pretrvávajúce zlé počasie brzdí ich evakuáciu. Záchranári sa usilujú nájsť telá ostatných obetí s cieľom zabrániť šíreniu nemocí. Zdravotníci upozorňujú obyvateľov, aby nepili vodu z riek.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies