Telá členov kapely Viola Beach vydali rodinám

NETKY.SK • 3 Marec 2016, 15:29 • 2 min
Telá členov kapely Viola Beach vydali rodinám

BRATISLAVA - Úrad koronera v anglickom Warringtone vydal rodinným príslušníkom telá členov indierockovej kapely Viola Beach a ich manažéra, ktorí zahynuli minulý mesiac pri autonehode vo Švédsku.

slovakia

left justify in out

Rodiny tak môžu zosnulých pochovať.


K spomínanej tragickej nehode došlo 13. februára nadránom neďaleko Štokholmu, keď sa kapela vracala z vystúpenia na festivale Where is the Music?, ktoré bolo ich vôbec prvým koncertom mimo Veľkej Británie. Ich auto vo veľkej rýchlosti prerazilo dvoje bariér na zdvíhacom diaľničnom moste a následne padalo viac ako 25 metrov do vody. Stredná časť mosta bola v tom čase nadvihnutá, aby cez kanál pod ním mohla preplávať loď. V aute boli členovia kapely Kris Leonard (gitara, spev), River Reeves (gitara), Tomas Lowe (basgitara) a Jack Dakin (bicie) a ich manažér Craig Tarry, pričom všetci boli vo veku od 20 do 33 rokov. Ich telá krátko po nehode vylovili potápači a polícia začala nehodu vyšetrovať. V krvi šoféra, ktorého meno nezverejnili, neobjavili stopy alkoholu alebo drog.
Viola Beach vznikli v roku 2013 a vlani vydali debutový singel Swings & Waterslides, pričom vystúpili napríklad na festivaloch v Readingu a Leedsi. Na ich úmrtie na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter zareagovali okrem iných frontman kapely Travis Fran Healy či Ross Jarman z The Cribs.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies