Teixeira chce od januára bojovať o miesto v Stoke City

NETKY.SK • 27 November 2015, 12:46 • 2 min
Teixeira chce od januára bojovať o miesto v Stoke City

STOKE-ON-TRENT - Naturalizovaný slovenský futbalista Dionatan Teixeira, ktorý do 2. januára budúceho kalendárneho roka hosťuje v tíme tretej najvyššej anglickej súťaže Fleetwood Town, chce po návrate do prvoligového Stoke City zabojovať o miesto v základnej zostave svojho dlhodobého zamestnávateľa.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťtriročný brazílsky rodák to vyhlásil v rozhovore pre internetovú stránku svojej zastupiteľskej agentúry csm-agency.sk a objasnil zámer dočasného angažmánu: "Odpoveď je veľmi jednoduchá - potrebujem pravidelne nastupovať. Vo Fleetwoode to mám zabezpečené, hráme dvakrát týždenne."
Anglická III. liga je fyzicky náročná. "Je to riadna drina, boj. Osobné súboje sú časté. Nemám s tým problémy, vyhovuje mi to," povedal bývalý zadák banskobystrickej Dukly. Teixeira z mesta Stoke-on-Trent do Fleetwoodu dochádza 150 kilometrov. So spoluhráčmi na všetky stretnutia cestujú autobusom: "Najďalej to máme do Gillinghamu vzdialeného asi 500 kilometrov."


Fleetwood leží pri Írskom mori. "Je to podobné ako v Brazílii, len teploty vzduchu a vody sú trochu iné. Mesto je na anglické pomery malé, má iba 26-tisíc obyvateľov. V League One sú všetky ostatné mužstvá z väčších sídel. Máme tiež najmenší štadión s kapacitou 5300 sedadiel," doplnil na webe csm-agency.sk Teixeira.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona