Tehotné dôchodkyne

NETKY.SK • 31 Júl 2016, 13:34 • 2 min
Tehotné dôchodkyne

BRATISLAVA - V minulosti rodili ženy, keď mali približne 20 rokov. Dnes nie je nič nezvyčajné, keď stretnete mamičku novorodeniatka, ktorá má viac ako 40 rokov. Ale porodiť dieťa v dôchodku, keď už má svoje deti dospelé a dokonca aj vnúčatá?

slovakia

left justify in out

Možno nebudete súhlasiť, ale rodiť dieťa, keď je už žena na dôchodku nie je celkom normálne. A súhlasia s tým aj odborníci, ktorý pre umelé oplodnenie stanovili hranicu 49 rokov.

 

Annegret Raunigková z Berlína pobúrila celý svet, keď porodila svoju dcéru, vtedy mala 55 rokov. O rok neskôr šokovala svet zase a to tým, že porodila štvorčatá. Nechala sa umelo oplodniť v zahraníči, pretože v Nemecku jej to zamietli. Dokopy má 17 vlastných detí.

 

"Nijako zvlášť to neriešim," povedala v rozhovore pre televíziu RTL. "Jednoducho predpokladám, že zostanem zdravá a fit. A pokiaľ ide o to, ako si zorganizovať veci, už mám dosť skúseností, takže to pre mňa nebude nič nové." Jej deti, z ktorých najstaršej dcére je 45 rokov, sú iného názoru a na svoju matku sú poriadne naštvané.

 

Takýchto rekordmaniek je ale viac. Prvé miesto si zatiaľ drží Ellen Ellisová z Veľkej Británie, ktorá porodila svoje 13 dieťa, keď mala 82 rokov.

 

Rumunská profesorka Adriana Iliescu porodila dvojčatá, keď mala 67 rokov. Táto dáma nebola oplodnená umelo, ale išlo o otehotnenie prirodzenou cestou.

 

Hocikedy majú problémy mladé mamičky, u tých starších potom hrozia nielen klasické ťažkosti typu vysoký krvný tlak, tehotenská cukrovka alebo prílišné zaťaženie kardiovaskulárneho systému, ale zvyšuje sa aj riziko trombózy, postihnutia dieťaťa aj to, že matka samotný pôrod vôbec neprežije.

 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies