Tehotné 10-ročné dievčatko bolo znásilnené nevlastným otcom, lekári odmietli potrat

NETKY.SK • 30 Apríl 2015, 13:33 • 2 min
Tehotné 10-ročné dievčatko bolo znásilnené nevlastným otcom, lekári odmietli potrat

ASUNCIÓN – Iba desaťročnému dievčatku, ktoré znásilnil jej nevlastný otec, bolo odopreté právo na potrat, aj napriek tomu, že je v ohrození života.

slovakia

left justify in out

Lekári zistili, že dievčatko je v 21 týždni tehotenstva po tom, čo prišla do nemocnice v paraguajskom meste Asunción a sťažovalo sa na bolesti brucha.

 

Podľa informácie Amnesty International dievčatko otehotnelo po tom, ako ju znásilnil jej nevlastný otec. Napriek tomu, že tehotenstvo ju v takomto ladom veku môže zabiť, lekári odmietli vykonať interrupciu a dievčatko poslali do centra pre mladé matky.

 

Latinská Amerika je známa pre svoje striktné proti-potratové zákony. Až v piatich krajinách Južnej Ameriky je potrat nelegálny v každom prípade. V Paraguaji môže byť vykonaná interrupcia, ak je život matky v ohrození.

 

Riaditeľ nemocnice v Asuncióne verejne vyhlásil, že dievčatko je v ohrození života a jej matka podala oficiálnu žiadosť.

 

Prečo dievčatko poslali do centra pre mladé matky, nikto nevie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies