Teherán piatykrát nevpustil jadrového experta do krajiny

NETKY.SK • 11 November 2014, 14:06 • 2 min
Teherán piatykrát nevpustil jadrového experta do krajiny

VIEDEŇ - Irán už piatykrát odmietol vpustiť do krajiny jadrového experta Medzinárodnej agentúry pre atómovú energiu (MAAE) pre podozrenie, že je to americký expert na výrobu bômb.

slovakia

left justify in out

Delegácia MAAE má za cieľ preskúmať podozrivé jadrové aktivity Teheránu. Irán má právo rozhodnúť o tom, koho vpustí na svoje územie a tvrdí, že ostatným členom delegácie MAAE vstup povolil so zámerom pokročiť v inšpekcii jeho jadrových zariadení, v ktorých Západ predpokladá, že Irán robí pokusy s cieľom vyrobiť jadrové zbrane. Opakované nevydanie vstupných víz americkému členovi delegácie posilňuje však podozrenie Západu, že Teherán odmieta plne odpovedať na otázku, či pracuje na výrobe jadrovej strely.

 

Agentúra však uviedla, že na zistenie daného stavu je potrebné, aby sa na inšpekcii jadrových zariadení Iránu zúčastnili špecializovaní experti. Obvinenia zo snahy získať jadrové zbrane islamská republika naďalej označuje za nepodložené, od minuloročného nástupu nového prezidenta Hasana Rúháního vyjadruje záujem spolupracovať s medzinárodným spoločenstvom. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies