Teherán odmieta podmieňovanie boja proti radikálom v Iraku

NETKY.SK • 22 August 2014, 15:28 • 2 min
Teherán odmieta podmieňovanie boja proti radikálom v Iraku

TEHERÁN - Iránska vláda v piatok poprela medializované informácie, podľa ktorých sa šéf diplomacie Džavád Zaríf verejne podmienil prípadnú pomoc v boji proti islamských extrémistom v Iraku výmenou za zrušenie medzinárodných sankcií voči Teheránu za jeho sporný jadrový program.

slovakia

left justify in out

Jeho slová vo štvrtok preniesli tamojšie médiá odvolávajúce sa na viaceré zdroje. Vláda to však označila za nepodložené dezinterpretácie. Niektoré krajiny však poukazujú na fakt, že Irán by mohol výrazne prispieť k porazeniu obávaných irackých povstalcov. USA, ktoré s islamskou republikou nemajú diplomatické vzťahy už 35 rokov, sa však k takejto spolupráci s Iráncami stavajú rezervovane.

 

Irán začiatkom júla oznámil pripravenosť dodávať Iraku zbrane na boj proti sunnitským povstalcom z organizácie Islamský štát, ktorý sa ešte v júni zmocnil veľkej časti severozápadného Iraku vrátane druhého najväčšieho mesta Mósul, ktorú spojila s priľahlým územím Sýrie do spoločného "kalifátu".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies