Teddy Riley žaluje Lady Gaga za nevyplatenie honoráru

NETKY.SK • 2 November 2013, 17:09 • 2 min
Teddy Riley žaluje Lady Gaga za nevyplatenie honoráru

BRATISLAVA - Štyridsaťšesťročný producent žiada od speváčky za spoluautorstvo na skladbe Teeth 500-tisíc dolárov (v prepočte približne 370-tisíc eur).

slovakia

left justify in out

Americký hudobník a producent Teddy Riley žaluje speváčku Lady Gaga za nevyplatenie honoráru za skladbu Teeth. Riley tvrdí, že za jeho spoluprácu na piesni mu umelkyňa ešte nevyplatila žiadne peniaze. Teraz od nej požaduje 500-tisíc dolárov (v prepočte približne 370-tisíc eur). Skladba Teeth sa nachádza na EP The Fame Monster, ktoré Gaga vydala v roku 2009. Štyridsaťšesťročný Riley sa tento rok už súdil so svojou dcérou Tajou Riley, ktorá tvrdila, že na skladbe Teeth sa podieľala aj ona. Hudobník vyhlásil, že dcéra klame a s piesňou nemá nič spoločné.

Teddy Riley je známy najmä ako producent, s ktorým spolupracovali napríklad Michael Jackson, Bobby Brown, Madonna či Usher. Je tiež členom formácie Blackstreet, ktorú založil v roku 1991 spolu s producentom Thomasom Taliaferrom. 

Dvadsaťsedemročná Lady Gaga, vlastným menom Stefani Joanne Angelina Germanotta, pochádza z New Yorku. Preslávila sa skladbami Just Dance a Poker Face z debutového albumu The Fame (2008). Na konte má päť Grammy, pričom dve z nich si vyslúžila vďaka skladbe Bad Romance pochádzajúcej zo spomínaného  EP The Fame Monster. Z druhého albumu Born This Way (2011) pochádzajú single Born This Way, Judas, Edge Of Glory, You And I a Marry The Night. Lady Gaga predala celosvetovo približne 23 miliónov kópií albumov a 64 miliónov kópií singlov. Magazín Forbes ju označil za najvplyvnejšiu celebritu roka 2011 a v roku 2012 ju zaradil medzi najmocnejšie ženy sveta. Jej očakávaná nahrávka s názvom Artpop by mala vyjsť 6. novembra. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies