Ted Kennedy ml. má kreslo senátora v štáte Connecticut

NETKY.SK • 5 November 2014, 14:50 • 2 min
Ted Kennedy ml. má kreslo senátora v štáte Connecticut

WASHINGTON - Ted Kennedy ml., syn zosnulého amerického senátora Teda Kennedyho, získal v utorňajších amerických voľbách kreslo v Senáte štátu Connecticut. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Mladý Kennedy sa tak po porážke republikánskeho vyzývateľa Brucea Wilsona ml. stal posledným z klanu Kennedyovcov, ktorému sa podarilo získať politickú funkciu.

 

Syn zosnulého amerického politika Edwarda "Teda" Kennedyho, dlhoročného senátora štátu Massachusetts, a synovec exprezidenta Johna F. Kennedyho ohlásil v apríli zámer kandidovať za demokratov do Senátu štátu Connecticut a po prvý raz sa tak uchádzať o volený post. 

 

Ted Kennedy ml. (53), právnik pre oblasť zdravotníctva, žije v Branforde, pobrežnom meste neďaleko New Havene. Vzhľadom na to, že Ted Kennedy ml. pochádza z jednej z politicky najprominentnejších amerických rodín, celé roky sa o ňom uvažovalo ako o možnom kandidátovi na rôzne posty.

 

Senátorov syn však odmietal kandidovať, hoci pomáhal v kampani demokratickým politikom - americkému prezidentovi Barackovi Obamovi a senátorom Chrisovi Murphymu a Richardovi Blumenthalovi. Tedov brat Patrick Kennedy bol 16 rokov kongresmanom za Rhode Island, do politického dôchodku odišiel v roku 2011.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies