Ted Cruz ukončil kampaň: Donald Trump má cestu voľnú

NETKY.SK • 4 Máj 2016, 09:03 • 2 min
Ted Cruz ukončil kampaň: Donald Trump má cestu voľnú

INDIANAPOLIS - Číslo dva v maratóne amerických republikánskych primárok Ted Cruz oznámil v noci nadnes v priamom televíznom prenose po jasnej porážke v Indiane ukončenie svojej kampane. Znamená to, že miliardár Donald Trump sa s najväčšou pravdepodobnosťou stane kandidátom strany na prezidenta.

slovakia

left justify in out

"Hovoril som, že budem pokračovať, kým budem vidieť schodnú cestu k víťazstvu. Dnes večer však musím s ľútosťou povedať, že táto cesta sa zdá byť zahataná," povedal Cruz pred svojimi priaznivcami.

 

Cruz v predchádzajúcich dňoch viedol pomerne agresívnu kampaň v Indiane, no ani to nestačilo na víťazstvo v tomto stredozápadnom štáte.

 

Trump musí teraz získať ešte približne 200 delegátov v zostávajúcich primárkach, avšak po víťazstve v Indiane, kde zobral najmenej 45 delegátov z 57, bolo pre Cruza už prakticky nemožné prekaziť mu jeho suverénne ťaženie, uviedla agentúra AP.

 

Trump: Cruz bol čertovsky dobrý súper

Demokratka Hillary Clintonová by bola "veľmi slabou prezidentkou". Vyhlásil to v noci nadnes pravdepodobný budúci prezidentský kandidát Republikánskej strany Donald Trump.

 

Trumpovo vystúpenie pred priaznivcami po víťazstve v primárkach v Indiane sa nieslo v badateľne vážnejšom tóne než na predvolebných mítingoch v predchádzajúcich dňoch, poznamenala agentúra AP. Ukončenie volebnej kampane zo strany hlavného rivala Teda Cruza označil Trump ako "odvážnu vec" v záujme vytvorenia jednoty v strane pred prezidentskými voľbami.

 

O samotnom Cruzovi povedal, že to bol "čertovsky dobrý súper". Dodal, že si nie je istý, či ho Cruz má rád alebo nie, avšak je si istý, že tohto "bystrého a tvrdého chlapíka čaká úžasná budúcnosť".

 

Newyorský miliardár potom zvrtol reč na Clintonovú, ktorá sa črtá ako jeho pravdepodobná súperka v novembrových prezidentských voľbách. Obvinil ju, že chce zatvoriť bane v USA, kým on baníkom pomôže mať znova prácu.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies