Technológiu na čiare by mohli použiť aj na EURO 2016

NETKY.SK • 28 Jún 2014, 11:43 • 2 min
Technológiu na čiare by mohli použiť aj na EURO 2016

RIO DE JANEIRO - Technológiu, ktorá stráži, či lopta prešla cez bránkovú čiaru, by po premiére na futbalových majstrovstvách sveta v Brazílii mohli použiť aj na EURO 2016. Tvrdí to prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Sepp Blatter.

slovakia

left justify in out

Šéf Európskej futbalovej únie Michel Platini bol počas svojich siedmich rokov na čele UEFA tvrdým odporcom technológie na bránkovej čiare. Podľa Blattera však francúzsky funkcionár v uplynulých dňoch zmenil svoj názor.
      

"Hovoril som s ním a prejavil záujem predstaviť technológiu na budúcoročnom európskom šampionáte vo Francúzsku," oznámil Blatter, ktorý bol svojho času tiež proti zavedeniu kamerového systému. Svoj postoj zmenil až po neuznanom góle anglického reprezentanta Franka Lamparda v osemfinále MS 2010 v JAR proti Nemecku.
      

FIFA využíva kamerový systém v Brazílii po prvý raz. "Určite to pomáha rozhodcovi ako i širokej verejnosti. Teraz už nie je žiadna diskusia o tom, či gól padol alebo nie. Som si istý, že sa k nám čoskoro pridajú aj profesionálne ligové súťaže," citovala Blattera agentúra Reuters.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies