TECHNIKA Už čoskoro na trhu! Nové MacBooky s M2 čipom

NETKY.SK • 12 Jún 2022, 16:0 • 2 min
TECHNIKA Už čoskoro na trhu! Nové MacBooky s M2 čipom

Spoločnosť Apple predstavila úplne prepracovaný MacBook Air a 13-palcový MacBook Pro. Obe zariadenia poháňa nový čip M2, ktorý posúva výkon a možnosti M1 ešte ďalej.

slovakia

left justify in out

MacBook Air posúva všetko, čo používatelia milujú, na vyššiu úroveň s úplne novým dizajnom. MacBook Air je po novom vybavený väčším 13,6-palcovým Liquid Retina displejom, 1080p FaceTime HD kamerou, zvukovým systémom so štyrmi reproduktormi a výdržou batérie až 18 hodín.

 

img

 

MagSafe sa vracia do MacBooku Air a poskytuje používateľom vyhradený nabíjací port. Ten zabezpečuje ľahké pripojenie. Zároveň chráni pred rýchlym a nečakaným uvoľnením nabíjacieho kábla. MacBook Air tiež obsahuje dva porty Thunderbolt na pripojenie rôznych doplnkov a 3,5 mm audio jack. Air je vybavený Magic Keyboard s Touch ID a Force Touch trackpadom. K dispozícii je v štyroch farebných úpravách – silver, space gray, midnight a starlight.

 

img

 

M2 posúva výkon MacBooku Air na vyššiu úroveň:

  • Pripravený na úpravu komplexných časových osí vo Final Cut Pro. Výkon v tejto aplikácií je takmer o 40 % rýchlejší ako predchádzajúca generácia
  • Aplikácia filtrov a efektov v aplikáciách (napríklad Adobe Photoshop), je až o 20 % rýchlejšia ako predtým

  • S väčším displejom a zlepšeným výkonom poskytuje MacBook Air rovnako skvelú celodennú výdrž batérie, až 18 hodín prehrávania videa

M2 prichádza aj s 13-palcovým MacBookom Pro, ktorý prináša neuveriteľný výkon, až 24 GB unified memory a výdrž batérie až 20 hodín, to všetko v kompaktnom prevedení. Nový MacBook Air a aktualizovaný 13-palcový MacBook Pro sa pripájajú k ešte výkonnejšiemu 14 a 16-palcovému MacBooku Pro s M1 Pro a M1 Max a dopĺňajú tak najsilnejší rad Mac notebookov. Nové modely Macbookov s M2 čipom budú dostupné v júli 2022.

 

img

 

Nový update operačného systému macOS Ventura, ktorý príde na jeseň 2022, tiež plne využije M2 a prinesie nové funkcie vrátane Stage Manager a výkonné nové možnosti s Continuity Camera a Handoff, ktoré prichádzajú do FaceTime. Veľké aktualizácie prídu aj na Safari, Mail, Správy, Spotlight a ďalšie aplikácie operačného systému macOS Ventura.

 

 

Možno vás zaujme: TECHNIKA: HP a System76 predstavujú nový notebook pre vývojárov



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona