TECHNIKA Lambda a Razer uviedli na trh notebook, ktorý tentoraz nie je určený pre hráčov

NETKY.SK • 7 Máj 2022, 16:00 • 2 min
TECHNIKA Lambda a Razer uviedli na trh notebook, ktorý tentoraz nie je určený pre hráčov

Lambda v spolupráci so spoločnosťou Razer uviedla na trh nový Lambda Tensorbook. Oslavovaný ako najvýkonnejší notebook na svete navrhnutý pre deep learning, dostupný s Linuxom a softvérom. Nový notebook s nainštalovaným Lambda GPU Cloud poskytuje inžinierom potrebné softvérové ​​nástroje a výpočtový výkon, ktorý potrebujú na lokálny vývoj, trénovanie a vzorkovanie modelov hlbokého učenia.

slovakia

left justify in out

Razer & Lambda Tensorbook predstavuje výkonnú mobilnú pracovnú stanicu na riešenie projektov deep learning na diaľku pomocou softvérových a technologických balíkov spoločnosti.

 

 

Od svojho spustenia v roku 2012 sa Lambda rýchlo stala de facto poskytovateľom infraštruktúry deep learningu pre popredné svetové výskumné a inžinierske tímy. Tisíce firiem a organizácií používajú Lambda vrátane: všetkých piatich popredných technologických spoločností, 97 % špičkových výskumných univerzít v USA vrátane MIT a Caltech a ministerstva obrany. Tieto tímy využívajú klastre GPU, servery, pracovné stanice a cloudové inštancie spoločnosti Lambda na trénovanie neurónových sietí na detekciu rakoviny, autonómne lietadlá, objavovanie liekov, autá s vlastným pohonom a oveľa viac.

 

img

 

„Väčšina inžinierov ML nemá vyhradený notebook s GPU, čo ich núti používať zdieľané zdroje na vzdialenom počítači, čo spomaľuje ich vývojový cyklus.“ povedal Stephen Balaban, spoluzakladateľ a generálny riaditeľ spoločnosti Lambda.

 

„Keď uviaznete SSHing na vzdialenom serveri, nemáte žiadne miestne údaje ani kód a dokonca máte problém s ukážkou svojho modelu kolegom. Razer x Lambda Tensorbook to rieši. Je predinštalovaný s PyTorch a TensorFlow a umožňuje vám rýchlo trénovať a predvádzať vaše modely: to všetko z miestneho rozhrania GUI. Už žiadne SSH!”

 

img

 

Nový Tensorbook prichádza predkonfigurovaný s kompletným softvérovým prostredím od spoločnosti Lambda, vrátane Ubuntu Linux s Lambda Stack na trénovanie veľkého pracovného zaťaženia kedykoľvek a kdekoľvek. Notebook je vybavený elegantným, vysokovýkonným hardvérom od spoločnosti Razer, poháňaným NVIDIA RTX 3080, jedným z najvýkonnejších mobilných GPU dostupných pre vyhradené, neprerušované výpočty v čo najkratšom čase a plnou kompatibilitou s TensorFlow, PyTorch, cuDNN, CUDA a ďalšími frameworkmi a nástrojmi machine learning.

 

 

img

 

„Skúsenosti Razeru s vývojom vysokovýkonných produktov pre hráčov aj tvorcov boli kľúčovým stavebným kameňom pre Lambda Tensorbook, systém deep learningu pre inžinierov,“ uviedol Travis Furst, vedúci divízie notebookov Razer.

 

„Spoločná posadnutosť zákazníkom je to, čo nás viedlo k spolupráci s Lambdou pri vývoji tohto výkonného, ​​špecializovaného zariadenia. Nemôžeme sa dočkať, až uvidíme úžasné objavy, ktoré urobia inžinieri a výskumníci pri používaní Tensorbooku.“

 

Technické špecifikácie:

  • 15,6” displej 2560 x 1440 165 Hz
  • GPU: NVIDIA RTX 3080 Max-Q s 16 GB VRAM
  • Procesor: Intel i7-11800 (8 jadier, 2,3 GHz až 4,6 GHz)
  • 64 GB pamäte DDR4
  • 2 TB SSD
  • Porty: Thunderbolt 4, USB 3.2, HDMI 2.1
  • 1080p webkamera

 

Možno vás zaujme: TECHNIKA Pozor na vašu webkameru! Ako sa uistiť, že vás heker nepozoruje?



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies