TECHNIKA Jedna etapa končí a druhá sa začína. Aký je plán vývoja OS Windows?

NETKY.SK • 31 Júl 2022, 16:00 • 2 min
TECHNIKA Jedna etapa končí a druhá sa začína. Aký je plán vývoja OS Windows?

Po novom sa používateľom po pri prihlásení do operačného systému Windows 8.1 zobrazuje upozornenie od spoločnosti Microsoft, ktoré varuje, že OS (operačný systém) sa blíži ku koncu podpory, čo znamená že už nebude dostávať bezpečnostné aktualizácie.

slovakia

left justify in out

Upozornenie bolo predstavené ako súčasť aktualizácie Windows 8.1 – KB5015874. Táto aktualizácia obsahuje nový súbor EOSnotify.exe a s tým spojené procesy na zobrazenie upozornenia o konci podpory operačného systému.

 

 

„Desiaty január 2023 je posledným dňom, kedy spoločnosť Microsoft ponúkne bezpečnostné aktualizácie a technickú podporu pre počítače so systémom Windows 8.1. Obraciame sa na Vás, aby sme vám poďakovali za vašu vernosť a pomohli vám pripraviť sa na to, čo bude ďalej,“ uvádza sa v oznámení pri spustení Windows 8.1.

 

Ak používatelia zakliknú možnosť Pripomenúť neskôr, upozornenie sa im znova zobrazí o 35 dní. Používatelia majú možnosť kliknúť na možnosť Pripomenúť mi po skončení dátumu podpory, aby sa upozornenie zobrazilo až po ukončení podpory.

 

Windows 12 je už za rohom?

 

Spoločnosť Microsoft by sa mohla vrátiť k svojmu tradičnému 2- až 3-ročnému cyklu vydania novej verzie svojho operačného systému Windows. Nová generácia systému Windows v podobe Windows 12 by tak mohla prísť už v roku 2024, uvádza Windows Central reports.

 

 

O novom Windowse, ktorý má prísť v roku 2024, v súčasnosti nie je mnoho informácií. Teraz je tento vývoje len v počiatočnom štádiu. Hovorí sa o označení  Next Valley, aj keď môže ísť iba o kódový názov projektu.

 

 

Možno vás zaujme: TECHNIKA Dell XPS 13 Plus Developer Edition príde s predinštalovaným Ubuntu 22.04 LTS



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona