Technická univerzita v Košiciach získala certifikát kvality

NETKY.SK • 15 Jún 2018, 06:00 • 2 min
Technická univerzita v Košiciach získala certifikát kvality

BRATISLAVA – Technická univerzita (TU) v Košiciach získala za svoj študijný program Pozemné stavby certifikát so značkou kvality EUR-ACE. Certifikát garantuje kvalitu inžinierskeho študijného programu a súčasne zaisťuje vedeckú a akademickú kvalitu študijného procesu. TASR informoval Jozef Krajčovič zo Zväzu slovenských vedeckotechnických spoločností (ZSVTS). Certifikát tiež potvrdzuje praktické znalosti a zručnosti absolventov pre ich budúce zamestnanie.

slovakia

left justify in out

Prvé slávnostné odovzdanie prvých certifikátov so značkou kvality EUR-ACE študijným programom na Slovensku bolo 7. septembra 2017. Odovzdanie ďalšieho, v poradí piateho certifikátu so značkou kvality, bolo vo štvrtok 14. júna v Bratislave. Hlavnou podmienkou pre získanie certifikátu bolo vykonanie pilotných akreditácií, ktoré sa úspešne realizovalo na Slovenskej technickej univerzite v Bratislave a TU Košice.

 

Zväz slovenských vedeckotechnických spoločností získal medzinárodnú licenciu na hodnotenie kvality technických študijných programov podľa kritérií stanovených Združením európskych akreditačných agentúr (ENAEE). Ide o medzinárodnú akreditáciu, ktorou sa potvrdzuje, že predmetný študijný program spĺňa podmienky kladené na obdobné študijné programy v rámci Európy.

 

Akreditačné centrum ZSVTS je štrnástou akreditačnou agentúrou v Európe, ktorá môže vydávať certifikáty so značkou EUR-ACE technickým študijným programom nielen na Slovensku, ale aj v Európe. Medzinárodná akreditácia je trendom, ktorý bol prezentovaný v programovom vyhlásení vlády SR. Cieľom je zabezpečiť nezávislé hodnotenie úrovne poskytovaného vysokoškolského vzdelávania z pohľadu zaistenia kvality v európskom vysokom školstve.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona