Teatro Wüstenrot a Divadlo West uvádzajú obnovenú komédiu Mandarínková izba

NETKY.SK • 16 November 2010, 08:44 • 2 min
Teatro Wüstenrot a Divadlo West uvádzajú obnovenú komédiu Mandarínková izba

Teatro Wüstenrot a Divadlo West uvádzajú obnovenú komédiu Mandarínková izba

slovakia

left justify in out

img

Bratislavské hudobné divadlo Teatro Wüstenrot v spolupráci s Divadlom West uvedú dnes večer v obnovenej premiére úspešnú francúzsku komédiu Roberta Thomasa Mandarínková izba.
Táto komédia, plná francúzskeho espritu a šarmu, ponúka niekoľko zaujímavých príbehov ľudí vo vtipných, krátkych jednoaktovkách s prekvapivým, niekedy priam detektívnym záverom. Štyria herci sa v nich prevteľujú do viacerých postáv a osudov, pritom všetky sa odohrávajú v malom parížskom hotelíku a v záhadnej izbe, zvanej mandarínková, ktorá má svoj vlastný príbeh. V réžii Ľubomíra Vajdičku účinkujú Zuzana Tlučková, Maroš Kramár, Pavol Topoľský a Bibiana Ondrejková.  
"Je to spestrenie ponuky Teatra Wüstenrot, ide o fúziu čiastočného repertoáru Divadla West, ktoré ukončilo svoju činnosť v doterajších priestoroch, chceme uviesť tituly v ďalších reprízach, pretože považujeme tieto hry za spestrenie nielen v Bratislave, ale aj v iných mestách, nakoľko sme zájazdovým divadlom," povedal pre TASR na dnešnom stretnutí s médiami riaditeľ Teatra Wüstenrot Rudolf Geri. "Okrem Mandarínkovej izby uvedieme aj komédie Hľadá sa nový manžel a Prípad čiernej vdovy. Dnes máme operetný súbor, máme muzikálový súbor, uvádzame rozprávky pre deti a týmto krokom doplníme činohernú ponuku," uviedol.  
Herečka Zuzana Tlučková sa do priestorov bratislavského Istropolisu v dnešnej obnovenej premiére po rokoch opäť vráti. "Začali sa mi odvíjať spomienky na všetko to, čo som v Istropolise prežila, pre mňa to boli krásne roky, tu boli moje začiatky, tu som si overovala prvé kroky na javisku. Dokázali sme naplniť nielen malú, ale aj veľkú sálu dvakrát denne, zažila som tu veľa vecí, ktoré dodnes ostali v mojej pamäti."      
Divadlo West po pätnástich rokoch opustilo priestory na Námestí SNP a touto inscenáciou začína pôsobenie na scéne hudobného Divadla Wüstenrot. Mandarínková izba mala premiéru v roku 1998, na svojom konte má dnes viac ako 150 repríz.
"Je to už pätnásť rokov, kedy divadlo vzniklo, dostalo sa do povedomia, v tom divadle hrali špičkoví herci, boli to moji bývalí kolegovia herci, poprípade moji žiaci z Vysokej školy múzických umení. Divadlo West vlastne donieslo do slovenskej kultúry to, že obhájilo takzvané bulvárne divadlo, dnes jeho repertoár hrajú nielen bratislavské, ale všetky slovenské divadlá, ktoré sa tomu kedysi bránili," uviedol pre TASR riaditeľ Divadla West Ľubo Roman a dodal: "Sľúbil som hercom, že nájdem miesto, aby sme mohli pokračovať, poznám sa s Rudom Gerim, ktorý bol kedysi mojim spolupracovníkom a našli sme riešenie. Presťahovať divadlo, to nie je len presťahovať inscenácie, ale aj dekorácie, svetlá, zvuk, kostýmy, rekvizity, to znamená, že divadlo potrebuje zázemie a tu sme ho našli." Podľa neho Teatru Wüstenrot trocha chýbala činoherná zložka, ktorú dodá práve West a spoločne hľadajú spôsob spojenia hudobného divadla s činoherným formou divadla s pesničkami, čo sa dnes na Slovensku nehrá.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies