TE: Zvolen uštedril Martinu desiatu prehru v rade, čierna séria pokračuje

NETKY.SK • 25 Október 2014, 08:31 • 2 min
TE: Zvolen uštedril Martinu desiatu prehru v rade, čierna séria pokračuje

ZVOLEN - Hostia prvýkrát pohrozili v 3. minúte, keď si Lukáš Klíma nakorčuľoval od mantinelu do dobrého streleckého uhla, no svojím pokusom Šimka neprekonal.

slovakia

left justify in out

O dve minúty neskôr sa obtočil okolo hosťujúcej bránky Jurík, ale ani on sa nestal autorom prvého gólu. V 15. minúte roztočil Martin presilovkový kolotoč, ktorého koniec napokon priniesol zmenu skóre. Galamboš posunul puk spoza bránky na ľavý kruh Vargovi, ktorý si ho potiahol na os klziska a z dobrej pozície prestrelil Šimka. 

Druhú tretinu začali domáci presilovkou, ale Obdržálek sám zblízka šancu zahodil. Zvolenu sa podarilo vyrovnať v 24. minúte, keď krásnu Juraškovu zadovku premenil na gól Puliš. O tri minúty neskôr mohol využiť prečíslenie 3 na 2 martinský Markovič, ale trafil len Šimkove betóny. Hostia boli v týchto chvíľach lepší a o minútu šli takmer do vedenia po pokuse Važana. V 30. minúte pri avizovanom vylúčení domácich mohol Martin opäť viesť, to by však Važan musel využiť svoju druhú tutovku. V 36. minúte zápas okorenila pästná výmena medzi domácim Podkonickým a hosťujúcim Kolbom. Po nej mal Zvolen k dispozícii 61-sekundovú presilovku 5 proti 3, ktorú následne využil Jurík - 2:1.

V tretej tretine sa obe mužstvá len veľmi pomaly rozbiehali. Viac sa bránilo, ako útočilo. V 51. minúte bol v samostatnom nájazde faulovaný Škvaridlo, domáci útočník však nariadené trestné strieľanie nepremenil. Opäť tak raz platilo známe nedáš - dostaneš a Martinčania z ojedinelej šance zásluhou Themára vyrovnali. Ďalšie hosťujúce šance mali v presilovke Ďatelinka a po ňom Illo, ale Šimko domácich podržal. Stotridsaťdva sekúnd pred koncom Zvolen využil prečíslenie 3 na 2, keď Puliš pretlačil puk do siete. Následne sa Martinčania odhodlali k hre bez brankára, no po chybe Markoviča spečatil víťazstvom domácich Jurík. 

HKM Zvolen - MHC Mountfield Martin 4:2 (0:1, 2:0, 2:1)

Góly: 24. Puliš (Juraško, Podkonický), 37. Jurík (Chovan, Obdržálek), 58. Puliš (Podkonický, Bortňák), 59. Jurík (Chovan) - 16. Varga (Galamboš), 52. Themár (Matejka). Rozhodovali: Lokšík - Holienka, Tvrdoň, vylúčení: 8:6 navyše Podkonický 10 min za zhodenie rukavíc - Kolba 10 min za zhodenie rukavíc, Kolena 5+DKZ údery, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 1351 divákov

Hlasy po zápase:

Josef Turek, tréner Zvolena: "Odohrali sme dobrý zápas. Hráčov musím pochváliť, že dokázali udržať tempo s dobre korčuľujúcim súperom. V závere sa na našu stranu priklonilo aj šťastie. Chcem sa poďakovať celému mužstvu za predvedenú hru."

Jaroslav Török, tréner Martina: "Bolo to dramatické stretnutie. Duel spĺňal veľmi prísne kritéria, čo sa týka bojovnosti, ale aj nasadenia. Nezvládli sme záver a dve minúty pred koncom sme inkasovali zbytočný gól. Ten nás dnes stál tri body. Ďalšia prehra nás veľmi mrzí, musím však chlapcov pochváliť."
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona