TE: Zvolen podľahol Popradu 0:1, do semifinále postúpil Poprad

NETKY.SK • 14 Marec 2015, 07:19 • 2 min
TE: Zvolen podľahol Popradu 0:1, do semifinále postúpil Poprad

BANSKÁ BYSTRICA - Do semifinále hokejovej play off extraligy postúpil HK Poprad. V rozhodujúcom siedmom zápase na zvolenskom ľade zdolal HKM Zvolen po samostatných nájazdoch 1:0 a v semifinále vytvoril dvojičku s HC Košice. K jeho víťazstvu najviac prispel Rapáč s úspešným nájazdom.

slovakia

left justify in out

HKM Zvolen - HK Poprad sn 0:1 sn (0:0, 0:0, 0:0, -0:0, 0:1)

 

 

 

Gól: 70. rozhodujúci sam. nájazd Rapáč. Rozhodcovia Müllner, Lokšík - Šefčík, Junek, vylúčení 3:2, navyše Bartečko 10 min za napadnutie hlavy a krku, presilovky 0:0, v oslabení 0:0, 4235 divákov. Konečný stav série 3:4.


HKM Zvolen: Baroš - Bagin, Juraško, Hraško, Pokovič, Pichnarčík, Ťavoda - Puliš, Brabenec, Sloboda - Obdržálek, L. Jurík, M. Chovan - Škvaridlo, Síkela, Podkonický - Jaroš, Kentoš, Ďaloga

HK Poprad: Kostúr - Kurali, Suchý, Fabian, Makovský, Kasík, Brejčák - Gríger, Paukovček, Bartečko - Matis, Takáč, Kroták - Hvila, Boltun, Rapáč - Štrauch, Stals, T. Sýkora

Najdlhšia štvrťinálové séria play off sa rozlúskla na zvolenskom ľade až v siedmom zápase. Z popradských 'kamzíkov' vyžarovala túžba po štyroch rokoch znovu preskákať až do semifinále, zo Zvolenčanov zasa pripomenúť si s ročnou prestávkou majstrovský titul tým najlepším spôsobom, postupom. Hostia si zahrali po dvoch minútách presilovku, no viacmenej nevydarenú. 

Striel na bránku bolo ako šafránu, domáci vypálili až v 9. min po Hraškovom tečovanom pokuse, v 11-tej v oslabení sa zasa pokúšal otvoriť skóre Chovan. Zvolenčania si početnú výhodu tiež vyskúšali a poriadne súpera zatlačili. Pôsobili rýchlejšie a Popradčania často až na poslednú chvíľu zatiahli záchrannú brzdu, puk stačili vypichnúť, alebo ho aspoň dotlačiť do pokojných vôd. 

Skúseného Bartečka mrzelo vylúčenie a 10-minútový osobný trest, ktorým oslabil mužstvo a Zvolenčanov trochu pohnal vpred. V 24. min v prečíslení Puliš presne namieril do náruče Kostúra a bezgólový stav veštil, že gólové suchoty výrazne ovplyvnia zápas. 

Obrovskú šancu spálil v 27. min Štrauch, efektným spôsobom sa snažil pri blafáku zasunúť puk za Baroša, vzápätí ho síce Takáč dopravil do bránku, no už po odpískaní a gól neplatil. Repete si vyskúšal Takáč aj v 33. min, no taktiež na Baroša nedozrel, podobne ako T. Sýkora v 36. min. Popradčania sa k zakončeniu dostávali častejšie, hra domácich zasa pôsobila rozhárane, bez presnejšej kombinácie. 

Napriek tomu v 38. min Podkonický spálil obrovskú šancu, keď sa sám ocitol pred Kostúrom. Do tretej tretiny vstúpili domáci s ďalšou príležitosťou a zdalo sa, že aj s väčším fyzickým potenciálom, v 42. min Obdržálekovu strelu bleskovo lapačkou zlikvidoval Kostúr. Na ruky hráčov oboch tímov sa už lepila únava a nervozita, v 50. min sa však Škvaridlo vybičoval k trháku a aj obranca Makovský, ktorý mu v poslednej chvíli vypichol puk. 

V 54. min vylúčil rozhodca obrancu Bagina a Popradu sa ponúkla tretia presilovka v zápase, rozhodnúť mohol Hvila, no z protiútoku v oslabení aj Chovan, navyše Síkela v 58. min trafil len bočnú sieť. Infarktový zápas dospel do 10-minútového predĺženia, treťom v tejto sérii, predtým v dvoch boli šťastnejší Zvolenčania vďaka Chovanovi. V nastavenom čase vzrušil teč Takáča v 64. min s pozorným zákrokom Baroša, Podkonického bekhend i tečovaná strela Ťavodu v 59. min, na druhej strane Takáč zlyhal v poslednej minúte. 

V samostatných nájazdoch bol úspešný hneď v prvom Boltun, nepremenil Chovan, ani Kroták, L. Jurík premenil, Grígera vychytal lapačkou bravúrne Baroš a Obdržálek nedal. Štvrtú sériu začal L. Jurík neúspešne, Rapáč premenil a rozhodol. 

Hlasy po zápase:

Josef Turek, tréner Zvolena: "Gratulujem Popradu k postupu, bola to skvelá séria. Naši hráči nechali v nej všetko, aj veľké sebazaprenie sa objavilo. Nám sa v bránke objavil Baroš, ktorý ako junior ukázal, že z neho rastie veľký brankár. Rozhodol hokejový pán Boh, doprial viac Popradu."

Milan Jančuška, tréner Popradu: "Tešíme sa z postupu, bolo to dramatické, napínavé. Myslím si, že sme mali veľa možností ukončiť sériu skôr, keby Zvolen tak dobre nehral a nebojoval. Skláňam klobúk pred našimi chalanmi, vytvorili skvelú partiu a na zápasy v semifinále proti Košiciam sa už tešíme."

Richard Rapáč, autor rozhodujúceho samostatného nájazdu: "Hrdina nie som, tých je u nás viac, žiadne zásluhy si nepripisujem. Bolo to o tom, kto urobí chybu, hralo sa o všetko, nikto nechcel urobiť chybu. Posledné roky som si prešiel zraneniami, veľa som toho nezahral, teraz je to paráda. Do nájazdu som šiel aj preto, že Boltunovi som povedal, kamarád, ja to rozhodnem. Pripravil som si dva varianty, naskytla sa možnosť ísť do blafáku, tak som sa rozhodol."

Lukáš Jurík, kapitán Zvolena: "Mali sme viac šancí aj síl, no hokej sa hrá na góly a v nájazdoch mal šťastie súper. Aj ľad bol nanič, nájazdy boli o nervoch, psychike. Sezóna sa však mohla divákom páčiť, len sme nedotiahli úsilie do postupu. Dosť som z prehry frustrovaný, v sezóne nám viac hráčov odišlo, museli sme hrať so štyri, piatimi obrancami, teraz prežívame veľké sklamanie."




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona