TE: Žilina ukončila šnúru prehier, zo Skalice si odváža tri body

NETKY.SK • 6 Október 2014, 09:08 • 2 min
TE: Žilina ukončila šnúru prehier, zo Skalice si odváža tri body

SKALICA - V dôležitom zápase dvoch posledných tímov extraligovej tabuľky mali lepší vstup do zápasu hostia, lepšie kombinovali a náznaky ich šancí zneškodnil brankár Lipovský.

slovakia

left justify in out

Skaličania mali jednu z mála gólových príležitostí až v 15. min, ale ani Štumpf a ani Bezúch neuspeli. Vedenia sa ujali zaslúžene Žilinčania, keď v 17. min bez prípravy presne trafil Valášek. Hostia boli dôraznejší, lepší v osobných súbojoch a nepripomínali posledné mužstvo tabuľky. 

V druhej tretine mali domáci možnosť vyrovnať, keď od 24. min hrali presilovku, ale dokázali v nej vyprodukovať len strelu Drtinu do hrude brankára Kosowského. V 26. min hrali presilovku hostia, ale ani oni početnú výhodu nevyužili. Skaličania napriek snahe si nedokázali vypracovať súvislejší tlak a šance Beneho, Juríka a Mikesku zneškodnil žilinský gólman. Od 30. min sa podarilo domácim zrýchliť hru, zvýšili dôraz v osobných súbojoch, ale pribrzdilo ich vylúčenie brankára Lipovského v 34. min. Žilinčania síce presilovku nezužitkovali, ale v 38. min sa presnou strelou po ľade presadil Kanko a zvýšil na 2:0 pre hostí. 

Tretiu tretinu začali Žilinčania v početnej výhode po vylúčení Školiaka, ktoré však gólovo nepotrestali. V 44. min mal šancu na strelenie kontaktného gólu Štumpf, ale jeho strela skončila v lapačke žilinského brankára. O dve minúty zvýšili hostia na 3:0, keď hrubú chybu brankára Lipovského využil Kristek. Hra domácich pôsobila kŕčovito a bez hokejového nápadu. Konečnú podobu výsledku dal v 55. min po prečíslení domácej obrany Drevenák.

HK 36 Hant Skalica - MsHK DOXXbet Žilina 0:4 (0:1, 0:1, 0:2)

Góly: 17. Valášek, 38. Kanko, 46. Kristek, 55. Drevenák. Rozhodovali: Bundil - Junek, Tvrdoň, vylúčení: 3:5, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0. 828 divákov.

Hlasy po zápase:

Štefan Mega, tréner Skalice: "Ako som už opakoval aj na minulých tlačovkách, bez gólu sa vyhrať nedá. Stále nevieme streliť gól, na tom to celé padá. To, že bojujeme, korčuľujeme, je síce pekné, ale dnes to na extraligu nestačilo. Hostia vyhrala zaslúžene, mali viac kľudu na hokejkách. Nedodržanie taktiky, individuálne chyby, to sú veci, bez nápravy ktorých sa nedá vyhrávať."

Piter Mikulas, tréner Žiliny: "Určite dnes nemohli diváci očakávať od mužstiev z posledných priečok tabuľky kvalitný hokej, čomu zodpovedal aj priebeh zápasu. Bolo tam viac snahy, ako nejakého hokejového umenia. Toto víťazstvo má pre nás cenu zlata."
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona