TE: Východniarske derby pre Košice, Nitra víťazne v 1000. zápase v ZČ

NETKY.SK • 22 November 2014, 07:59 • 2 min
TE: Východniarske derby pre Košice, Nitra víťazne v 1000. zápase v ZČ

POPRAD - V 25. kole Tipsport extraligy triumfovali na ľade Dukly Trenčín 7:4 a úspešnú šnúru bez prehry natiahli už na desať zápasov.

slovakia

left justify in out

Ďalšiu edíciu východniarskeho derby, ktoré bolo zároveň priamym súbojom o čelo tabuľky, zvíťazili Košice v Poprade 1:0. Jediný gól duelu strelil v 29. minúte Marek Bartánus. Vďaka šestnástemu trojbodovému triumfu v sezóne sa majster vrátil späť na prvé miesto tabuľky. 

Piešťany pokorili Žilinu, rozhodli samostatné nájazdy

Súboj mužstiev z konca tabuľky začali lepšie domáci, keď na začiatku 7. minúty vystrelil od modrej Šedivý, jeho tečovaná strela sa dostala k Peškovi a ten prestrelil Križana – 1:0. Gól ešte potvrdzoval hlavný rozhodca po komunikácii s videorozhodcom. Po inkasovanom góle sa Žilinčania viac osmelili. Najskôr v 16. minúte zachránil domácich pred inkasovaním Haring, ale v 19. minúte sa Žilinčanom vydaril brejk, Lipovský strieľal z pravej strany a od korčule Brňáka bolo vyrovnané. 

V úvode druhej tretiny najskôr pálil domáci Holovič, ale neskôr sa do prečíslenia 2 na 1 dostali Žilinčania, Valášek prihral Drevenákovi a jeho tvrdá strela vyrazila Brňákovi hokejku z ruky a zároveň sa od nej puk odrazil medzi Šúrekove betóny a hostia vyhrávali. Domáci vyrovnali o štyri minúty, keď Kutálek spoza bránky našiel Hlucha a ten strelil svoj premiérový gól v extralige. Ďalšie šance pokryli domáci, či už pri prečíslení hostí vychytal Śúrek Kanka, alebo Križan so strelou Vaculína aj s následnou dorážkou Konečného.

V tretej časti hrali mužstvá skôr takticky, no nakoniec sa hrdinom zápasu mohol stať hosťujúci Hudec, ktorý obišiel všetkých hráčov, ale proti Šúrekovi sa nepresadil. 

V predĺžení, v ktorom hrali Piešťany presilovku, sa tiež nerozhodlo. Na rad prišli samostatné nájazdy. V nich sa z domácich hráčov nepomýlili Kutálek a Románek, zatiaľ čo zo Žilinčanov premenil iba Lipovský.

Reakcia trénera

Jozef Krišák, asistent trénera Piešťan: "Chlapci nastupovali s vedomím, že dnes treba vyhrať. Zomkli sa, bojovali, chceli ísť za vytúženými bodmi, ktoré sme nakoniec získali. Žilina je dobré mužstvo, aj keď v tabuľke to nevidno." Martin Groma, asistent trénera Žiliny: "Úvod patril domácim, ale tým, že nevyužili štvorminútovú presilovku, nás nakopli. V druhej tretine prišli chyby na oboch stranách a teda aj mnoho šancí. Mrzí ma, že tie naše sme nevyužili."

Súboj o prvú priečku vyhrali oceliari, Košice zdolali Poprad 1:0

V šlágri kola privítal prvý Poprad druhé Košice. Oba tímy dôsledne dodržiavali predzápasové pokyny trénerov a šance sa rodili veľmi ťažko. Najväčšiu v prvom dejstve zahodil Takáč, ktorý osamotený medzi kruhmi volil ešte prihrávku na lepšie postaveného Krotáka. Tú ale defenzíva Košíc zachytila a následnú dorážku Melicherčík kryl.

I v druhej tretine sa viac bojovalo ako hralo. Dravejší boli domáci, zo série príležitosti bol najbližšie ku gólu Paukovček. Jeho bekhend ale rozvlnil iba bočnú sieť. Poprad následne doplatil na neskúsenosť v obrane. V 29. minúte potrestal jej chybu po Sujovej prihrávke skúsený Bartánus - 0:1. V závere tretiny hral Poprad presilovku, ale v útočnom pásme sa nedokázal udržať.

Možnosť hrať druhú početnú prevahu dostali "kamzíci" po vylúčení hosťujúceho Šedu. K vyrovnaniu bol blízko obranca Fabian, z následných dorážok puk za chrbát Melicherčíka nedostal Takáč ani Paločko. Defenzíva Košíc fungovala bez väčších chýb a s pribúdajúcimi minútami sa na domáce hokejky lepila bezradnosť. V samom závere domáci brankár Kostúr zlikvidoval úniky Šedu a Jenčíka a Popradu nepomohol ani oddychový čas a hra bez brankára. Súboj tabuľkových susedov tak výsledkovo vyznel lepšie pre Košice, ktoré sa vrátili na prvú priečku extraligovej tabuľky. 

Reakcie trénerov

Milan Jančuška, tréner Popradu: "Nie som spokojný s výsledkom. Škoda prvej tretiny, keď sme mali dve veľké príležitosti. Potom dali Košice gól a zatiahli sa do totálnej defenzívy. Zle sme hrali i presilové hry. Počas celého zápasu sme mali málo streľby, takže sme nemohli dať ani nejaký zlepený gól. Touto cestou sa chcem ospravedlniť divákom za predvedený výkon. Mal som o ňom úplne inú predstavu, než to, čo sme dnes ukázali." Pavol Zůbek, asistent trénera Košíc: "Dnes sme predviedli koncentrovaný a disciplinovaný výkon na všetkých postoch. Mužstvo chcem pochváliť a zagratulovať mu k výsledku."

Zvolen v Martine poľahky zvíťazil 8:3

Stredoslovenské derby sa začalo podľa očakávania v réžii hostí. Domáci si v úvode vybrali v obrane dovolenku, čo Zvolen dokonale využil. Už v 5. minúte otvoril skóre Jurík po individuálnej akcii Chovana. O 61 sekúnd neskôr už viedli hostia dvojgólovým rozdielom, keď trafil presne Sloboda. Domáci tréner si vzal oddychový čas a v bránke Dzubinu nahradil Čech. O minútu neskôr vrátil Martin do hry Illo, keď premenil trestné strieľanie po faule Juraška. Už o 28 sekúnd viedli hostia opäť o dva góly, keď sa presadil Pokovič. Kto z divákov prišiel neskôr, nevidel ani jeden gól, pretože všetky štyri padli v prvej tretine v rozmedzí 171 sekúnd.

Aj druhé dejstvo začali lepšie hostia, ale veľkú šancu prepásol v 24. minúte domáci Važan. Dostal sám pred bránku hostí, no Šimka neprekabátil. Nedáš - dostaneš sa potvrdilo aj tentoraz. O dve minúty neskôr Martinčania zabudli na Škvaridla a ten nikým nekrytý pridal štvrtý gól Zvolena. Mountfield sa nevzdával a v 29. minúte po dobre zahratej presilovke znížil zblízka Fujerík. Gólostroj hostí pokračoval a v 31. minúte bol úspešný Puliš - 2:5. Domáci potom nezužitkovali 18-sekundovú presilovku 5 proti 3.

Zvolenskí hokejisti pokračovali v kvalitnom výkone. V 42. minúte bol autorom šiesteho gólu Obdržálek. Vzápätí išiel sám na Šimka Važan, ale opäť nepochodil. Následne v 45. minúte pridal ďalší gól Hraško a do bránky Martina sa vrátil Dzubina. O tri minúty neskôr bol na domácej strane predsa len úspešný Važan a znížil na 3:7. Skóre stretnutia uzavrel v 56. minúte svojím druhým gólom Puliš. Zvolen v Martine poľahky zvíťazil a ukončil sériu siedmich zápasov domácich bez prehry v riadnom hracom čase. 

Reakcie trénerov

Jaroslav Török, tréner Martina: "Narazili sme na mimoriadne silného súpera, a to najmä v ofenzíve. Mali sme zlý vstup do zápasu a v slabom výkone sme pokračovali. Chcem sa ospravedlniť všetkým divákom, ktorí nás prišli povzbudiť. Som sklamaný z prístupu hráčov. Neospravedlňuje nás ani fakt, že nám chýba päť hráčov, hoci to bolo cítiť na našej hre. Reputáciu si musíme napraviť v ďalších zápasoch."

Josef Turek, tréner Zvolena: "Z našej strany to bol výborný zápas. Vytvárali sme si mnoho streleckých príležitostí, ktoré sme aj premenili. Musím pochváliť celé mužstvo, bolo to podporené aj dobrým výkonom Šimka v bránke."

Jubilejný tisíci zápas Nitre vyšiel, nad Trenčínom vyhrala 7:4

Hokejisti HK Nitra odohrali v piatok jubilejný tisíci zápas v základnej časti najvyššej domácej súťaže. V 25. kole Tipsport extraligy triumfovali na ľade Dukly Trenčín 7:4 a úspešnú šnúru bez prehry natiahli už na desať zápasov.

Nitrania prišli do Trenčína s deväťzápasovou víťaznou šnúrou a predĺžiť ju chceli aj pod hradom Matúša Čáka. Prvá tretina mala solídne tempo. V 4. min šiel na trestnú lavicu Zošiaka a keďže jeho hokejka skončila v tvári súpera aj s krvavým zranením, inkasoval štyri minúty. Gól padol pár sekúnd po jeho návrate z trestnej lavice, keď Mrázova strela spoza brániaceho hráča skončila v ľavom hornom rohu bránky. Dukla vyrovnala o štyri minúty, spolupráca Šišovského s Gašparovičom skončila v Lakosilovej sieti. Radosť z vyrovnania však netrvala dlho. Po chybe v obrane Pupák nastrelil puk do presúvajúceho sa Konráda a bolo 1:2. Chvíľku na to pridali "corgoni" aj tretí gól, no pre hru vysokou hokejkou neplatil. Napokon sa regulárneho presného zásahu predsa len dočkali ešte v prvej tretine. Mráz sa natlačil pred bránku a Novák s dávkou šťastia dotlačil puk za bránkovú čiaru.

Nitrania po prestávke pridali aj štvrtý gól. Na úroveň pravého kruhu si nakorčuľoval Slovák a vymietol pavučinu v ľavom hornom rohu bránky – 1:4. Trenčania v tých chvíľach mali veľké problémy dostať sa do útočného pásma, Nitra sa snažila hrať v prvom rade pozorne v obranných radoch a vyrážať do rýchlych kontier. Tím spod Zobora mal v polovici zápasu šancu pridať ďalší gól, ale presilovku o dvoch hráčov nedokázal využiť. Oživenie hry priniesla 36. min. Po nahrávke Habšudu sa na dvakrát presadil Hlinka a vlial Trenčanom nádej na dobrý výsledok. 

V poslednej tretine sa dvoma zlepenými gólmi Novák a a Mezei dostali do štvorgólového náskoku. Keď sa už zdalo, že je všetko rozhodnuté, Trenčania strelili v polovici poslednej tretiny gól na 3:6, keď Nemec šikovne tečoval strelu Habšudu. V 52. min znížil na 4:6 opäť Nemec a Trenčania razom ožili. Následné dve presilové hry však nevyužili dve presilovky a o osude zápase bolo rozhodnuté. Štrnásť sekúnd pred koncom napokon stanovil konečný výsledok na 4:7 Stümpel.

Reakcie trénerov

Roman Stantien, tréner Trenčína: "Z našej strany bol celý zápas ako na hojdačke. Prehrávali sme, dotiahli sme to, následne bola znova šanca priblížiť sa k súperovi a podobne. Za všetko si ale môžeme sami, hlavne kvôli svojej nedisciplinovanosti. Doplatili sme na vlastnú nezodpovednosť." 

Andrej Kmeč, asistent trénera Nitry: "Na začiatku zápasu sme mali zlý pohyb, najmä u nás v pásme a súper nás prekorčuľoval. Podarilo sa nám dať ale góly, ktorými sme Trenčanom odskočili. V druhej tretine si chlapci azda mysleli, že už sa nič nemôže stať a že zápas sa dohrá sám. Dostali sme druhý gól a tak sme si vzali oddychový čas a dohovorili sme im. Do poslednej časti hry sme vstúpili veľmi dobre, dali sme ďalšie góly a zdalo sa, že to bude v pohode. Domáci dokázali potrestať naše chyby, dali ďalšie dva góly a záver bol preto dosť nervózny. Sme však radi, že sme vyhrali."

Tipsport extraliga - 25. kolo:

ŠHK 37 Piešťany - MsHK DOXXbet Žilina 3:2 pp a sn (1:1, 1:1, 0:0 - 0:0, 1:0)
Góly: 7. Peško (Šedivý), 29. Hluch (Kutálek, Rapáč), roz. nájazd Románek - 19. Lipovský (Drábek, Haluza), 25. Drevenák (Valášek, Rusnák). Rozhodovali: Jonák - Orolin, Tvrdoň, vylúčení: 3:5, presilovky a oslabenia: 0:0, 687 divákov

HK Poprad - HC Košice 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
Gól: 29. Bartánus (Suja). Rozhodovali: M. Novák, J. Konc - Gajan, Sčensný, vylúčení: 1:4, presilovky a oslabenia: 0:0, 2936 divákov

MHC Mountfield Martin - HKM Zvolen 3:8 (1:3, 1:2, 1:3)
Góly: 7. Illo (tr. strieľanie), 29. Fujerík (Markovič, Smrek), 48. Važan (Říha) - 5. L. Jurík (Chovan, Ťavoda), 6. Sloboda (Bortňák), 8. Pokovič (Škvaridlo, Sloboda), 26. Škvaridlo (Sloboda, Síkela), 31. Puliš (Obdržálek, Brabenec), 41. Obdržálek (Brabenec, Puliš), 45. Hraško (Chovan), 56. Puliš (Pokovič). Rozhodovali: Hradil, Mikula (obaja ČR) - Korba, Rovenský. Zmeny: 6. Čech za Dzubinu, 45. Dzubina za Čecha, vylúčení: 4:6, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, 2018 divákov

Dukla Trenčín - HK Nitra 4:7 (1:3, 1:1, 2:3)
Góly: 12. Gašparovič (Šišovský, Petrovický), 36. Hlinka (Habšuda, Melichárek), 50. Nemec (Habšuda), 53. Bokroš (Kozák, Gašparovič) - 8. Mráz (L. Novák), 13. Pupák (Štefanka), 17. L. Novák (Mráz, Nádašdi), 24. Slovák (H. Ručkay, Milo), 43. L. Novák (Stümpel), 44. Mezei (Pupák, Tománek), 60. Stümpel (Mezei, L. Novák). Rozhodovali: Šír, Mrkva (obaja ČR) - Bednár, Stanzel, vylúčení: 9:5 navyše Dudáš (Trenčín) 5+DKZ za nedovolené bránenie, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0 

HC'05 B. Bystrica - HK 36 Skalica 8:4 (3:0, 2:2, 3:2) 
Góly: 6. Kytnár (Biro, Lamper), 8. Kadura (Kafka), 18. Kafka (Cohen, Handlovský), 34. Zigo (Róth, Bendík), 36. Kafka (Kytnár, Handlovský), 47. Hudec (Preisinger, White), 53. White (Preisinger, Hudec), 59. Róth (Bandík) - 34. Stloukal (Vaškovič, Komínek), 37. Komínek (Stloukal, Vaškovič), 56. Komínek (Jurík, Gründling), 57. Drtina (Školiak, Klímek). Rozhodcovia Orolin - Bogdaň, Jobbágy, vylúčení 4:8, navyše Lamper - Pavešic DKZ za zhodenie rukavíc, presilovky 3:1, v oslabení 0:0, zmeny: 24. navyše Bene, Lantoš, Kraus, 41. Pavešic, Šimíček (všetci Skalica), 1366 divákov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies