TE: V Žiline majú všetko vyrovnané, tabuľka ich neteší

NETKY.SK • 8 December 2014, 11:49 • 2 min
TE: V Žiline majú všetko vyrovnané, tabuľka ich neteší

ŽILINA - Športový manažér MsHK DOXXbet Žilina Imre Valášek zareagoval na klubovom webe na posledné turbulencie v extraligovom mužstve. Dementoval informácie z internetu o snahách odvolať trénera Petra Mikulu a uviedol na pravú mieru aj správy o odchode hráčov. V klube majú hokejisti vyrovnané všetky záväzky.

slovakia

left justify in out

Zo Žiliny počas minulého týždňa odišli Jaroslav Kristek, platovo najdrahší hráč, Josef Jindra a Lukáš Martinka. "Kristek mal s nami platnú zmluvu do konca decembra a mali sme s ním klauzulu, že môže hocikam odísť. My sme mu vyšli v ústrety a máme s ním internú dohodu, že neposilní žiadny slovenský klub," uviedol na klubovom webe Imre Valášek a vyjadril sa aj o Kristekových slovách o tom, že ho sklamal prístup mladých hráčov: "Je to vec názoru. Ja si myslím, že Jardo mal vytvorené ideálne podmienky, aby podával ďaleko lepšie výkony. Keď on ako skúsený hráč nedokázal byť lídrom, musí hľadať problém niekde inde ako v kabíne. Musím uznať, že bol veľký profesionál, no čakali sme, že hráč s jeho platom bude oveľa väčším prínosom pre mužstvo." 

 

Z kádra vlkov odišli aj dvaja obrancovia. "S Josefom Jindrom bola komunikácia ohľadom zmeny platenia. Chceli sme znížiť jeho základný plat, čo bola suma 3-tisíc eur mesačne, a motivovať ho vyššími prémiami za víťazstvá. Jednoducho, aby si tie peniaze vyhral. On s tým nesúhlasil a sebakriticky zhodnotil, že nie je so svojimi výkonmi spokojný. Z môjho pohľadu nebol dostatočne fyzicky pripravený, aby podal adekvátne výkony na ľade. Lukáš Martinka mal tiež plat 3-tisíc eur. Nehovorím, že hral zle či bol najslabší, no na taký plat nepodával požadované výkony. Prebehla diskusia, kde sme dohodli o ukončení spolupráce," doplnil Imre Valášek. 

 

V tíme momentálne nie je ani Jan Dlouhý. Dlhodobá opora Žilinčanov sa však môže do mužstva ešte vrátiť. "Honzo Dlouhý je dlhodobo chorý. Ani nie je schopný hrať. Prechodil angínu a mal také dýchacie problémy, že mesiac bral lieky. Nie je pravda, že bol vyhodený. Situácia okolo neho sa môže vyvinúť rôzne," vysvetlil Imre Valášek. 

 

V Žiline momentálne hľadajú centra i obrancu. Pod Dubeň sa nevráti Tomáš Horna, za ktorého zaplatilo Kladno finančné odstupné. MsHK DOXXbet je momentálne v tabuľke extraligy deviaty o bod pred poslednou Skalicou. Na play-off stráca 11 bodov. "Samozrejme, sme nespokojní. Problém je ten, že mužstvo je platené len 7 mesiacov a 5 mesiacov tu nedokážeme udržať hráčov zadarmo. Je snaha káder konsolidovať a platiť ho 10 mesiacov, potom by nedochádzalo k toľkým výmenám. Môže tu byť športový manažér hocikto, ak budeme nútení platiť hráčov len 7 mesiacov. Alebo ináč, ak sa dokáže športový manažér presne trafiť do 20 hráčov pred začiatkom sezóny, je pre mňa veľký frajer. Všetko je to limitované peniazmi, ktoré platíme hráčom od septembra do marca. U nás majú všetci peniaze. I pokiaľ ide o októbrové výplaty," dodal na klubovom webe Imre Valášek. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona