TE: V šlágri Bystrica zdolala Nitru, dvadsiatka víťazne

NETKY.SK • 11 September 2015, 08:26 • 2 min
TE: V šlágri Bystrica zdolala Nitru, dvadsiatka víťazne

BANSKÁ BYSTRICA - O slávnostný úvod v predsunutom šlágri prvého kola sa postarali tri hokejové osobnosti, v krátkom príhovore šéf Pro-Hokeja Richard Lintner a pri buly Michal Handzuš a Jozef Stümpel. Domáci už po 27 sekundách viedli, keď sa šikovne pred bránkou zorientoval Zigo a otvoril skóre.

slovakia

left justify in out

Chuť 'baranov' bola evidentná, súpera pritlačili a občas sa aj na dlhšie nasťahovali do útočnej tretiny. V 13. min po nahodenom puku od Šmacha brankár Valent so zakrytým výhľaddm kapituloval druhýkrát. Nitrania trpezlivo čakali na rýchle protiútoky a tri z nich mohli zakončiť aj gólom, v 9. min Kutálek, v 11. min minul puk pred bránkou Macík a v 17. min spálil najväčšiu šancu L. Novák. Druhá tretina priniesla spústu rušných momentov, pri ktorých sa vyznamenali hlavne obaja brankári. 

 

V 25. min domáci obrancovia zabudli na J. Štefanku a jeho gól dodal Nitranom veľa energie. Zo všetkých síl sa snažili vyrovnať a občas zabudli aj na zadné vrátka. V 29. min Hudec už poslal puk do bránky, no v poslednej chvíli ho jeden z obrancov odpálil preč. 

 

Tretiu tretinu začali hostia s presilovkou, nič však nevymysleli, aj preto, že defenzíva domácich s brankárom Bacashihuom pracovala stopercentne. Ani Stloukal v 45. min puk do bránky v nájazde nepretlačil a bolo zrejmé, že Nitrania si viac gólov v tomto zápase neužijú. 'Barani' sa s plynúcim časom viac sústredili na bránenie a cez ich kompaktný val sa nitrianski útočníci ťažko presadzovali. V 51. min veľa nechýbalo, aby Handzušova strela skončila v sieti a drámu rozuzlila. V 52. min krásnu kombináciu s Lamperom zakončil Zigo zblízka so šťastím aj s pomocou prilby gólom a na tomto fakte nič nezmenil ani videorozhodca. Na účinnú odpoveď nenašli hostia sily a len s jedným streleným gólom mohli ťažko pomýšľať na viac, a keď ich v 55. min potrestal úplne voľný pred bránkou Galamboš, už definitívne zložili zbrane. 

 

HC'05 iClinic B. Bystrica - HK Nitra 4:1 (2:0, 0:1, 2:0)
Góly: 1. Zigo, 13. Šmach, 52. Zigo, 55. Galamboš - 25. J. Štefanka. Rozhodcovia Baluška, T. Orolin - Kacej, Výleta, vylúčení 2:3, presilovky 0:0, v oslabení 0:0, zmeny: 21. navyše Jankovič (B. Bystrica), 1896 divákov.

Hlasy po zápase:

Vladimír Országh, tréner B. Bystrice: "My sme veľmi dobre vstúpili do zápasu, dali sme rýchle góly, upokojili sa. V druhej tretine to už bolo horšie, Nitra nám hrozila pri viacerých veľmi dobrých šanciach. Našťastie sme sa v tretej tretine vrátili k tomu, čo chceme hrať, víťazstvo bolo vybojované a zaslúžené. Väčšinu zápasu sme mali hru pod kontrolou, na prvé kolo sme videli veľmi slušný zápas. Gólová hlavička Ziga bola efektná, aj také góly padajú, dôležité bolo, že platil."

 

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: "Ten Zigov gól hlavou som videl zo záznamu, pretože som riešil niečo na striedačke. Puk sa odrazil, šiel do bránky, všetko bolo v poriadku. Úroveň zápasu bola veľmi dobrá, Bystrica má veľmi dobrý tím, hrala dôrazne, moderný hokej, tak to má vyzerať, nám chýbala väčšia priebojnosť."

 

Tomáš Zigo, strelec dvoch gólov B. Bystrice: "Veľmi dobre sme zvládli prvú tretinu, aj tretiu, mne sa darilo, no bez spoluhráčov by to nebolo ono, bola to tímová spolupráca. Hlavičkový gól bol môj prvý životný, videl som takýto v NHL, neuznali ho. Môj áno, bol kuriózny, no ja by som radšej góly dával hokejkou. Určite som ho nechcel takto streliť, od hornej žŕdky sa mi puk odrazil do hlavy a padlo to tam."

Michal Handzuš, útočník B. Bystrice: "Hrali sme dobre, hlavne prvú a tretiu tretinu. Aj Nitra mala šance, najmä v druhej časti, my sme sa presadili nátlakovou hrou, toto je cesta, akou by sme chceli pokračovať. Z mojej strany to ešte nebolo bohviečo, no chalani hrali super a o tom je tím, že raz zaberie jeden, raz druhý."

 

HK VSR SR20 - HK 36 Skalica 4:1 (1:0, 0:1, 3:0)


V otváracom dueli nového ročníka Tipsport Ligy vyhrala slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov vo vloženom stretnutí nad HK 36 Skalica 4:1.

Na štadióne Vladimíra Dzurillu v bratislavskom Ružinove sa v prvej veľkej šanci ocitol skalický Studenič, jeho samostatný únik v 6. minúte ale zneškodnil brankár Škorvánek. O štyri minúty neskôr sa už skóre menilo na druhej strane v prospech juniorov - Šiška sa presadil stelou švihom na 1:0. O chvíľu neskôr to mohlo byť už o dva góly, ale Milý trafil iba žrď bránky Skalice. 

Hostia sa v druhej časti snažili o vyrovnanie, na jej začiatku nevyužili presilovú hru a v 28. minúte Jaborník ani na dvakrát neprekonal Škorvánka. Dvadsiatka dlho pozorne bránila a nepúšťala súpera do čistých šancí, v 35. minúte už ale neodolala. Brendl sa zľava natlačil pred Škorvánka a pohotovou strelou mu nedal šancu - 1:1. Pred druhou sirénou sa mohli tešiť opäť domáci, šancu ale nevyužil Matúš Sukeľ.

Na snímke gólová radosť hráčov SR20, zľava Boris Sádecký, strelec gólu Juraj Šiška, Lukáš Hrušík a Jakub Meliško v úvodnom vloženom zápase nového ročníka hokejovej Tipsport ligy HK VSR SR20 - HK 36 Skalica v Bratislave vo štvrtok 10. septembra 2015.

V tretej tretine spustila dvadsiatka gólový uragán a za necelých šesť minút skórovala trikrát. Najskôr nechala skalická obrana úplne voľného Matúša Sukeľa, ktorý upravil na 2:1, po ňom sa dvakrát strelecky presadil v rýchlom slede Milý a o víťazovi bolo prakticky rozhodnuté. Skaličania už ani nezmiernili trojgólové manko a z Bratislavy tak odchádzali s prázdnymi rukami.

HK VSR SR20 - HK 36 Skalica 4:1 (1:0, 0:1, 3:0)
Góly: 45., 48. Milý, 10. Šiška, 42. M. Sukeľ - 35. Brendl. Rozhodovali: Goga - Synek, Tvrdoň, vylúčení: 2:2, navyše: Ďurák (Skalica) za napadnutie zozadu, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 250 divákov

Hlasy po zápase /zdroj: www.onlajny.eu/:

Ernest Bokroš, tréner SR20: "Bol som sám zvedavý, ako nová dvadsiatka vstúpi do zápasu. Skalica disponuje dvoma kvalitnými päťkami, dve sú také juniorské. My sme tomu prispôsobili hru, zdatnejších sme dali proti prvým dvom útokom. Bolo u nás aj veľa zlých vecí, rozdali sme im puky, strácali sme ich. Ale bola tam snaha držať organizáciu, defenzíva celkom fungovala. Je to dobré na psychiku, keď vyhráme."




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona