TE: Úradujúci majster HC Košice dostal doma od Piešťancov výprask

NETKY.SK • 13 Október 2014, 06:47 • 2 min
TE: Úradujúci majster HC Košice dostal doma od Piešťancov výprask

KOŠICE - Hokejisti ŠHK 37 Piešťany zvíťazili v 12. kole Tipsport extraligy na ľade úradujúceho majstra HC Košice presvedčivo 5:1. V drese hostí sa zaskvel ex-Košičan Dušan Pašek, ktorý zaznamenal hetrik.

slovakia

left justify in out

Hráči Piešťan začali tón zápasu udávať od prvých sekúnd. Už v 16. sekunde sa po nedôraze obrancov Košíc efektným blafákom presadil Konečný. Domáci zostali zaskočení a o dve minúty neskôr prestrelil Hyláka aj ďalší ex-Košičan Pašek. O pár sekúnd na to mohol znížiť Lapšanský, no po individuálnej akcii zakončil len do bočnej konštrukcie Rybárovej bránky. Sojčík s Češíkom v 7. minúte síce nepretlačili puk do piešťanskej bránky, no druhý menovaný o sedem minút neskôr predsa len zblízka znížil - 1:2. Ten istý hráč mohol o tri minúty aj vyrovnať, no osamotený medzi kruhmi nenamieril presne. Košičania boli v úvodnej tretine strelecky aktívnejší, no do veľkých šancí ich obrana "havranov" nepúšťala.

Domáci sa snažili o vyrovnanie, no narážali na dobre organizovanú defenzívu hostí. V 26. minúte nevyrovnal ani Bartoš, ktorý sa ocitol sám pred Rybárom. V polovici druhej časti mohli hostia pridať tretí gól, no Kutálek strieľal po Pašekovej prihrávke len do pozorného Hyláka. Na opačnej strane zmaril Rybár šancu mladíka Černáka, ktorý sa v 33. minúte natlačil pred bránku. O štyri minúty neskôr mali domáci šťastie, keď Klempa neprepasíroval puk do Hylákovej bránky. V závere druhej časti prišli veľké chvíle piešťanského útočníka Dušana Pašeka. Ten najskôr v 39. minúte využil prihrávku Holoviča a v ďalšej minúte sa už po asistencii Kutáleka radoval z hetriku - 1:4. Snaha Košičanov bola viditeľná aj v úvode tretej časti no Piešťanci nepoľavovali v aktívnej obrane. V 46. minúte prekonal striedajúceho Melicherčíka Kutálek a o pár sekúnd neskôr zlyhal v dobrej pozícii Klempa. Hernú pohodu hostí demonštroval v 50. minúte brankár Rybár, ktorý Šedovu strelu zmaril efektným "semaforom." Hostia si už do konca zápasu ustrážili pohodlný náskok a hoci na strely prehrali 26:49, odviezli si z Košíc presvedčivé víťazstvo. 

HC Košice - ŠHK 37 Piešťany 1:5 (1:2, 0:2, 0:1)


Góy: 14. Češík (Chovan, Sojčík) - 1. Konečný (Mišura, Klempa) 3. Pašek (Haring, Vaculín), 39. Pašek (Holovič, Bučka), 40. Pašek (Kutálek), 46. Kutálek

Rozhodovali: J. Konc - Bednár, Rovenský, vylúčení: 3:3 na 2 min., navyše Lapšanský (Koš.) 10 min. za nešp. správ., presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 2270 divákov.

Zostavy a striedania:

HC Košice: Hylák (41. Melicherčík) - Cebák, Jánošík, Černák, Štrbák, Drgoň, Philipp, Šeda, Macejko - Bartánus, Hrnka, Lapšanský - Spilar, Bartoš, Jenčík - Chovan, Sojčík, Češík - Hiňďoš, Kolena, Stupka

ŠHK 37 Piešťany: Rybár - Škadra, Šedivý, Rais, Brňák, Valjent, Cuník, Bučka, Srnec - Klempa, Mišura, Konečný - Kutálek, Pašek, Holovič - Toman, Peško, Lichanec - Haring, Vaculín

Hlasy po zápase

Anton Tomko, tréner HC Košice: "Odohrali sme štvrtý zápas za posledných sedem dní a bolo to cítiť. Súpera sme prestrieľali, no takmer nič nám tam dnes nepadlo. Súperovi gratulujem k peknému výsledku a my sa musíme oprášiť a ísť ďalej. Dušanovi Pašekovi gratulujem k vydarenému zápasu a ukazuje sa, že mu zmena prostredia pomohla." 

Roman Sýkora, tréner ŠHK 37 Piešťany: "V kútiku duše sme dúfali, že budeme prvé mužstvo, ktoré Košice zdolá v riadnom hracom čase. Chalani boli správne nabudení. Vedeli sme, že musíme byť efektívni, ak chceme zvíťaziť. Košice nás v prvej tretine zasypali viac než dvadsiatimi strelami, no podržal nás brankár Patrik Rybár. V druhej tretine sa nám podarilo gólovo sa odpútať od domácich a v tretej časti sme pridali piaty gól. Pochváliť musím však nielen Rybára či Dušana Pašeka, ale celý tím, ktorému ďakujem za skvelý výkon a za to, že si z Košíc odnášame cenné tri body."
 

HK Poprad - HKM Zvolen 5:2 (2:2, 1:0, 2:0)


Góly: 2. Matis (Kasík, Hvila), 20. Fabian (Bartečko, Sýkora), 35. Paločko (Kroták, Takáč), 44. Bartečko (T. Sýkora), 58. Paločko ( Takáč, Kasík) - 6. Brabenec (Bortňák, Podkonický), 9. Bortňák (Brabenec, Podkonický). Rozhodovali: D. Konc – Sčensný, Výleta, vylúčení: 2:3, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 1 416 divákov

Priebeh zápasu

V šlágri extraligového kola videli diváci pod Tatrami úvodný gól už po 105s hry, keď skóre otvoril Popradčan Matis. Zvolenčania odpovedali o necelé 4 min,úty keď utešený pas Bortňáka doklepol do siete Brabenec a bolo vyrovnané. Hostia však nenechali nič na náhodu a aktívnym poňatím hry sa dokázali dostať i do vedenia, keď si Brabenec s Bortňákom úlohy vymenili a na 2:1 zvyšoval druhý menovaný. Bortňák mohol v 19. min Zvolen dostať aj do dvojgólového vedenia, keď ho v nájazde dvoch na jedného po Makovského fatálnej chybe na útočnej modrej hľadal Podkonický. Domáci odpovedali najlepším možným spôsobom, keď v presilovke sekundu pred prvou sirénou vyrovnal na 2:2 Fabian. 

Aj v prostrednej časti sa hral divácky atraktívny útočný hokej. Najmä hosťujúci Zvolen sa snažil o nátlakový hokej a útočil miestami všetkými hráčmi v poli. Šance sa rodili na oboch stranách, no gól dlho nepadal. Domácim priaznivcom prešiel mráz po chrbte, keď na ľade po nepríjemnom náraze ostal útočník Bartečko, no onedlho ich zahriala malebná akcia druhého útoku, na ktorej konci bol Paločko – 3:2.

V tretej tretine sa čakala dráma, no s tým sa nechcel zmieriť Tomáš Sýkora, ktorý za Šimkovou bránou vybojoval puk a naservíroval štvrtý gól Bartečkovi ako na podnose. Zvolenčania sa síce snažili, v koncovke im však chýbala i šťastena, Bortňák nepresnou koncovkou dokonca zahodil trestné strieľanie, ďalší nájazd nepremenil Jurík. Poprad pozorne pokrýval stredné pásmo a za burácajúceho potlesku svoje vedenie udržal, v presilovke dokonca Paločko zvýšil na 5:2. „Kamzíci“ sa dostali na druhé miesto extraligovej tabuľky, keď preskočili práve Zvolen.

Hlasy po zápase


Milan Jančuška, tréner Popradu: "Súper sa spočiatku na ľade veľmi dobre pohyboval, dobre kombinoval a bol správne agresívny. Dôležitý moment bol Fabianov gól na 2:2. Vedeli sme, že hostia hrajú len na tri päťky a naše tempo nemohli vydržať. Súpera sme vysoko prestrieľali vysoko a presadili sa aj v koncovke. Chcel by som pochváliť aj brankára Kostúra, ktorý riešil problematické situácie perfektne." 

Josef Turek, tréner Zvolena: "Máme problémy vôbec zložiť zostavu, máme 7 zranených, ale nevyhovárame sa na to. Opticky sa síce zápas javil ako vyrovnaný, no so 14 strelami na bránu sa ťažko vyhráva. Prvú tretinu sme boli lepším tímom, no zrazil nás gól na 2:2. Potom sme už ťahali za kratší koniec povrazu."
 

HK Nitra - MsHK DOXXbet Žilina 4:5 (0:1, 4:0, 0:4)


Góly: 23. Pupák (J. Ručkay), 25. Mráz, 28. Mráz (L. Novák, Slovák), 33. L. Novák - 19. Valášek (Bobček, Haluza), 43. Drábek (Kubiš), 50. Novotný (Jelínek, Kristek), 56. Procházka (Novotný), 57. Rusnák (Kubiš) Rozhodovali: Orolín - Gajan, Tvrdoň, vylúčení: 2:4, presilovky 0:0, oslabenia: 0:0, 2265 divákov

Priebeh zápasu
Predposledná Žilina sa na ľade štvrtej Nitry predstavila s brankárom s reprezentačnou minulosťou Karolom Križanom. Ten podpísal zmluvu do konca sezóny a mal by priviesť Žilinu na vyššie priečky. V prvej tretine sa hral rozpačitý hokej korunovaný golom hosťujúceho Valášeka v 19. minúte - 0:1.

Po prestávke domáci stav otočili, v 23. minúte zúžitkoval Pupák presnú prihrávku Henricha Ručkaya, o dve minúty dostal Mráz puk do brejku a svoje dlhé solo zakončil druhým gólom Nitry. V 28. minúte ten istý hráč zvýšil po prihrávke Lukáša Nováka už na 3:1 a v 33. minúte stihol Slovákovu strelu Križan ešte kryť, no na dorážku Lukáša Nováka už bol prikrátky - 4:1.

V úvode tretej časti stretnutia hostia znížili, keď bekhendom skóroval Drábek a v 50. minúte dosiahol kontaktný gól Novotný presnou strelou do ľavého horého rohu Cibuľovej bránky. "Vlci" hrýzli ďalej a v rozpätí 62 sekúnd otočili stav, keď presne mierili Procházka a Rusnák. Nitra tak doma podľahla Žiline 4:5.

Hlasy po zápase

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: "Po slabšej dvadsaťminútovke sme dali štyri góly, čo chlapcov uspokojilo a keď inkasovali v tretej tretine, začali panikáriť. Niektorí hráči vysoké ambície nazvládajú a je treba s tým niečo urobiť."

Peter Mikula, tréner Žiliny: "Hokej nemá logiku. Prvá tretina z našej strany celkom dobrá, druhá hotová katastrofa. Avšak ležérna hra domácich nám uľahčila robotu a chlapcom musím za to, že sa nevzdali, podakovať."
 

HK 36 Hant Skalica - Dukla Trenčín 4:5 pp (1:1, 0:2, 3:1 - 0:1)


Góly: 12. Méry (Chylo, Jabrocký), 46. Štumpf (Jurík), 52. Bezúch (Jabrocký, Méry), 56. Vaškovič (Školiak, Stloukal) – 6. Gašparovič (Kozák), 30. Dudáš (Šišovský, Kozák), 39. Šišovský (Gašparovič), 44. Kozák (Šišovský, Mikula), 66. Mikula (Habšuda, Kozák). Rozhodovali: Štefik – Stanzel, Šefčík, vylúčení: 4:4, presilovky 0:3, oslabenia 0:0, 747 divákov.

Priebeh zápasu

Úvodné minúty stretnutia patrili hosťom, ale pred bránkou sa presadiť nevedeli, i keď Radivojevič spálil veľmi sľubnú šancu. Vzápätí hrali Trenčania presilovú hru a z tej už boli úspešní, keď do vedenia ich dostal Gašparovič. V nasledujúcich minútach Skaličania vyrovnali hru a nakoniec i skóre pohotovou strelou Méryho z bezprostrednej blízkosti. Potom prišla séria presiloviek, ktoré však domáci nevedeli zužitkovať. 

Na začiatku 2. tretiny sa hra prelievla z jednej strany na druhú, ale Trenčania postupne zvyšovali tlak. Prešli do ofenzívy a v presilovke ich Dudáš pohotovou strelou pod žrdku dostal do vedenia. Skaličania tiež zvýšili svoje úsilie, ale ich snaha bola márna a hostia odskočili o dva góly, keď už do šatne zvýšil Šišovský na 3:1.

Záverečnú tretinu začali domáci presilovkou, bránku hostí však vážnejšie neohrozili. Boli to Trenčania, ktorí v následnej presilovke uzavreli domácich pred ich bránkou a po Kozákovej delovke presilovku dokonale využili. Prišla 46. minúta a Štumpfova presná a pohotová strela rozvlnila Konrádovu sieť. Domáci ožili a Bezúchov gól ich dostal opäť do zápasu. Hostia si síce ešte vytvorili tlak, ale pozabudli na skalických útočníkov. Unikol Školiak, presnou prihrávkou naservíroval Vaškovičovi vyrovnávajúci gól a zápas išiel do predĺženia. V ňom po vhodenom buly dali Trenčania víťazný gól Mikulom. 

Hlasy po zápase

Štefan Mega, tréner Skalice: "V závere sme všetko dali do útoku, hráči bojovali a nakoniec sme získali i bod. Možno nás ten záver stál veľa síl, hrali sme prakticky na dva útoky, preto sme asi inkasovali ten gól hneď v úvode predĺženia. Spokojnosť určite nemôže byť."

Branislav Jánoš, asistent trénera Trenčína: "Prišli sme sem uhrať tri body. Začiatok nám vyšiel, po dvoch tretinách sme mali zápas pod kontrolou. Bohužiaľ, dostali sme z brejkov dva rýchle góly. Upozorňovali sme hráčov, že Skalica hrá na brejky veľmi dobre, no za dva body sme radi. Ale hráči si musia uvedomiť, že hokej na nehrá na 40 minút, ale hokej sa hrá na 60 minút."
 

HC'05 B. Bystrica - MHC Mountfield Martin 2:1 pp (1:0, 0:1, 0:0, -1:0)


Góly: 9. Bambúch (Hudec, Block), 61. Hudec - 39. Markovič (Galamboš, Varga). Rozhodcovia Novák - Jobbágy, Smrek, vylúčení 7:10, presilovky 1:1, v oslabení 1:0, 832 divákov.

Priebeh zápasu

Obe mužstvá síce v tabuľke delili štyri priečky, no iba dva body, a tak mali hostia možnosť svojho súpera aj preskočiť. V predchádzajúcich zápasoch sa však od Martinčanov odklonila bodová priazeň a aj keď ich zdobila bojovnosť, aj v prvej tretine za domácimi, hrajúcich opäť na breznianskom ľade, zaostali gólovo i výkonom. Úvodnú dvadsaťminútovku poznačili viaceré vylúčenia, dovedna šesť dvojminútových trestov, Martinčania zohrievali trestnú lavicu častejšie a aj na to doplatili. V 9. min po Bambúchovej strele od modrej kapituloval brankár Dzubina v oslabení prvýkrát, jeho náprotivok Wiikman mal oveľa menej práce, vážnejšie zasahoval len po prieniku Markoviča v 20. min a čisté konto si poľahky udržal. So začiatkom druhej tretiny silnela snaha Martinčanov o tlak, Wiikmana zasypali strelami a ich ofenzívu ukončilo až ďalšie vylúčenie. Od 30. min im nepomohla vyrovnať ani vyše minútovú presilovka štyroch na troch a následná kratšia s výhodou dvoch hráčov. Vyrovnať sa im podarilo pri ďalšej početnej výhode, keď Markovič v 39. min zblízka prekonal Wiikmana. Aj druhú tretinu podfarbilo množstvo faulov, tentoraz však z presiloviek viac vyťažili Martinčania. Po prestávke sa činil v bránke Dzubina, v oslabení vytiahol zopár obdivuhodných zákrokov a domácich udržal 'na uzde' aj v ďalších minútach. Vyznamenal sa aj Wiikman, keď v 46. min po faule Bendíka zneškodnil trestné strieľanie Markoviča. Chuť na víťazstvo prejavovali útočnou aktivitou obe mužstvá, v základnom hracom čase ho však nedokázali strhnúť na seba ďalším gólom. V predĺžení sa ponúkla hosťom presilovka štyroch na troch trvajúca takmer minútu, no úplne ju zbabrali a inkasovali. O víťazstvo 'baranov' sa zaslúžil Hudec po 23 sekundách, keď samostatnú akciu s nájazdom na Dzubinu zakončil rozhodujúcim gólom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies