TE: Popradčania sa chcú do Košíc vrátiť za stavu 2:2

NETKY.SK • 18 Marec 2015, 12:55 • 2 min
TE: Popradčania sa chcú do Košíc vrátiť za stavu 2:2

POPRAD - Popradskí hokejisti siahali v košickej Steel aréne po jednom víťazstve v semifinálovej sérii Tipsport extraligy proti HC Košice, no napokon odišli pod Tatry s mankom 0:2 na zápasy. O jeden triumf ich predovšetkým obral nepochopiteľný skrat v prvom stretnutí, keď nezvládli jeho záver. Druhý duel sa pre nich vyvíjal znova dobre, ale druhej najtesnejšej prehre sa nevyhli.

slovakia

left justify in out

Druhé stretnutie odštartovalo v 59. sekunde šťastným gólom ex-Košičana Matúša Matisa a podobne ako v prvom zápase sa Poprad dostal do vedenia. "Nebolo to naschvál, išiel som pred bránku s tým, že Arne mi to tam nahral a ja nejako pichnem do puku hokejkou. Napokon sa puk odrazil od korčule, bol to šťastný gól, ale play off je aj o tom," opísal jediný gólový moment popradského tímu Matis.

 

Napriek nepriaznivému stavu 0:2 na zápasy "zbrane" neskladá a je si vedomý nedostatkov v hre Popradčanov ako v defenzíve, tak i v útočnej fáze. "Myslím si, že Košičania sú veľmi dobrí korčuliari, v našom obrannom si to dostatočne hádžu a sú v pohybe. Musíme zlepšiť obranu a rovnako i premieňanie šancí, ktorých sme mali dostatok v oboch stretnutiach. Ideme do Popradu, je 0:2 a doma máme menšiu hraciu plochu, čiže opäť bude niečo nové. Vieme tam hrať," zamyslel sa Matis.

 

Popradčania si v minulosti zahrali v dvoch finále play off Tipsport extraligy a radi by sa prebojovali do tretieho. V Košiciach zanechali dobrý dojem a prehrali dvakrát iba o gól. "Dva zápasy s nešťastným koncom nás mrzia, ale séria sa ešte nekončí. Vieme, že môžeme hrať proti takému súperovi, akým sú Košice. Musíme však hrať zodpovedne celých šesťdesiat minút, nerobiť zbytočné chyby, pretože majú tak dobré mužstvo na to, aby kapitalizovali každú našu chybičku," konkretizoval silu košického tímu Ľuboš Bartečko.

 

Hráčov spod Tatier ešte dlho bude mátať záver úvodného semifinálového stretnutia, keď v 55. minúte ešte vyhrávali 4:2, no v záverečnej päťminútovke totálne "vybuchli" a inkasovali tri góly. "Neviem si to vysvetliť, päť minút pred koncom vyhrávame o dva góly a v play off sa takýto výsledok nestráca. Taký je však hokej, doma vieme hrať i keď Košice boli počas sezóny u nás lepšie. Napriek tomu verím, že ďalšie dva zápasy vyznejú v náš prospech," zamyslel sa Bartečko.

 

Trénera "kamzíkov" Milana Jančušku trápia zranenia jeho štyroch zverencov - Štefana Fabiana, Tomáša Sýkoru, Matúša Paločka a po poslednom zápase i Richarda Rapáča. "Dohrali sme zápas na tri päťky, pretože v priebehu hry sa nám zranil Rapáč a musel odstúpiť. Pevne verím, že zo štyroch sa traja dajú dokopy, aby v domácich dueloch nastúpili. Verte, že urobíme všetko preto, aby sme sa do Košíc vrátili za stavu 2:2," dodal odhodlane Jančuška.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies