TE: Poprad vyhral na domácom ľade jednoznačne

NETKY.SK • 24 Október 2014, 08:34 • 2 min
TE: Poprad vyhral na domácom ľade jednoznačne

POPRAD - Slovenská dvadsiatka v Poprade dlho bezgólový stav neudržala. Už v 5. minúte sa po nacvičenej akcii a prihrávke Takačá spoza bránky presadil Matúš Paločko.

slovakia

left justify in out

Už o minútu bolo 2:0. Domáci Štrauch hľadal prihrávkou spoluhráča, jeho nahodenie do bránkoviska ale skončilo za chrbátom Godlu. O šesť sekúnd už kamzíci viedli o tri góly. Po vyhratom buly vystrelil na bránku obranca Kurali a puk na prekvapenie tribún skončil v sieti. To už bolo na Godlu priveľa a v bránke ho striedal Okoličány. Výmena brankárov juniorov povzbudila a v 7. minúte stav stretnutia korigoval Ondris.

Na začiatku druhej tretiny sa presadil Lukáš Hvila a Popradu tak vrátil trojgólové vedenie. V 24. minúte rozhodca Lauff nariadil proti domácim trestné strieľanie, ktoré kapitán "dvadsiatky" Skalický nepremenil. Čo sa nepodarilo jemu, o pár sekúnd napravil Horvát. Po vhadzovaní po pravici Kostúra napokon jeho strela od modrej skončila za bránkovou čiarou - 4:2. Hvila bol proti reprenzentácii Slovenska do 20 rokov pri streleckej chuti, čo potvrdil druhým gólom večera. Ten pridal tesne pred odchodom do šatne na druhú prestávku.

O výsledku bolo v Poprade už rozhodnuté. Na 6:2 zvyšoval v 44. minúte Tomáš Sýkora a keď Hvila zavŕšil strelou z medzikružia hetrik, najskúsenejší hráči Popradu sa pobrali do šatní, aby šetrili sily na duel proti Košiciach o prvé miesto v tabuľke.

HK Poprad - HK Orange 20 Slovensko 7:2 (3:1, 2:1, 2:0)
Góly: 5. Paločko (Takáč, Kroták), 6. Mlynčár (Gáborčík, Štrauch), 6. Kurali (Boltun), 22. Hvila (Matis, Paukovček), 40. Hvila (Paukovček), 44. Sýkora (Boltun), 49. Hvila (Kasík, Matis) - 7. Ondris (Sukeľ, Varga), 24. Horvát (Vadovič, Giľak). Rozhodovali: Lauff - Bogdaň, Rovenský, vylúčení: 1:3, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 1097 divákov

Hlasy trénerov:
Milan Jančuška, tréner Popradu: "Zápas by som rozdelil na tri rozdielne časti. Dali sme aj pekné góly, viedli sme vždy o viac gólov, ale v tretej tretine prišlo uspokojenie. Potom sme mali málo pohybu, hrali sme bez dôrazu. Bolo vidieť, že sa už pripravujeme na dôležitý zápas s Košicami."

Ernest Bokroš, tréner HK Orange 20: "Nás mrzí, že pred peknou návštevou v Poprade, sme stretnutie nezvládli v defenzíve. Práve tá nás zdobila v doterajšom priebehu sezóny. Vieme, že máme priemer dva strelené góly na zápas, viac gólov extraligovým mužstvám nedávame. To sa aj dnes potvrdilo. Prepadli sme v obrannej fáze, o to viac ma to mrzí, že sme sa pred tisíckou divákov neprezentovali takým výkonom ako na Tatranskom pohári."
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies