TE: Nitra vyhrala v Skalici, Košice triumfovali už po jedenástykrát v rade

NETKY.SK • 23 Február 2015, 08:53 • 2 min
TE: Nitra vyhrala v Skalici, Košice triumfovali už po jedenástykrát v rade

SKALICA - Úvod zápasu vyšiel lepšie domácim. Už v 1. minúte Lakosil len s dávkou šťastia zabránil gólu. V 6. minúte sa snažil o prienik Školiak, no domáca obrana bola na mieste.

slovakia

left justify in out

V tej istej minúte sa domáci ujali vedenia, keď cez Lakosila dotlačil puk do siete Brendl. Vylúčenie Bačíka domáci na skórovanie nevyužili. V 9. minúte zahrozil štvrtý nitriansky útok, no bez gólového efektu. V 12. minúte bol vylúčený Mezei a v závere domáci Barák, hostia však túto možnosť na vyrovnanie nevyužili. Potom Nitrania zatlačili, no Romančík sa nenechal prekvapiť pokusmi Tománka či L. Nováka. Domáci mali v prvej časti o poznanie lepší pohyb, boli dôraznejší.

Druhú tretinu začali Nitrania tlakom, Romančík musel čeliť dotieraniu útočníkov hostí pred svojím bránkoviskom. V 24. minúte sa však v čistej šanci ocitol Brendl, no Lakosila neprekonal. Skalica vyrovnala hru, útočné akcie sa striedali na oboch stranách. V 26. minúte bol vylúčený domáci Drtina, prvá nitrianska päťka zovrela domácich, no tí sa ubránili. Hostia si opäť dobrými kombináciami vynútili miernu hernú prevahu. Gólovo sa však presadila Skalica, keď na 2:0 zvýšil Lantoš, ktorý sa zapojil do hry v druhej tretine. Vylúčenie Vaškoviča hostia využili na zníženie L. Novákom. V 35. minúte Nitra vyrovnala šťastným tečom po zásahu obrancu Mila. O minútu z vyloženej pozície neskóroval domáci Bene. Potom nasledovalo vylúčenie Pupáka a Drtinu, hralo sa 4:4. Dve minúty pred druhým klaksónom bol vylúčený L. Novák, no skóre sa už nemenilo.

V 43. minúte sa snažila presadiť prvá nitrianska pätka. Hostia si vynútili tlak, domáci sa bránili s vypätím síl alebo za cenu faulov. Nasledovali viaceré vylúčenia, hra sa zbytočne pritvrdila. Skóre sa menilo v 50. minúte, keď si rozbehnutá Nitra vynútila silný tlak a na 2:3 skóroval v početnej výhode spomedzi kruhov Stümpel. Domácim už chýbali sily na záverečný tlak, ktorý by im priniesol potrebný bod, ktorý by znamenal definitívne odvrátenie hrozby baráže. V závere hrali Skaličania bez brankára, na 2:4 upravil do prázdnej bránky Lelkeš. Nitra si tak odviezla tri body, najmä za zlepšenú hru v druhej a tretej tretine. 

Štefan Mega, tréner Skalice: "Do zápasu sme nastúpili s tým, že potrebujeme bod, no nepodarilo sa nám ho získať. Mužstvo hralo to, na čo momentálne má. Prvá tretina bola z nášho pohľadu celkom dobrá, potom sme však neubránili oslabenia. Po zranení Mráza a Bezúcha sme dohrávali na tri formácie, čo nás stálo proti takémuto súperovi veľa síl. Chcem poďakovať všetkým chlapcom za bojovnosť a divákom za ich podporu v neľahkej sezóne."

Andrej Kmeč, asistent trénera Nitry: "Dnešný zápas začala Skalica veľmi dobre, ťažšie sme sa presadzovali, prehrávali sme 0:2, ale ďalej sme pokračovali v našej hre. Potom sme sa dostávali do šancí a tlaku aj my. Som rád, že sme to nevzdali za stavu 2:0. Vyrovnali sme na 2:2, v presilovke sme viedli 3:2. Som rád, že sme dnes vyhrali a nepotrebujeme v priamom súboji s Martinom bodovať, pretože sme už na druhom mieste a môžeme sa pripraviť na play off."

HK 36 Hant Skalica - HK Nitra 2:4 (1:0, 1:2, 0:2)
 

 

Góly: 6. Brendl (B. Mráz), 32. Lantoš (Brendl, Zukal) - 33. L. Novák (Stümpel, Tománek), 35. Milo (Stümpel), 51. Stümpel (M. Novák, L. Novák), 60. Lelkeš (Štefanka, Milo). Rozhodovali: Baluška, Bundil - M. Orolin, M. Tvrdoň, vylúčení: 7:6, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, striedania: 21. Lantoš za Mráza, 41. Šimíček za Bezúcha (Skalica), 1236 divákov


Žilinčania budú hrať baráž o najvyššiu slovenskú súťaž

Už v 25. sekunde sa ocitol pred bránkou domácich osamotený Novotný, ale zoči-voči Melicherčíkovi nepochodil. Ten istý hráč sa v 4. minúte rútil na košickú bránku, ale stav zostal nezmenený. V 5. minúte sa dostal po prihrávke spoza bránky k zakončeniu Sojčík, Križan sa nenechal zaskočiť. Hostia udreli o minútu neskôr, keď Jabrocký bekhendom prekonal Melicherčíka - 0:1. O dve minútu neskôr nahodil puk na košickú bránku Grman, no puk opečiatkoval iba jej konštrukciu. Aktívny Novotný to skúšal aj v 9. minúte, košický brankár znova zastavil jeho snahu o gól. Domáci hráči sa dočkali vyrovnania z hokejky Spilara, ktorý v 12. minúte počas presilovej hry vymietol ľavý horný roh Križanovej bránky - 1:1. Misku váh naklonil na stranu "oceliarov" už o dve minúty neskôr Bartoš, ktorý zužitkoval ideálnu prihrávku Spilara - 2:1. Dvadsaťdva sekúnd pred prvou sirénou sa Novotný predsa len dočkal, keď po Drábekovej prihrávke spoza bránky zrovnal na 2:2.

Na začiatku druhého dejstva preveril Križanovu pozornosť strelou od modrej čiary Macejko a po ňom ho v 22. minúte poriadne natiahol i Češík. O tri minúty neskôr sa uvoľnil Bicek, ale žilinský brankár opäť predviedol svoje kvality. V 28. minúte sa však musel skloniť pred umením Spilara, ktorý najprv vyzvŕtal dvoch hráčov súpera a potom i presne zakončil - 3:2. V polovici stretnutia už svietil na ukazovateli skóre stav 4:2 po tom, ako sa presadil pred ležiacim Križanom Češík. O minútu neskôr mohol znížiť na rozdiel jedného gólu Schroner, košický brankár však so šťastím vytlačil puk mimo tri žrde. Na konci 34. minúty sa ocitol sám pred košickou bránkou Jabrocký, pálil iba do Melicherčíka. 

Žilinčania vstúpili do záverečného dejstva aktívne a pálili z každej pozície. Na začiatku 43. minúty Drábek ešte nepremenil svoju šancu, no po Jenčíkovej šanci na opačnej strane sa presadil pred Melicherčíkom Jabrocký a v 44. minúte vrátil "vlkov" späť do zápasu - 4:3. Žilinskú iskierku nádeje zahasil už o dve minúty neskôr Bicek, ktorý vyťažil z prihrávky Rachůnka - 5:3. V 59. minúte mohol ešte znížiť na rozdiel gólu Drábek, ale Melicherčík bol pozorný. "Oceliari" doviedli duel do víťazného konca a zaznamenali jedenásty triumf v rade, Žilinčania si zahrajú baráž o najvyššiu slovenskú súťaž. 

Peter Oremus, tréner Košíc: "Víťazstvo si vážime a tešíme sa z neho. Chlapci pristúpili k zápasu veľmi zodpovedne a víťazstvo si zaslúžili."

Martin Groma, asistent trénera Žiliny: "Do zápasu sme vstúpili dobre a hráči dodržiavali taktické pokyny. Dostali sme sa i do vedenia, ale súper v presilovke vyrovnal a zvýšenou aktivitou išiel i do vedenia. Do konca prvej tretiny sa nám podarilo vyrovnať. V druhom dejstve sme vyprodukovali viacero chýb v obrannom pásme, súper skóroval dvakrát, my sme si vypracovali tri dobré šance a napriek tomu, že sme stáli zoči-voči Melicherčíkovi, tak sme ich nedokázali premeniť. V záverečnej tretine sme korigovali na rozdiel gólu, ale po chybách v obrane sme súperovi dovolili potvrdiť víťazstvo."

HC Košice - MsHK DOXXbet Žilina 5:3 (2:2, 2:0, 1:1)
 

 

Góly: 12. Spilar (Bartoš, Štrbák), 14. Bartoš (Spilar, Černák), 28. Spilar (Bartoš), 30. Češík (Kutálek, Šeda), 46. Bicek (Rachůnek, Jenčík) - 6. Jabrocký (Velecký, Valášek), 20. Novotný (Drábek, Kanko), 44. Jabrocký (Velecký). Rozhodovali: J. Konc - Gavalier, Rovenský, vylúčení: 2:2, navyše: Novotný (Žilina) 10 min. za nešportové správanie, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 2864 divákov


Domáca Banská Bystrica porazila Poprad 3:1

Banská Bystrica 22. februára 2015 (TASR) -Ďalší dôležitý zápas na domácom ľade dotiahli 'barani' po dvoch tretinách do nádejného skóre. Na ľade to na trojgólový rozdiel nevyzeralo, no záver druhej tretiny im vyšiel, v rozpätí necelej minúty pridali ku gólu z prvej tretiny ďalšie dva a tretiu už mohli pokojne dohrávať. V 11. min po chybe na obrannej modrej ponúkli hostia puk Handlovskému a z jeho prihrávky uplatnil pred bránkou svoj nos na góly Kafka. V strednej časti hry kombinácie viazli na oboch stranách a góly po pohľadnejších akciách nepadli. V 36. min vytrhol svojich spoluhráčov zo streleckej biedy akousi polobrátkou s presným zakončením Surový a radoval sa zo svojho prvého gólu po príchode do Banskej Bystrice.

Na snímke zľava Patrick White (Banská Bystrica) a Jakub Makovský (Poprad) v zápase 53. kola hokejovej Tipsport extraligy HC'05 Banská Bystrica - HK Poprad 22. februára 2015 v Banskej Bystrici

O 57 sekúnd neskôr zasa vyrazený puk vrátil do siete Heizer a Popradčanov asi stálo dosť psychických síl, aby túto trojgólovú ťarchu uniesli. Za svojím súperom výraznejšie nezaostávali, už v 3. min sa v čistej šanci ocitol Toma, v 15-tej sa k zakončeniu prepracoval Paukovček, o dve minúty neskôr Matis. V druhej tretine spálil samostatný nájazd v 23. min Stals, a potom akoby ich zaskočil neprajný vývin. V 24. min odkorčuľoval v bolestiach z ľadu Handzuš, o 10 minút sa vrátil a hneď sa ocitol v dobrej šanci. Pred ním spálil brejkové zakončenie Handlovský, v presilovke nádejne zakončoval Kudrna, čo však najviac domácich povzbudilo, boli dovedna tri góly v sieti Kostúra.

Jeho náprotivok Košarišťan akoby chcel dokázať, že je lepší ako všetci jeho kolegovia legionári v bránke a nula na jeho konte takmer až do konca pôsobila presvedčivo. V 47. min Surový nastrelil žŕdku, hosťom akoby dochádzal dych a mohli inkasovať aj po ďalšej šanci Handlovského. V záverečných minútach sa sústredila snaha domácich hlavne na rysujúci sa shutout pre Košarišťana, no opäť mu ho nedopriali a nekrytý Griger v 57. min znížil na konečný rozdiel dvoch gólov. 

Richard Zedník, asistent trénera B. Bystrice: "Po štyroch prehrách sme chceli vyhrať a poistiť si tretiu priečku. Hneď v úvode nás podržal brankár Košarišťan, prvá tretina bola oťukávajúca, no od polovice druhej tretiny sme začali hrať našu hru. Chyba pred koncom spôsobila, že súper znížil, no celkove sme radi, že sme zvládli tento ťažký zápas."

Vladimír Turan, asistent trénera Popradu: "Tretí zápas vonku sme začali veľmi dobre, vypracovali sme si dve šance, nedali sme a domáci vyrovnali hru. Po hrubej individuálnej chybe sme inkasovali, mrzí nás druhá tretina, keď sme dostali domácich pod tlak, no opäť sme boli v koncovke veľmi slabí. Škoda, že náš gól v tretej tretine neprišiel skôr, mohli sme domácich viac potrápiť."

Tomáš Surový, strelec gólu B. Bystrice: "Bolo to lepšie ako v mojich predchádzajúcich zápasoch, vyhrali sme, a to sme potrebovali ako soľ. Musíme teraz makať každý deň, proti Popradu sme hrali veľmi dobre v defenzíve, nemal veľa možností na skórovanie a keď, Košarišťan skvele všetko pochytal."

HC'05 B. Bystrica - HK Poprad 3:1 (1:0, 2:0, 0:1)

Góly: 11. Kafka (Handlovský), 36. Surový (White, Kytnár), 37. Heizer (Čížek, Kafka) - 57. Griger (T. Sýkora). Rozhodcovia Lokšík - Kacej, Stanzel, vylúčení 2:2, presilovky 0:0, v oslabení 0:0, 1753 divákov.

Martinu po víťazstve definitívne patrí siedme miesto v tabuľke

Hokejistov Martina, ktorým chýbalo osem hráčov, zmrazil už v 17. sekunde Melichárek, ktorý premenil svoj nájazd a otvoril skóre. To však bolo zo strany Dukly na dlho všetko. Ďalšie minúty sa hralo prakticky na jednu bránku a to trenčiansku. Mountfield si vynútil výraznú prevahu, útok nasledoval za útokom, ale strelci nevedeli nájsť recept na prekonanie výborného Nagya. Postupne ho vyskúšali Matejka, Bílek, Varga, v oslabení v 12. minúte na brankárovi hostí po nájazde stroskotal Galamboš a potom Nagy vychytal aj pokusy Važana a Ďatelinku. Dukla sa často ubránila len so šťastím. V 20. minúte sa z presilovky po spolupráci českého tria Svoboda, Dlouhý, Bílek presadil posledne menovaný a vyrovnal. Vzápätí domáci zabudli na Hlinku, ale ten tutovku nepremenil a tak sa stav nemenil.

V druhej tretine sa hra vyrovnala. V 26. minúte sa vyznamenal Nagy po strele Vargu, na opačnej strane zase Čech o minútu neskôr po dorážke Danišku. Potom netrafil z vyloženej šance bránku hostí Galamboš. V 31. minúte zachránil Čech po príležitosti rýchleho Mikulu. Dukla potom nezužitkovala dve presilovky, hoci najmä druhú hrala veľmi dobre a domáci sa len s vypätím všetkých síl ubránili. V 39. minúte nezužitkoval príležitosť pred Nagyom Svoboda a gólom sa neskončila ani pekná individuálna akcia Važana v 40. minúte.

V tretej tretine sa rozpútal veľký boj o víťazstvo. V 42. minúte mohla Dukla opäť viesť, ale Petrovického vychytal Čech. Aj v ďalšom priebehu sa viackrát vyznamenali obaja brankári. V 58. minúte sa už Bílek tešil z gólu, ale rozhodcovia to tak nevideli. Bílek sa však gólu dočkal v 59. minúte, keď za 14 sekúnd využil výhodu o jedného hráča a rozhodol o cennom víťazstve Martina, ktorému tak definitívne patrí siedme miesto v tabuľke.

Jaroslav Török, tréner Martina: "Na stretnutie sme sa zodpovedne pripravili. Bol to náročný fyzický súboj s kvalitným súperom. Chlapci, ktorí sa dnes dostali na ľad, dobre zastúpili chýbajúcich osem hráčov základnej zostavy. Rozhodujúcim faktorom bolo využitie dvoch presiloviek, strelecká potencia Bílka a vynikajúci výkon Čecha."

Roman Stantien, tréner Trenčína: "Do zápasu sme dobre vstúpili, dali sme rýchly gól, ale opäť sa potvrdilo, že kto strelí v prvej minúte gól, väčšinou nevyhráva. Potom sme už neboli takí úspešní, hoci šance sme mali v druhej aj tretej tretine. Na konci stretnutia sme spravili školácky faul a presilovka domácich rozhodla o výsledku. Musím pochváliť Nagya, ktorý svojím výkonom dokázal, že je veľmi dobrým a perspektívnym brankárom.

MHC Mountfield Martin - Dukla Trenčín 2:1 (1:1, 0:0, 1:0) 

Góly: 20. Bílek (Dlouhý, Svoboda), 59. Bílek (Markovič, Ďatelinka) - 1. Melichárek (Bokroš). Rozhodovali: Müllner, Štefík - Junek, Šefčík, vylúčení: 7:8, navyše: Filo (Trenčín) 10 minút za nešportové správanie, striedanie: od 41. Jurášek (Martin), presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 2700 divákov

Piešťany zdolali Zvolen až v nájazdoch 

Piešťany 22. februára (TASR) - Domáci začali aktívnejšie a už v druhej minúte mali možnosť presilovej hry. Tú aj využili, keď Kotaškovu strelu vyrazil Šimko iba ku Klempovi a ten otvoril skóre. Na opačne strane dostali aj hostia možnosť presilovej hry a využili ju za sedem sekúnd. Po buly vystrelil Brabenec a jeho strelu pretlačil za Šúreka Puliš – 1:1. Piešťany hrali ďalšiu presilovku a opäť ju využili. Holovič našiel na zadnej žrdi Škadru a ten opäť poslal „Havranov“ do vedenia. V 16. minúte unikol Stupka, vrátil puk Holovičovi, ktorý ho ešte lepšie predložil Pašekovi a bolo 3:1.

Zvolenčania vstúpili do druhej tretiny presilovkou, ktorú využili po necelej minúte. Brabenec našiel pred bránkou Puliša a ten znížil. V 24. minúte sa puk po strele Vaculína odrazil od jednej žrde do druhej a zostal na čiare. Nakoniec ho Hudec dotlačil za čiaru, ale podľa rozhodcov rukou a gól neuznali. V ďalšom priebehu Šimko so šťastím dvakrát odolal Petrášovi, ale do tretice sa tešil už piešťanský útočník, keď počas presilovky zakončil akciu na jeden dotyk – 4:2.

V úvode tretej časti domáci nevyužili presilovú hru a neskôr pykali. V 46. minúte zobral Kotaškovi puk Jurík, prihral pred bránu voľnému Obdržálkovi a bolo 4:3. Domáci následne nevyužili viac ako minútovú presilovku o dvoch hráčov a nepresadili sa ani pri štvorminútovom vylúčení Bortňáka, za čo ich Zvolen opäť potrestal. V 58. minúte namieril presne odrazený puk Obdržálek a bolo vyrovnané.

V predĺžení gól nepadol a v nájazdoch rozhodol až v deviatej sérii gólom Holovič.

Jozef Krišák, asistent trénera Piešťan: "Chceli sme ešte ponaháňať Martin, ale to sa nám už nepodarí. Prvá tretina bola podľa našich predstáv a Zvolen sme rozobrali. V druhej časti taktiež, s tým rozdielom, že sme nepremenili šance, ani v tretej, na čo sme doplatili po dvoch šťastných góloch súpera. Nájazdy sú lotéria a my sme v nich dnes mali viac šťastia."

Jozef Turek, tréner Zvolena: "Zápas sa začal vyvíjať v prvej tretine, ktorú sme prehrali 1:3. V druhej časti sme sa súperovi vyrovnali a v tretej sme dokázali vyrovnať. V nájazdoch sa viac darilo Piešťanom. My sme vďační za bod, vďaka ktorému začneme play off doma."

ŠHK 37 Piešťany – HKM Zvolen 5:4 pp a sn (3:1, 1:1, 0:2 – 0:0, 1:0)

Góly: 3. Klempa (Kotaška), 8. Škadra (Holovič, Pašek), 16. Pašek (Holovič, Stupka), 38. Petráš (Peško, Haring), rozhodujúci nájazd Holovič – 6. Puliš (Brabenec, Juraško), 21. Puliš (Brabenec, Podkonický), 46. Obdržálek (Jurík), 58. Obdržálek (Sloboda, Ťavoda). Rozhodovali: Jura – Jobbágy, Smrek, vylúčení: 3:9, navyše: Bagin 10 minút za napadnutie hlavy a krku, Bortňák (obaja Zvolen) 10 minút za nešportové správanie, presilovky: 3:2, oslabenia: 0:0, 905 divákov



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona