TE: Nitra vo vianočných dresoch deklasovala Žilinu 7:1, Košice nezaváhali

NETKY.SK • 6 December 2014, 08:07 • 2 min
TE: Nitra vo vianočných dresoch deklasovala Žilinu 7:1, Košice nezaváhali

NITRA - Nitra v špeciálnej vianočnej sade dresov vstúpila do zápasu aktívne a odmenou im bol rýchly úvodný gól. V 2. minúte Lukáš Novák doviezol puk do pásma, naviazal na seba hráčov hostí, prihral osamotenému Stümpelovi, ktorý strelou pod brvno otvoril skóre stretnutia.

slovakia

left justify in out

Vyrovnanie nenechalo na seba dlho čakať, o tri minúty si Drábek nakorčuľoval na os klziska a strelou švihom prekonal Lakosila. Vo 8. minúte unikol domácej obrane Novotný ale jeho blafákove zakončenie Lakosil pravým betónom zneškodnil. Obe mužstvá pozorne bránili až do 16. minúty, keď Štefanka obkorčuľoval bránku hostí, ale s jeho zakončením z otočky si Križan poradil. Corgoni si v závere prvej časti zahrali presilovku o dvoch hráčov, ale hostia sa bez problémov ubránili a mužstvá šli do kabín za vyrovnaného stavu.
 

HK Nitra - MsHK DOXXbet Žilina 7:1 (1:1, 3:0, 3:0)


Góly: 2. Stümpel (L. Novák, J. Ručkay), 22. Stümpel (Tománek), 24. Bajtek (Kuzma, M. Novák), 30. Tománek (Stümpel), 45. Tománek (L. Novák), 48. Stümpel (L. Novák, Tománek), 51. Tománek - 5. Drevenák (Drábek, Kokavec). Rozhodovali: Stano - Stanzel, Tvrdoň, vylúčení: 4:3, presilovky: 0:0, oslabenia: 2:0, 2684 divákov

Žilina nezachytila úvod druhej časti hry. Hosťujúca obrana nepostrážila Stümpela a ten strelou do ľavého horného rohu priklonil misky váh na stranu domácich. O dve minúty sa v Nitre tešili diváci opäť. Kuzmova strela opečiatkovala ľavú žŕdku bránky hostí a z následnej dorážky zvýšil náskok domácich do odkrytej bránky Bajtek. Nitra pokračovala v aktivite a v 27. minúte dostal štvrtý útok domácich puk za Križanov chrbát tretíkrát, ale po konzultácii s videorozhodcom gól neplatil. V polovici zápasu mali hostia možnosť znížiť, ale práve naopak, inkasovali v oslabení po typickom zakončení Tománeka z nájazdu pomedzi betóny a Križan si to namieril na striedačku. Žilina pohrozila v závere tretiny, ale Lakosil sa vyznamenal pri zakončeniach Lipovského a Rusnáka.

Charitatívna akcia Daruj plyšáka v zápase 30. kola hokejovej Tipsport extraligy medzi HK Nitra a MsHK Žilina 5. decembra 2014 v Nitre.

Hostia vstúpili do záverečnej časti hry aktívnejšie, ale bola to opäť Nitra, ktorá pridala ďalšie góly. Corgoňom sa to podarilo v 45. minúte, kedy dobrú prihrávku od Lukáša Nováka zužitkoval Tománek. Stümpel zaznamenal v 49. minúte hetrik, kedy si vymenil puk s Lukášom Novákom a zakončil do odkrytej hosťujúcej bránky. Hetrik dosiahol aj Tománek, ktorý v 51. minúte vypichol v oslabení puk hosťujúcim obrancom a už nemal problém prekonať Cibuľu. V závere zápasu sa ešte vyznamenal Lakosil a tak si Žilina odnáša z Nitry sedem gólovú mikulášsku nádielku.  

Hlasy trénerov:

Antonín Stavjaňa, tréner HK Nitra: "Dnes sme pred výbornou kulisou mali výborný vstup do zápasu. Mrzel nás vyrovnávajúci gól a hostia nás v prvej časti hry do ničoho nepustili. V druhej tretine sme odskočili a bola to len otázka skóre. V druhej prestávke sme hráčom pripomenuli skrat z predchádzajúceho domáceho zápasu so Žilinou, čo sa našťastie nestalo."

Peter Mikula, tréner MsHK Žilina: "Potešili ma dve veci. Relatívne hra v prvej tretine a hra štvrtého útoku. Od druhej tretiny sme sa dopustili nepochopiteľných chýb. To bolo príčinou, že Nitra zrýchlila hru a darilo sa im strelecky. Výsledok je pre nás krutý, ale spravodlivý."

Košický valec nedal šancu Piešťanom

Košičania sa do súpera pustili už od prvých minút a brankár hostí Šúrek bol v častej permanencii. V 7. minúte však Košičanom pohrozil Pašek, ktorý však v úniku vo vlastnom oslabení neuspel. Krátko po skončení početnej výhody otvorili skóre domáci hráči, keď sa presadil obranca Štrbák. Košičania v aktivite nepoľavovali a aj druhý gól pridali v početnej výhode. V 13. minúte sa po Bartošovej prihrávke zblízka nemýlil Jenčík. Keď sa o dve minúty na to zblízka presadil aj Bicek, prenechal neistý brankár Šúrek miesto Patrikovi Rybárovi.

Na snímke gólová radosť hráčov Košíc v 30. kole hokejovej Tipsport extraligy medzi HC Košice - ŠHK 37 Piešťany v Košiciach 5. decembra 2014.
 

HC Košice - ŠHK 37 Piešťany 7:1 (3:0, 2:1, 2:0)


Góly: 8. Štrbák (Bartoš), 13. Jenčík (Bartoš, Bartánus), 15. Bicek (Češík, Bartánus), 24. Bartoš (Jánošík), 34. Bartánus (Chovan, Drgoň), 43. Suja (Chovan, Sojčík), 47. Bicek (Jenčík, Bartoš) - 36. Klempa (Mišura, Toman). Rozhodovali: T. Orolin, Korba - Rovenský, M. Korba, vylúčení: 4:7 na 2 min, presilovky: 2:0, oslabenia 0:0, 3320 divákov.

Domáci hrali za pohodlného náskoku uvoľnene a v 24. minúte pridali štvrtý gól. Strelu Jánošíka usmernil za Rybárov chrbát Bartoš, pre ktorého to bol 300. gól v slovenskej extralige. Brankár domácich Melicherčík podržal svoj tím v 28. minúte, keď zmaril sľubné príležitosti Brňáka aj Pašeka. V nasledujúcich minútach tempo hry mierne upadlo. Divákov potešil v 34. minúte Bartánus, ktorý v brejku prekonal Rybára. Piešťanci skorigovali stav v 36. minúte, keď Klempa využil voľný priestor pred bránkou a pohodlne prekonal Melicherčíka. 

Hráči Piešťan nemali svoj deň a šiestykrát kapitulovali v 43. minúte, keď sa zblízka presadil Suja. Košičania svoj náskok zvýšili aj v 27. minúte, keď Jenčíkovu akciu dokončil Bicek - 7:1. Hostia sa dopúšťali mnohých chýb v obrane a Rybár veľakrát zabránil ešte vyššej prehre. V 55. minúte ho osamotený neprekonal Bartoš a krátko na to Rybár zmaril sľubnú príležitosť Hiňďoša. Do konca zápasu sa už skóre nezmenilo a Košičania si tak pripísali najvyššie víťazstvo v sezóne.

Na snímke vľavo hráč Košíc Richard Jenčík pred brankárom Piešťan Patrikom Rybárom v 30. kole hokejovej Tipsport extraligy medzi HC Košice - ŠHK 37 Piešťany v Košiciach 5. decembra 2014.

Hlasy po zápase:

Anton Tomko, tréner HC Košice: "V prvej tretine sa nám podarilo streliť tri góly a potom na naše hokejky prišiel pokoj. Dnešný duel sa divákom musel páčiť. Predviedli sme pekné kombinačné akcie. Hrali sme úplne iný hokej ako v nedávnom zápase proti 'dvadsiatke'."

Roman Sýkora, tréner ŠHK 37 Piešťany: "Vedeli sme, že domáci budú chcieť po zápase s 'dvadsiatkou' získať všetky body. My sme sa na to zodpovedne pripravili, ale domáci zápas rozhodli už v prvej tretine. V druhej sme síce mali nejaké šance, ale stav sme neskorigovali. V tretej časti to bola už len exhibícia domácich. V zápase ma svojím prístupom sklamalo viacero hráčov. Takto nebudeme napredovať."

Gólová prestrelka v Banskej Bystrici 

Po dvoch tretinách Martinčania nemali veľa čo riešiť, možno len chuť, aby zápas dohrali so cťou. Prehrávali už 1:7 a na ľade pripomínali zúfalca pred popravou. Domácim neustále nabíjali na hokejky skvelé príležitosti, siedmy gól inkasovali v presilovke, keď sa motali okolo svojej bránky ako bezprízorní. V 33. min Čecha v bránke vystriedal Dzubina, no aj on stihol za nesúrodou obranou do prestávky dvakrát inkasovať, prvý raz po 23 sekundách hry, čo vstúpil na ľad. Pre pokoj 'baranov' bolo dôležité, že si predpiekli výrazne oslabeného súpera už v 2. min vďaka efektnej trefe Kafku do vinkla. V 14. min síce Smrek v presilovke vyrovnal, keď mal Wiikman zakrytý výhľad, ružové okuliare však museli Martinčania veľmi rýchlo zahodiť. Aj gól Preisingera od modrej nad lapačku Čecha zapadol presne pod žŕdku a skóre prvej tretiny uzavrel v 19. min krásnou bombou Kytnár po nahrávke od Kudrnu spoza bránky.
 

HC'05 B. Bystrica - MHC Mountfield Martin 7:4 (3:1, 4:0, 0:3)

 

Góly: 2. Kafka (Nicastro), 15. Preizinger (Kafka), 19. Kytnár (Kudrna, Kadura), 25. Hudec (White, Cohen), 33. White (Cohen, Hudáček), 34. Kudrna (Kytnár, Kadura), 35. Handlovský - 14. Smrek (Markovič, Klíma), 57. Markovič (Tupý), 60. Ďatelinka (Markovič, Važan), 60. Pokrivčák (Fujerík). Rozhodcovia D. Konc - M. Orolin, Sčensný, vylúčení 7:7, presilovky 2:3, v oslabení 1:1, zmeny: 41. Košarišťan za Wiikmana - 33. Dzubina za Čecha, 1401 divákov.

V strednej časti hry 'barani' dominovali na celej čiare, hosťom nepomohol ani oddychový čas v 34. min, keď sa ich defenzíva zrútila ako domček z kariet. Medzi 33. a 35. min kapitulovali trikrát a dopustili aj zrod lákavej diváckej túžby byť svedkom málo vídanej desiatky. Príblížiť ju mohol Handlovský v nájazde, potom zblízka Preisinger, v brejku Hudáček i Kudrna, oddialiť zasa Svoboda v 52. min po nastrelenej žŕdke, Kolba i Klíma pri hre štyroch na štyroch. 

Od 56. min dostali domáci ponuku zahrať si presilovku o dvoch hráčov v trvaní 97 sekúnd, no ani z nej ďalší gól nevytlačili. Naopak, v oslabení Markovič dosunul do bránky v brejku druhý gól hostí, čo bola aspoň nepatrná útecha za debakel. Nakoniec bola väčšia, keď Martinčania v 60. min využili presilovku piatich na troch vďaka Ďatelinkovi a početnú výhodu o jedného hráča zásluhou Pokrivčáka.

Hlasy po zápase:

Miroslav Chudý, tréner B. Bystrice: "Zdôrazňovali sme hráčom hrať celých 60 minút a hlavne od začiatku. To sme spočiatku zvládli, prvé dve tretiny padali góly, dobre sme hrali presilovky, oslabenia, vypracovali sme si veľa šancí. V tretej tretine záverečné štyri minúty sme zažili totálny výpadok, treba sa nám z toho poučiť, lebo by sa nám to s ťažším súperom nemuselo vyplatiť." 

Jaroslav Török, tréner Martina: "Tento zápas nám vôbec nevyšiel, od začiatku nám chýbala koncentrácia, agresivita, pohyb. Proti tak poskladanému medzinárodnému tímu domácich s bývalými hráčmi KHL a my s našimi 12-timi odchovancami to bolo pre nás veľmi ťažké. Máme problémy so zostavou, bojujeme s tým, jediné pozítívum bola tretia tretina a tri strelené góly v nej. S takýmto výkonom by sme určite proti Skalici neuspeli."

Trenčín vyhral v Skalici

Skóre sa mohlo meniť už v 3. minúte, ale vylúčenie Šveca domáci nepotrestali. Oba tímy sa pokúšali o útočný hokej podporený dobrou obrannou činnosťou, šance sa preto rodili len zriedkavo. Prvú vážnejšiu možnosť zmeniť skóre mal domáci Jankovič po Školiakovej prihrávke, no Konrád bol proti. Po chybe domácej skóroval v 13. minúte Mikula - 0:1. Šancu na vyrovnanie mali Záhoráci už o dve minúty, no Klimek nepochodil. Hostí gól povzbudil, mali viac z hry, boli rýchlejší, dôraznejší na puku a prezentovali sa aj presnejšími kombináciami. 
 

HK 36 Hant Skalica - Dukla Trenčín 1:4 (0:1, 1:2, 0:1)


Góly: 27. Klimek (Chylo) - 13. Mikula (Nemec, Melichárek), 36. Pardavý (Filo), 39. Gašparovič, 53. Gašparovič (Nemec, Filo). Rozhodovali: Jonák, Bundil - Šefčík, Výleta, vylúčení: 2:3 navyše Melichárek (Trenčín) 10 min nešportové správanie, presilovky a oslabenia: 0:0, 844 divákov

V 24. minúte bol vylúčený Habšuda, Brendlov však tesne minul Konrádovu bránky. Zriedkavé zaváhanie hostí využil o tri minúty neskôr Klimek a presnou strelou po hornú žŕdku vyrovnal na 1:1. V polovici zápasu mohla ísť Dukla do vedenia, Lipovský však uspel pri vyloženej šanci Melichárka. Trenčín zapol na vyššie obrátky, čoho výsledkom boli dva góly. V 37. minúte využil chybu Štumpfa Pardavý a v 39. zvýšil vedenia na 3:1 presnou strelou Gašparovič. 

V 44. minúte spálil po ďalšej chybe domácej obrany vyloženú príležitosť Hudec, keď zblízka neprekonal Lipovského. Hosťom sa o necelých desať minút neskôr podarilo napokon zvýšiť vedenie, ďalšie zaváhanie skalickej defenzívy potrestal Gašparovič a stanovil skóre duelu na konečných 1:4.

Kamzíci porazili Zvolen po nájazdoch 

Prvá desaťminútovka pod Tatrami priniesla dramatický hokej. Hostia "kamzíkov" poriadne hrýzli a mohli ísť do rýchleho vedenia. Po Brabencovej strele puk odrazený od domáceho Boltuna smeroval za chrbát Kostúra, center popradského prvého útoku stihol puk odpáliť do bezpečia. Ďalší nebezpečný závar pred vlastnou bránkou vyrobil Kostúr, Juríkove zakončenie do odkrytej časti bránky obetavo zachytil Sýkora. Až potom sa domáci osmelili, puk zo Sýkorovej hokejky už smeroval za bránkovú čiaru, kde pred dorážajúcim Hvilom v poslednej chvíli ratoval Pokovič. Zvolen šiel do vedenia v 10. minúte, keď Podkonického nahodenie skončilo v sieti vďaka dobrému cloneniu Juríka. Najväčšiu možnosť na vyrovnanie mal Poprad v presilovej hre, Kasíkova tečovaná strela skončila na hornej žŕdke Šimkovej bránky.
 

HK Poprad - HKM Zvolen 2:1 pp (0:1, 1:0, 0:0 - 1:0)


Góly: 24. Sýkora (Kroták), 61. Fabian (Suchý, Kroták) - 10. Podkonický (Chovan, Jurík). Rozhodovali: Šír, Mikula (obaja ČR) - Gajan, Smerek, vylúčení: 3:7 navyše Bortňák (Zvolen) 10 min. za nešportové správanie, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 1278 divákov

Na začiatku druhého dejstva šiel Zvolen do trojice. Popradu sa v početnej výhode o dvoch hráčov dlho nedarilo nič vymyslieť, až sa tesne po uplynutí trestu Juríka z dorážky presadil Tomáš Sýkora. Po vyrovnaní Poprad výrazne ožil a vypracovával si jednu gólovú príležitosť za druhou. Nakloniť misky váh na svoju stranu mohli ale hostia spod Pustého hradu, keď domáceho kapitána Krotáka pripravil v nebezpečnom priestore pred Kostúrom o puk Obdržálek. Jeho zakončenie ale skončilo vo výstroji pozorného Kostúra. Domáci sa predbiehali v zahadzovaní šancí i naďalej a tak sa na druhú prestávku odchádzalo za vyrovnaného stavu 1:1.

Otvorená partia sa z oboch strán hrala i tretej tretine. Aktivitou vynikal prvý útok Popradu, ktorému výrazne sekundovala aj druhá formácia. Viaceré zakončenia Paločka ale gólom neskončili. Zvolen kontroval protiútokmi, najväčšiu príležitosť Juraška zmaril výborným zákrokom Kostúr a zoči-voči brankárovi Popradu nepochodil ani ostrostrelec hostí Puliš. V závere zápasu väčšiu chuť po víťazstve ukazovali hostia, ale ani viaceré závary pred Kostúrom napokon gólom neskončili. I keď necelé dve minúty pred koncom riadnej hracej doby hral Poprad ešte presilovku, stretnutie šlo do predĺženia. Do predĺženia si domáci preniesli ešte 22 sekúnd početnej výhody a pár sekúnd pred jej skončením rozhodol o výhre Popradu Štefan Fabian - 2:1.

Hlasy trénerov:

Milan Jančuška, tréner Popradu: "Ťažko sme sa rozbiehali. Hrali sme na kompletné štyri päťky, neskôr sme to stiahli na tri, čo sa pozitívne prejavilo. Výkon nášho brankára rozhodol o výsledku. V predĺžení sme o dvoch bodoch rozhodli v našej presilovke."

Josef Turek, tréner Zvolena: "Bol to vyrovnaný zápas. Mali sme množstvo gólových šancí, rovnako ako súper. Po pauze sme sa pomalšie rozbiehali, ale potom sme sa dostali do tempa. Rozhodlo, že sme v závere niekoľkokrát netrafili prázdnu bránku a ponúkli sme domácim presilovku. Hrali sme na iba na tri päťky, domácim gratulujem k víťazstvu."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona