TE: Martinčania dali Skaličanom štyri góly, tí im vrátili len jeden

NETKY.SK • 14 Február 2015, 08:18 • 2 min
TE: Martinčania dali Skaličanom štyri góly, tí im vrátili len jeden

MARTIN - Súboj siedmeho s deviatym priniesol v úvode zaujímavý hokej. Útok striedal útok na oboch stranách, nebezpečnejší boli hostia. Už v desiatej sekunde preveril Čecha Chylo.

slovakia

left justify in out

Domáci sa až v 3. minúte dostali do útočnej tretiny, Dírer vyskúšal pozorného Romančíka. Aj v ďalších minútach brankári viackrát podržali svoje mužstvá. Od 15. minúty Mountfield trestuhodne premrhal 120-sekundovú výhodu o dvoch hráčov a až na pokus Vargu vôbec neohrozil bránku hostí. 

Na začiatku druhej tretiny domáci zatlačili hostí do obrany, Varga a Markovič však neprekonali Romančíka. Ani hostia sa nevyznamenali pri troch presilovkách. Naopak, Kolba v oslabení v polovici stretnutia prestrelil brankára hostí a Martin išiel do vedenia. V 32. minúte domáci využili presilovku, druhý gól pridal ďalší obranca Dlouhý strelou od modrej. Martin potom výrazne pridal a Záhoráci mohli ďakovať len Romančíkovi, že neinkasovali ďalšie góly. Na opačnej strane v 38. minúte Jurík po sóle neprekonal pozorného Čecha. 

V 41. minúte nepremenil tutovku Galamboš. Nedáš - dostaneš sa preto potvrdilo aj teraz. Brendl o tri minúty neskôr využil chybu martinských hokejistov pri rozohrávke a vrátil hostí do stretnutia. Tí akoby pokropení živou vodou mohli vzápätí aj vyrovnať. V 46. minúte si však nedali pozor na Fujeríka a ten na dvakrát vrátil Martinu dvojgólové vedenie. Bol to zároveň 250. gól Martina vo vzájomných zápasoch týchto súperov. Zaslúžene víťazstvo následne korunoval v 56. minúte štvrtým úspechom Važan. Hokejisti z Turca si ním definitívne zabezpečili účasť v play off. 

Jaroslav Török, tréner Martina: "Prvú tretinu sme prespali a nevyužili dvojminútovú presilovku o dvoch hráčov. V druhej tretine sme sa zlepšili a som rád, že sme sa presadili pri hre v oslabení aj početnej prevahe. V úvode tretej tretiny hoci síce znížili, ale rozhodujúcim momentom zápasu bol náš tretí gól, po ktorom sme súperovi odskočili a potvrdili účasť v play off."

Štefan Mega, tréner Skalice: "Po dvoch víťazstvách sme chceli aj dnes bodovať. Bohužiaľ, nepodarilo sa nám to, lebo po vyrovnanej prvej tretine sme v druhej časti dvakrát inkasovali. Mrzí nás najmä prvý gól, ktorý sme dostali v presilovke. V tretej tretine sme sa kontaktným gólom vrátili do zápasu, ale vzápätí sme znova inkasovali. Škoda nevyužitej šance Chyla za stavu 1:2. Teraz nás čakajú Piešťany, musíme s nimi vyhrať a verím, že sa vyhneme baráži."

MHC Mountfield Martin - HK 36 Hant Skalica 4:1 (0:0, 2:0, 2:1)

 

 

Góly: 30. Kolba (Galamboš), 32. Dlouhý (Zucker, Varga), 46. Fujerík (Török, Kolba), 56. Važan (Smrek, Markovič) - 44. Brendl (Gründling). 


Rozhodovali: Baluška, D. Konc - Stanzel, Výleta, 

vylúčení: 4:7, 

presilovky: 1:0, 

oslabenia: 1:0, 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona