TE: Košice zdolali Žilinu, Gudasovi premiéra proti Zvolenu nevyšla

NETKY.SK • 29 December 2014, 08:35 • 2 min
TE: Košice zdolali Žilinu, Gudasovi premiéra proti Zvolenu nevyšla

KOŠICE - Úvod stretnutia patril domácim hráčom a už v 2. minúte preveril Cibuľu z pravej strany Spilar.

slovakia

left justify in out

O minútu neskôr si spoza bránky nakorčuľoval pred bránku Sojčík a bekhendom otvoril skóre duelu. "Oceliari" pokračovali v útočnej aktivite, najprv Hinďoš tesne minul priestor žilinskej bránky, po ňom Bartoš nechal vyniknúť Cibuľu a v 6. minúte v samostatnom úniku neuspel ani Bicek. Žilinčania boli smerom dopredu jaloví a druhý gól inkasovali v oslabení štyroch proti piatim. Od modrej čiary pálil tvrdo Štrbák, odrazený puk sa dostal k dôraznému Jánošíkovi, ktorý bez problémov upravil na 2:0. Aj v ďalšom priebehu úvodnej dvadsaťminútovky mali opticky navrch Košičania, skórovať sa im však nepodarilo.

Hneď v úvode druhej tretiny sa dostal v oslabení dvakrát do úniku hosťujúci Procházka, ale Hylák si s jeho zakončeniami dokázal poradiť. Košický brankár sa zaskvel aj pri treťom úniku, v 23. minúte si na jeho lapačke "vylámal zuby" Síkela. "Vlci" sa tlačili do zakončení, Hylák však kryl ich strelecké pokusy. V 29. minúte prišiel trest v podobe tretieho košického gólu z hokejky Bartánusa, ktorý vyťažil z prihrávky Biceka. O dve minúty neskôr neuspel na opačnej strane v dobrej pozícii Šimko. Ďalší samostatný únik prišiel v 33. minúte Macejko vysunul Jenčíka a ten aj so šťastím zvýšil na pohodlných 4:0. Tri minúty pred koncom druhej dvadsaťminútovky nahradil Cibuľu v bránke hostí Križan a hneď si pripísal úspešný zásah po Hrnkovom zakončení spomedzi kruhov.
 

HC Košice - MsHK DOXXbet Žilina 4:2 (2:0, 2:0, 0:2)


Góly: 3. Sojčík (Suja), 8. Jánošík (Štrbák), 29. Bartánus (Bicek, Philipp), 33. Jenčík (Macejko) - 45. Demel (Síkela), 57. Jabrocký (Procházka, Kanko). Rozhodovali: J. Konc - M. Korba, Tvrdoň, vylúčení: 2:2, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, striedania: 41. Stupka zapojil sa do hry - 27. Dolinajec zapojil sa do hry, 37. Križan namiesto Cibuľu, 4297 divákov.

Hlasy po zápase:

Anton Tomko, tréner HC Košice: "Môžeme byť spokojní s víťazstvom a hrou v prvej tretine, kde sme nevyužili i viacero dobrých príležitostí. Od druhej dvadsaťminútovky sme neviem prečo poľavili a niektorí hráči ma i sklamali svojimi výkonmi."

 

Peter Mikula, tréner MsHK Žilina: "Tak ako sme hrali druhú a tretiu tretinu, tak som si predstavoval i úvod duelu, ktorý nám nevyšiel. Zbytočne sme hrali ustráchane a vytvárali defenzívu, ktorá nám v strednom pásme nevychádzala. Od druhej tretiny sme boli aktívnejší, ale znova sa prejavilo to, čo nás dlhodobo trápi a to je nepremieňanie šancí."

V treťom dejstve obidve družstvá pozorne bránili a hrozili po rýchlych protiútokoch. V 45. minúte Síkela nabil na modrej čiare Demelovi, puk z jeho hokejky putoval mimo bránku, ale košický brankár si ho nešťastne zrazil lapačkou do siete - 4:1. "Vlci" ožili a tlačili sa častejšie do zakončenia, v 47. minúte však Jabrocký v dobrej šanci nedokázal znížiť na rozdiel dvoch gólov. O tri minúty neskôr to skúšal aj Procházka, Hylák opäť predviedol pohotovú lapačku. V 57. minúte už bol prikrátky na dorážku Jabrockého, ktorý spečatil výsledok duelu - 4:2.
 

Gudasovi premiéra na lavičke Piešťan nevyšla


Zvolen otvoril skóre už v tretej minúte, keď sa prakticky z prvej šance presadil spoza brány Puliš – 0:1. Piešťany odpovedali o dve minúty, keď nahodený puk Šimkovi vypadol a Konečný vyrovnal. Rovnovážny stav však nevydržal dlho, pretože domáci nedokázali odpáliť skackajúci puk a Podkonický opäť poslal Zvolenčanov do vedenia. Ten istý hráč o dve minúty premenil aj svoj únik a bolo 1:3. Gólom vyhnal z bránky Šúreka, ktorého nahradil Rybár. Na začiatku 17. minúty najskôr zachránila domácich žrďka, ale o pár sekúnd neskôr prekonal Rybára opäť Puliš.

Na snímke nový tréner ŠHK 37 Piešťany Leo Gudas počas zápasu 35. kola hokejovej Tipsport extraligy medzi ŠHK 37 Piešťany - MHK Zvolen v nedeľu 28. decembra 2014 v Piešťanoch.

V druhej časti začali Piešťany "naháňať zajaca" a podarilo sa im znížiť v 27. minúte, keď ležiaceho Šimka prekonal Pašek, gól však ešte odobril videorozhodca. Ďalšie góly už v druhej časti nepadli, najmä zásluhou skvelého Šimka.
 

ŠHK 37 Piešťany – HKM Zvolen 3:5 (1:4, 1:0, 1:1)


Góly: 5. Konečný (Rapáč), 27. Pašek (Vaculín, Románek), 53. Románek (Toman, Kotaška) – 3. Puliš (Brabenec, Sloboda), 6. Podkonický (Chovan, Hraško), 8. Podkonický (Chovan, Hraško), 18. Puliš (Sloboda), 51. Hraško (Podkonický, Pokovič). Rozhodovali: Müllner – Holienka, Junek, vylúčení: 1:2, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 1027 divákov.

Hlasy po zápase:

Leo Gudas, tréner Piešťan: "Nevydarilo sa nám prvých desať minút, keď sme inkasovali tri nezmyselné góly. Boli to také chyby, že sa mi tomu nechce veriť. Potom sa nám už náskok súpera ťažko dobiehal. Hrali sme dobre, vytvorili sme si šance, hrali sme dopredu. Škoda, že sme stretnutie viac nezdramatizovali. Okrem prvých desať minút som s výkonom hráčov čiastočne spokojný."

Jozef Turek, tréner Zvolena: "Po reprezentačnej prestávke sme odohrali dobrý zápas. Vydarila sa nám prvá tretina. Dôležité bolo, že sme hneď po vyrovnaní súperovi opäť odskočili a pridali sme aj ďalšie góly. Piešťany hrali dobre, ale zlomovým momentom bol gól na na 2:5. Nevydarila sa nám síce druhá tretina, ale vďaka prvej sa tešíme z víťazstva."

V tretej časti Piešťany pokračovali v tlaku, čím otvárali zadné vrátka. V 47. minúte ešte Zvolen prečíslenie nevyužil, ale v 51. minúte domáci neodkázali vyhodiť puk z obranného pásma a Hraško "teplomerom" zvýšil vedenie hostí na 5:2. O dve minúty znížil parádnou strelou do šibenice Románek, ale na viac sa už domáci nezmohli.
 

Barani zdolali kamzíkov


Na úvodný gól sa čakalo až do 22. min a zrodil sa po vzornej spolupráci nahrávajúceho Preisingera a pohotovo strieľajúceho Kafku. V prvej tretine sa veľa na ľade neudialo, už v 11. min odišiel z ľadu zranený brankár Wiikman, nahradil ho Košarišťan a počínal si bezchybne. Šancí však bolo málo a za zmienku stála len Zigova v 17. min, v hosťujúcom tíme mal ku gólu najbližšie T. Sýkora v 19-tej. Po prestávke vzruchu výrazne pribudlo, okrem gólu Kafku zazvonila aj žŕdka po strele Paukovčeka pár sekúnd pred vedúcim gólom domácich. 'Barani' sa usilovali viac a mohli vyhrávať aj vyšším rozdielom. 

Hokejisti Banskej Bystrice, ilustračná snímka

V 21. min sa nádejne pred brankára Kostúra pretlačil Hudec, Kytnár v oslabení taktiež vyskúšal Kostúra, v 35. min sa neúspešne pokúšali pridať ďalší gól v tlačenici Handlovský a White a účet druhej tretiny uzavrela šanca Handzuša v jeho typickej pozícií pred bránkou. Popradčanom nevychádzali presilovky a okrem žŕdky Paukovčeka len ťažko prenikali do obranného valu súpera. V 24. min pomohla k šanci Matisa hrúbka Hudeca, v 31. min zasa Paločko vyskočil z trestnej lavice a okamžite napálil do pozorného brankára Košarišťana. Menej presne zacielil v 37. min T. Sýkora a hostia sa tak nedočkali gólu ani po 40 minútach. 
 

HC'05 B. Bystrica - HK Poprad 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)


Góly: 22. Kafka (Preisinger, Handlovský), 60. Kudrna (Hudec). Rozhodcovia R. Lauff, Jonák - Gajan, M. Smrek, vylúčení 5:5, presilovky 0:0, v oslabení 0:0, zmeny: 11. Košarišťan za Wiikmana - 21. navyše Dinda, Makovský, 2542 divákov.

Hlasy po zápase:

Miroslav Chudý, tréner B. Bystrice: "Skôr to bolo o bojovnosti ako o hernej kvalite, pod úroveň sa podpísala dlhá prestávka. Pribrzdili nás oslabovky, v druhej tretine sme sa zobudili, aj gól strelili. Ceníme si toto víťazstvo, Poprad je sused v tabuľke, šesťbodový zápas sme zvládli na nulu. Chcem pochváliť hlavne brankára Košarišťana, naskočil do zápasu z lavičky a odohral výborné stretnutie."

Vladimír Turan, asistent trénera Popradu: "Videli sme typické stretnutie po prestávke, nám viazla činnosť hlavne v útoku, zo šancí sme nevyužili ani jednu a tam bola príčina prehry. V presilovkách sme sa niekedy nedostali ani do šance, v útoku sme prepadli na celej čiare, a pritom domáci neodohrali taký dobrý zápas ako u nás doma. Chýbal nám na poslednú chvíľu aj Kroták, ktorý zranil sa na tréningu."

Andrej Košarišťan: "Už som párkrát takto striedal a pripravil som sa na to, ako by sa mal každý brankár, naskočiť na ľad naplno. V tejto sezóne je to moja prvá nula, prvá bola vlani proti Trenčínu. Na začiatku hneď po striedaní som chytil jednu strelu, pomohla mi, rýchlo som sa zapracoval. Najviac som sa zapotil v presilovkách súpera, nula sa vždy cení a budem si ju aj ja."

Petr Kafka, autor vedúceho gólu domácich: "Dal sa čakať takýto zápas po prestávke a viacerých tréningoch, ktoré máme za sebou. vždy je to také vybojované, čo bolo podstatné, my sme gól nedostali, to sa vždy cení. Viac sa korčuľovalo, ďalší zápas to bude v kombináciách určite lepšie."

Tretiu tretinu začali domáci presilovkou, dokonca aj piatich na troch trvajúcu 48 sekúnd, no zahrali ju chaoticky. Po chybe Jaborníka sa pokúšal vyrovnať v 49. min Rapáč, ani on však nevykúzlil gólovú strelu. Chudobné vedenie vydržalo domácim až do úplného konca, keď hostia si väčšie šance nevypracovali a v kombináciách sa dosť natrápili. Ku koncu dvakrát ohrozil bránku 'baranov' Štrauch, a aj jeho obe strely zapadli do šedého priemeru celého zápasu. Sekundu pred koncom zvýraznil výsledok do prázdnej bránky Kudrna.
 

Skalica bodovala opäť naplno


Nitra sa od prvých minút oprela do súpera a už v úvode Romančík kapituloval po umiestnenej strele Stümpela. Domáci zrýchlili hru, snažuli sa vyrovnať, čo sa im v 8. minúte po peknej akcii Štumpfom podarilo. Ich radosť dlho netrvala, keď v 9. minúte Bajtek dostal Nitru znovu do vedenia. V závere tretiny mali hostia prevahu i výhodu presilovej hry, no ich šance stroskotali na pozorne chytajúcom Romančíkovi.

Hokejisti Skalice, ilustračná snímka

Druhá tretina mala iný začiatok, keď Skaličania mali výhodu presilovej hry, zrýchlili hru i korčuľovanie a dostávali sa do šancí. Túto ich aktivitu zastavil výborne chytajúci brankár hostí. Prišla 35. minúta a päťminútová presilová hra hostí, ktorú v závere tretiny po strele Ordzovenského využili a odskočili tak domácim na 1:3.
 

HK 36 Hant Skalica - HK Nitra 4:3 (1:2, 0:1, 3:0)


Góly: 8. Štumpf (Gründling, Školiak), 47. Krejčířík (Vaškovič), 49. Bene (Drtina), 58. Komínek (Vaškovič, Stloukal) - 2. Stümpel (Tománek), 9. Bajtek (J. Ručkay), 39. Ordzovenský (Tománek, Nádašdi). Rozhodovali: Bundil - J. Tvrdoň, Šefčík, vylúčení: 4:3, navyše: Barák (Skalica) 5+DKZ za faul kolenom, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 1231 divákov.

Hlasy po zápase:

Štefan Mega, tréner Skalice: "Po reprezentačnej prestávke sme mali dosť síl a hrali naplno. Nitra ukázala, že má skúsené mužstvo. Vyhrali sme bojovnosťou a dobrým výkonom brankára. V tretej tretine sme zápas otočili. Chcem poďakovať chlapcom za výkon, mrzí ma však, že sa zranil Brendl, bol vylúčený Barák a dohrávali sme so štyrmi obrancami. Ideme do Popradu a pevne verím, že do nového roku nepôjdeme z posledného miesta v tabuľke."

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: "Obidve mužstvá mali síl na rozdávanie. Zápas mal od začiatku dobré tempo. Naši hráči za stavu 3:1 trocha poľavili, že ten zápas by už mohli dohrať. Vyrovnávajúce góly dali domáci po chybách pri návrate do obranného pásma. Hráči nenapravili svoje chyby, ktoré sa v hokeji stanú a tak i pri našej snahe v závere, domáci vyhrali zaslúžene."

Tretiu tretinu začali domáci tlakom a vytvorili si niekoľko šancí. Mali i výhodu presilovej hry. No ich tlak skončil na dobre chytajúcom Lakosilovi. Skaličania sa však dočkali, keď v 47. minúte presne trafil Krejčiřík a v 49. minúte po strele Beneho bolo vyrovnané. Hostia po inkasovanom góle a vyrovnaní zvýšili tlak, búšili do skalickej obrany, no tá svojou dobre organizovanou hrou nedovolila, aby sa nitrianski strelci presadili. V závere tretiny domáci dobre zakombinovali a po Vaškovičovej prihrávke Komínek strhol vedenie na ich stranu a ani záverečná hra bez brankára už Nitranom nepomohla, aby zachránili aspoň jeden bod.
 

Martin otočil proti Trenčínu


Vo výbornej atmosfére sa hralo od začiatku na ostrie noža. Obe mužstvá boli v maximálnom nasadení, hráči sa snažili zo všetkých síl, ale obrany s brankármi v 1. tretine prevýšili útoky. Rovnako sa hralo aj bez využitia príležitostí. Od 3. minúty mala Dukla 105-sekundovú výhodu o 2 hráčov, ale v útoku proti obetavo brániacim domácim sa strelecky nepresadila. V 8. minúte nezužitkoval dobrú šancu Mikula. Aj Martinčania hrali od 9. minúty 92-sekundovú presilovku o dvoch hráčov, Zucker však netrafil a Markovič neprepasíroval puk za Konráda. V 15. minúte sa nepresadili Brcko ani Jokeľ a na opačnej strane Zošiak, brankári si udržali čisté konto. V 19. minúte Podzinš ani tri pokusy nevyužil na otvorenie skóre.

Druhú tretinu začali domáci poriadnym závarom pred Konrádom, ale bez gólového vyjadrenia. Aj v ďalších minútach sa hral rýchly hokej a čakalo sa na chybu súpera. Prvú urobili domáci, keď puk za Čecha v 28. minúte poslal nešťastne Svoboda. Gól pripísali Mikulovi. Svoboda si všetko vynahradil v 32. minúte, keď bol na začiatku peknej akcie, ktorú zakončil Lotyš Podzinš a svojím prvým gólom v drese Mounfieldu vyrovnal. Vzápätí nevyužil dobrú príležistosť Markovič. V 36. minúte Trenčanov po prudkej strele Kolbu podržal Konrád a Čech zase domácich v 38. minúte po pokuse Šišovského. V 39. minúte si Markovič spomenul na svoje strelecké časy, švihom z pravého kruhu trafil a otočil skóre na 2:1.
 

MHC Mountfield Martin - Dukla Trenčín 2:1 (0:0, 2:1, 0:0)


Góly: 31. Podzinš (Zucker, Svoboda), 39. Markovič (Galamboš) - 28. Mikula (Nemec, Melichárek). Rozhodovali: Konc, Orolin – Kacej, Stanzel, vylúčení: 4:5, navyše Bokroš 10 az napadnutie hlavy a krku (Trenč), bez využitia, 3900 divákov.

Hlasy po zápase:

Jaroslav Török, tréner MHC: "Videli sme bojovné a agresívne stretnutie vo skvelej atmosfére. Myslím, že sme boli o ten gól lepší, a že sme zaslúžene zvíťazili. Teší ma, že sa presadil hneď v prvom zápase Lotyš Podzinš. Prínosom boli aj hráči, ktorí sa po zranení vrátili do zostavy. Sme radi, že sme prvýkrát v sezóne zvíťazili nad Trenčínom."

Roman Stantien, tréner Dukly: "Bolo to bojovné a rýchle stretnutie hrané v nasadení, ktoré sa hralo pred plným štadiónom. Obe mužstvá nevyužili presilovky 5:3. Všetky tri tretiny boli vyrovnané. Brankári a obrany boli výborné, a tak sa útočníci ťažšie presadzovali. Nakoniec rozhodol gól, pri ktorom náš brankár pre brániacich hráčov nevidel puk."

V 3. tretine to bola poriadna dráma. Na ľade sa odvíjal súboj za súbojom o každý puk. Rozhodcovia nechali hre voľný priebeh a brankári boli veľkými oporami svojich mužstiev. Čech si poradil s pokusmi Razingara, Mikulu, Nemca a Šišovského, Konrád najmä s príležitosťou Dírera. V 55. minúte mieril Zucker z tutovky tesne vedľa. Záver zvládli takticky výborne domáci, keď hostia sa nedostali ani k hre bez brankára. Mountfield si tak v súboji 7. so 6. zabezpečil cenné víťazstvo.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona