TE: Košice sa chcú poučiť, Banská Bystrica uspieť u súpera

NETKY.SK • 8 Apríl 2015, 10:45 • 2 min
TE: Košice sa chcú poučiť, Banská Bystrica uspieť u súpera

KOŠICE - Finálová séria hokejovej Tipsport extraligy pokračuje vo štvrtok 9. apríla od 19.30 h v Košiciach piatym zápasom, o titule sa môže rozhodnúť najskôr v sobotu 11. apríla v Banskej Bystrici.

slovakia

left justify in out

Po prvých štyroch stretnutiach medzi oboma súpermi je stav 2:2, každý z tímov využil dvakrát výhodu domáceho prostredia, hoci duely neboli jednoznačné. K výhre v Košiciach mali blízko Bystričania a naopak oceliari sa dvakrát snažili o vyrovnanie pod Urpínom v hre bez brankára.


Košičania sa chcú poučiť z nezvládnutých zápasov v Banskej Bystrici. Na domácom ľade hodlajú predviesť inú hru, než akou sa prezentovali cez veľkonočné sviatky pod Urpínom. Dobre si to uvedomujú tak hráči, ako aj tréner Peter Oremus, ktorý pozná nielen príčiny prehier, ale aj recept na úspech: "V Bystrici to bola z našej strany slabá agresivita, slabé nasadenie a slabý pohyb. Ak zvládneme tieto tri aspekty, teda zvýšime pohyb a agresivitu, bude všetko v poriadku. Odkedy som pri mužstve, tak keď sme strelili jeden gól, čo bolo asi štyrikrát, zápas sme nezvládli. Musíme dať minimálne tri góly. Ak dáme góly, verím, že zápas zvládneme. Rozhodnú aj maličkosti. Dvakrát niekto musí vyhrať. My spravíme všetko pre to, aby sme to boli my.“


Ak chce Banská Bystrica získať titul, musí vyhrať aspoň jeden duel v košickej Steel arene. Oceliari majú najširšie klzisko v extralige, hrá sa na ňom iný hokej. Domáci útočníci majú väčší priestor na kombinácie. "My musíme hrať svoj hru, držať sa jej. Košice majú šikovných útočníkov, ktorí majú na širšom ihrisku viac priestoru. Musíme si dávať pozor hlavne v obrane, pretože v minulých zápasoch sme spravili chyby a oni nás za ne vytrestali,“ tvrdí najskúsenejší banskobystrický útočník Michal Handzuš.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona