TE: Košice reagovali na zranenie Melicherčíka, angažovali brankára Halásza

NETKY.SK • 7 September 2015, 11:47 • 2 min
TE: Košice reagovali na zranenie Melicherčíka, angažovali brankára Halásza

KOŠICE - Úradujúci slovenský hokejový majster HC Košice sa dohodol na spolupráci s brankárom Tomášom Halászom. Košický odchovanec naposledy pôsobil v českom extraligovom klube Dynamo Pardubice, kde ukončil zmluvu 31. augusta 2015. Informovala o tom v pondelok oficiálna webstránka "oceliarov".

slovakia

left justify in out

Dvadsaťpäťročný Halász by mal v tíme nahradiť zraneného brankára Marcela Melicherčíka, s vedením HC Košice sa dohodol zatiaľ na mesačnom kontrakte. "Po zranení Marcela sme museli veľmi rýchle zareagovať na vzniknutú situáciu. Magnetická rezonancia ukázala, že bude nútene odpočívať minimálne tri týždne a až následne môže začať s tréningom a predzápasovou prípravou. Od úvodného kola Tipsport Ligy až do konca mesiaca odohráme osem zápasov vrátane play off Ligy majstrov a potom do 11. októbra ďalších šesť. To je v priebehu nadchádzajúceho mesiaca 14 zápasov, z toho dva v play off CHL. Na súpisku CHL môžeme doplniť ďalšieho brankára iba do 8. septembra," vysvetlil dôvod angažovania nového brankára pre klubový web generálny manažér HC Košice Juraj Bakoš.

 

Halász v minulosti reprezentoval Slovensko na MS hráčov do 18 i 20 rokov, obliekal aj dresy Michaloviec, Prešova, Bardejova, Vítkovíc, Olomouca či Prostějova. "Sme radi, že Dominik Riečický výborne zastúpil Marcela Melicherčíka v kľúčových zápasoch Ligy majstrov a aj preto sme sa s Tomášom Halásom zatiaľ dohodli na mesačnej zmluve, kde by počas svojho pôsobenia v Košiciach mal kryť chrbát práve Riečickému. Tomáš pozná prakticky všetkých našich chlapcov, je košickým odchovancom, v danej situácii je to tak pre nás, ako aj pre Tomáša, najlepšia voľba," dodal Bakoš.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona