TE: Košice i Poprad víťazne, Skalica prehrala v Trenčíne

NETKY.SK • 13 November 2014, 07:54 • 2 min
TE: Košice i Poprad víťazne, Skalica prehrala v Trenčíne

MARTIN - Hokejisti majstrovských Košíc zvíťazili v stredajšom zápase 21. kola Tipsport extraligy na ľade Piešťan 3:2. "Oceliari" tak majú na konte už 54 bodov a kraľujú ligovej tabuľke.

slovakia

left justify in out

Nezaváhal ani druhý Poprad, ktorý vyhral vo Zvolene 4:2. Ďalšiu prehru si pripísal posledný tím tabuľky, Skalica nestačila na Trenčín 2:3 po predĺžení a nájazdoch. 
 

Dukla Trenčín – HK 36 Hant Skalica 3:2 pp a sn


Dukla na svojom ľade privítala posledný tím ligovej tabuľky, ktorý však na klziskách súperov body zbiera. Na prvý gól diváci čakali do 4. min. V presilovej hre nahodil puk od modrej čiary Petrovický a Šišovský ho šikovne tečoval za chrbát bezmocného gólmana. Vyrovnať sa hosťom podarilo o päť minút podobným spôsobom. Aj oni sa presadili v početnej výhode. Stloukalom nahodený puk dorazil do siete Jankovič. V 11. min mohol Trenčín po druhý raz poslať do vedenia Mikula. Samostatný nájazd z polovice klziska však nevyužil. Neúspešne dopadol aj Zošiakov pokus z voleja spomedzi kruhov. V závere sa nepresadil Vaškovič. Na opačnej strane sa už domáci hokejisti radovali z gólu, no puk zo Šišovského hokejky šiel tesne mimo.

Po prestávke sa hra odvíjala prevažne v strednom pásme a po rohoch klziska. Zaujal až Stloukalov pokus v 26. min počas presilovej hry, ktorý skryl do lapačky Konrád. O chvíľu na to Chylov pokus mieril vysoko nad bránku. Oživenie hry nepriniesli ani presilové hry, keď sa oba tímy iba veľmi ťažko dostávali do gólových príležitostí. O niečo aktívnejší boli Skaličania, avšak gólu sa v prostrednej časti hry nedočkali. 

Aj v záverečnej tretine dominovali obrany. Vyložených príležitostí bolo pred brankármi ako šafranu. Až v 51. min padol tretí gól. Nahodený puk pred Konrádom zadovkou poslal Stloukal na Vaškoviča. Skalický útočník si položil domáceho gólmana a pohodlne do odkrytej bránky poslal svoj tím prvýkrát v zápase do vedenia. Vyrovnať mohli Trenčania už o niekoľko sekúnd, no presilovú hru využiť nedokázali. V závere mohol rozhodnúť pri nájazde dvoch na jedného Pavešic. Zakončenie z kruhu však brankár vyrazil. Dukle sa vyrovnať podarilo 29 sekúnd pred koncom, keď do siete doklepol puk Hlinka. Zápas napokon dospel až do samostatných nájazdov. V nich rozhodol až v šiestej sérií Mikula. 

Trenčín – Skalica 3:2 pp a sn (1:1, 0:0, 1:1 – 0:0, 1:0)

Góly: 4. Šišovský (Petrovický, Dudáš), 60. Hlinka (Nemec, Kozák), rozhodujúci nájazd Mikula – 9. Jankovič (Stloukal, Komínek), 51. Vaškovič (Grundling, Stloukal), Rozhodovali: Lauff – Jobbágy, Korba, vylúčení: 4:4, navyše: Kozák (Trenčín) 10 minút za útok na hlavu, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0

Hlasy trénerov:

Branislav Jánoš, asistent trénera Dukly: "Zápas sme začali pomerne dobre, nakoľko sme dali úvodný gól stretnutia. Od prostrednej časti hry bola Skalica lepším mužstvom. K nám sa v závere priklonilo šťastie."

Štefan Mega, tréner Skalice: "Do stretnutia sme vstupovali s vedomím, že sa chceme pobiť o body. Vzhľadom na to, čo sme predviedli, je jeden naozaj málo. V závere sme dostali zbytočný gól, ktorý nás stál víťazstvo. Napriek tomu musím našich hráčov pochváliť."
 

ŠHK 37 Piešťany – HC Košice 2:3


Už v 4. minúte zazvonila Melicherčíková spojnica po strele Holoviča, ale po zaváhaní Hamráka musel predviesť svoje umenie aj Šúrek pri nájazde Jenčíka. Prvý gól padol po štvrťhodine hry, keď Bartoša nedokázala za bránou odzbrojiť dvojica domácich hráčov, ten našiel voľného Spilára a Šúrek kapituloval – 0:1. Vyrovnať mohol Klempa, ale nahrávku od Raisa poslal z bezprostrednej blízkosti nad bránu.

V druhej tretine sa snažil vyrovnať Pašek, ale bekhendom mieril vedľa. Na opačnej strane musel zakročiť Šúrek proti strelám Bartánusa, Spilára aj Cebáka. Neskôr na opačnej strane vytlačil Klempovu strelu príklepom nad bránu Melicherčík. V 38. minúte, tri sekundy po skončení presilovky, vyškolil Sojčík pri mantinely Hamráka, namieril si to pred Šúreka, ten jeho prvý pokus vyrazil ale na dorážku už bol prikrátky.

Úvod tretej časti patril domácim. Najskôr v 52. minúte znížil bekhendovým blafákom Peško a o minút neskôr našiel Konečný na opačnej strane ľadu Mišuru, ktorý prestrelil Melicherčíka 2:2. Hra dostala nový náboj a hosťujúci tréner reagoval time-outom. Nakoniec však strelil víťazný gól v 53. minúte, keď Štrbák našiel Jenčíka a ten takmer z nulového uhla prekonal Šúreka. Z domácich nevyrovnali Konečný po prihrávke Klempu a v posledných sekundách, už pri hre bez brankára ani Pašek, ktorý bol po prihrávke od Rapáča sám pred Melicherčíkom, ale minul. 

ŠHK 37 Piešťany – HC Košice 2:3 (0:1, 0:1, 2:1)

Góly: 42. Peško (Šedivý), 43. Mišura (Konečný, Klempa) - 16. Spilár (Bartoš, Jenčík), 38. Sojčík (Spilár), 53. Jenčík (Štrbák, Bartoš). Rozhodovali Lokšik - Stano, Orolin, vylúčení: 4:3, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 852 divákov

Hlasy trénerov:

Roman Sýkora, tréner Piešťan: "Prišla nám vhod reprezentačná prestávka, pomohlo nám to. Do zápasu sme vstúpili s čistou hlavou. Ukázali sme, že vieme hrať hokej. Prvá tretina bola dobrá, ale zle sme vyriešili situáciu a prehrávali sme. V druhej tretine sme mali problém, ale podržal nás Šúrek, hoci Košice jednu šancu využili. V poslednej tretine sa chalani nakopli, vyrovnali sme, ale neodpustili sme si chybu, ktorá nás stála body. Ďakujem však chalanom, verím, že takýmito výkonmi body prídu."

Anton Tomko, tréner Košíc: "Očakávali sme rýchly zápas a najmä prvá tretina tomu zodpovedala, v tej sme aj šli do vedenia. V druhej tretine sme zvýšili dôraz a korčuľovanie, ale vyťažili sme z toho iba jeden gól. V záverečnej časti Piešťany za minútu dvoma gólmi potrestali náš výpadok, ale chceli sme vyhrať, strelili sme aj tretí gól a v závere sme mali pri zakončení Pašeka šťastie."
 

MHC Mountfield Martin - HC'05 Banská Bystrica 1:2 pp a sn


V súboji ôsmeho Martina s treťou Banskou Bystricou to bol hokej ako remeň. Vo výbornej atmosfére, ktorú vytvorilo 3000 divákov, sa hralo na ostrie noža. 

Oba celky dobre korčuľovali, maximálne bojovali a bolo sa na čo porezať. Už v 1. minúte vyskúšal pozornosť Wilkmana Markovič. Potom kontrovali na druhej strane Hudec s Kafkom, Čech bol na mieste. Aj v ďalších minútach sa strelci pokúšali nájsť recept na prekonanie pozorných brankárov. Tí si však postupne poradili so všetkými streleckými pokusmi. V 10. minúte netrafil bránku hostí Illo, v 14. minúte nevyužili domáci prečíslenie 2:1 pri prieniku dvojice Važan-Zucker. Vzápätí z tutovky netrafil domácu bránku Biro. V 18. minúte stálo pri hosťoch šťastie, keď Ďatelinka opečiatkoval hornú žŕdku ich bránky.

Úvod druhého dejstva sa vydaril hosťom. Už po 71 sekundách otvoril skóre Gachulinec strelou od modrej, keď mal Čech zakrytý výhľad. V 24. minúte inkasoval White dvojitý menší trest za faul vysokou hokejkou. Domáci presilovku využili, keď sa na dvakrát presadil navrátilec Říha a vyrovnal. V 29. minúte vychytal Čech Handlovského. Hralo sa hore-dole, obe mužstvá vydávali zo seba všetko. V 35. minúte mal domáci Zucker výhodu trestného strieľania, za faul Matouška vo vyloženej pozícii, ale Wilkmana neprekonal. V 39. minúte sa pekne preštrikoval Handlovský, ale zblízka prestrelil. 

Na začiatku tretej tretiny domácich podržal brankár Čech pri strele Čížeka a teči Hudeca. Potom pohrozili na opačnej strane Říha s Kolenom, Wilkman sa však nenechal prekvapiť. V 48. minúte zaváhal vo veľkej šanci Varga a na opačnej strane sa nepresadil Handlovský. Hráči príkladne bojovali o každý puk. V 53. minúte mieril vedľa Kolena, v 57. minúte sa nepresadil Handlovský. Obaja brankári boli oporami a v riadnom hracom čase nepustili za svoj chrbát ani jeden puk. V predĺžení podržal Martin Čech pri šanci Rosandiča a Wilkman pri pokuse Svobodu. Gól už nepadol a tak sa rozhodovalo v samostatných nájazdoch. Hostia sa tešili z víťazstva a dvoch bodov po samostatnom nájazde Kafku v tretej sérii.

MHC Mountfield Martin - HC'05 Banská Bystrica 1:2 pp a sn (0:0, 1:1, 0:0 - 0:0, 0:1)

Góly: 25. Říha (Kolba) - 22. Gachulinec (Matoušek), rozhodujúci nájazd Kafka. Rozhodovali: Baluška – Bednár, Smrek, vylúčení: 4:5, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 3000 divákov

Hlasy po zápase:

Jaroslav Török, tréner MHC: "Obe mužstvá ukázali kvalitný hokej s agresívnym korčuľovaním a častými osobnými súbojmi. Bolo sa na čo pozerať. Zápas rozhodla efektivita. My sme zlyhali v koncovke, nevyužili sme ani trestné strieľanie. S jedným gólom sa ťažko vyhráva. Bod, ktorý sme získali s tretím mužstvom tabuľky sa však počíta. Musím poďakovať hráčom za prístup i predvedený výkon ako aj peknej návšteve divákov."

Miroslav Chudý, tréner Banskej Bystrice: "Videli sme kvalitné stretnutie vo veľmi dobrej atmosfére. V takej kulise sa hráčom hralo dobre. Obe mužstvá hrali poctivý hokej, aj keď nepadlo veľa gólov. Remíza zápasu svedčí. Víťaz musí byť vždy len jeden. Som rád, že ten jeden bod navyše sme získali."
 

HKM Zvolen - HK Poprad 2:4


Zápas dvoch popredných mužstiev tabuľky mal zaujímavý prológ. Oficiálne do hľadiska rozlúčkovo zamával bývalý reprezentant, obranca Ladislav Čierny. Najskôr si obliekol dres so 40-kou symbolizujúcu jeho nedávne narodeniny, a potom si odbyl na ľade 40 sekúnd. Domáci sa mu mohli za jeho kariéru odvďačiť gólovým prídelom, no trápili sa strelecky a aj z tých najvyloženejších šancí nevedeli skórovať. V 2. min mal príležitosť Juraško, onedlho Podkonický, v 5. min nastrelil Michal Chovan hornú žŕdku. Popradčania cieľavedome išli za svojím cieľom naplno zabodovať a po dvoch tretinách mali k nemu aj dosť blízko. Viedli o jeden gól, v 11. min Bartečko vyrazenú strelu Malinu od modrej poslal do prázdnej bránky a v 37. min zasa nahodený puk Bartečka usmernil do siete Boltun.

Zvolenčania stihli zareagovať v 29. min, a opäť to bolo po odrazenom puku, keď Hraškovu strelu poslal za chrbát Kostúra domáci špílmacher Chovan. Domácich mohla mrzieť aj nezužitkovaná presilovka trvajúca 106 sekúnd o dvoch hráčov, v ktorej najmä Chovan a Brabenec mohli na konci prvej tretiny vyrovnať. V druhej dvadsaťminútovke bola prevaha Zvolenčanov okatá, no málo efektívna, v 27. min nepremenil trestné strieľanie Síkela, v 26. min nastrelil Juraško pravú źŕdku, prekonať Kostúra mohol v 32. min aj Ďaloga. Popradskí 'kamzíci' mali lepší čuch na góly, navyše v v 9. min sa ocitol blízko gólu Obdržálek, tutovku nepremenil v 13-tej Mlynčár, v 17-tej v oslabení po samostatnom nájazde Hvila a aj Takáčova šanca v 36. min si žiadala účinnejšie zakončenie. 

Vstup do tretej tretiny zvládli Popradčania perfektne, v presilovke odskočili od súpera v 41. min o dva góly po tom, čo Hvila vystrelil a Matis doklepol puk do siete. Domáci sa nasmerovali na prehru, svetlo do ich útrpnej streľby vlial Brabenec nekompromisnou strelou pod žŕdku v 49. min, v 52. min Puliš nastrelil hornú žŕdku, no vietor z plachiet im zobral v 53. min Hraškom stečovaný príklep Paločka od modrej.

HKM Zvolen - HK Poprad 2:4 (0:1, 1:1, 1:2)

Góly: 29. M. Chovan (Hraško, L. Jurík), 49. Brabenec (Puliš) - 11. Bartečko (Malina, T. Sýkora), 37. Boltun (Bartečko, T. Sýkora), 41. Matis (Hvila), 53. Paločko. Rozhodcovia Müllner - Holienka, Šefčík, vylúčení 6:3, navyše Kroták (Poprad) 10 min za nešportové správanie, presilovky 0:1, v oslabení 0:0, zmeny: 1. bez L. Čierneho, 2674 divákov.

Hlasy po zápase:

Josef Turek, tréner Zvolena: "Narazili sme na ťažkého súpera, vieme hrať lepšie, nepremenili sme presilovku o dvoch hráčov, vychytal nás Kostúr. Dopustili sme sa chýb, pykali sme za ne, aj z diaľky pri lacnom góle. Vždy sme v rozhodujúcich chvíľach urobili zbytočný faul, Poprad bol o niečo lepší, preto sme prehrali."

Milan Jančuška, tréner Popradu: "Bol to dôležitý zápas, prestávka sa podpísala pod náš kostrbatý výkon. Dôležité bolo, že sme sa ubránili v oslabení o dvoch hráčov a vždy sme mali o gól navrch. Nebol to optimálny výkon, vieme hrať lepšie, no body tešia, vo Zvolene sa ťažko vyhráva."

Kamil Brabenec, strelec jedného gólu Zvolena. "Nezohrali sme zlý zápas, veľmi nás poznačila chyba v druhej tretine, keď si obranca dovolil zbytočnú kľučku v našej tretine a inkasovali sme. Bol to vyrovnaný zápas, v tlaku sme sa však oslabovali a utlmili. Rozhodli šance, súper nám strieľal ľahké góly, bol to z našej strany smolný zápas, bohužiaľ."

Ľuboš Bartečko, autor jedného gólu Popradu: "Bolo to v réžii hosťujúceho brnakára Kostúra, síce sme premieňali šance, no výkon bol katastrofálny, takto by sme nemali hrávať, bola to hanba. Tešia tri body, no musíme na tento výkon zabudnúť. Nemáme veľmi skúsený tím, je tu veľa mladých, máme problém podávať vyrovnané výkony doma a vonku, to je náš najväčší problém."
 

MsHK DOXXbet Žilina - HK Nitra 2:3 pp a sn


V prvej tretine domáci doplatili najmä na nedisciplinovanosť. V krátkom priebehu hrali trikrát v oslabení a prakticky neustále sa len bránili. Nitrania si však nedokázali vypracovať súvislejší tlak a Cibuľu ohrozovali prevažne iba strelami od modrej čiary. Až v 14. minúte žilinská defenzíva trestuhodne zabudla pred bránou na Štefanku, ktorý dostal nezištnú prihrávku od Mráza a zblízka nedal Cibuľovi šancu. Domáci mohli odpovedať tiež v dvoch presilovkách, ale smerom dopredu boli bezzubí a takmer nič nevymysleli.

Žiline vyšiel vstup do druhej tretiny. Hneď po vhadzovaní rozohrala v útočnom pásme biliardovú akciu, na konci ktorej bol Milan Procházka a nikým nekrytý mal dostatok priestoru na to, aby obstrelil Lakosila. Domáci boli v ďalšom priebehu aktívnejší, najväčšiu možnosť nepremenil Kanko, ktorý úplne osamotený pred bránou trafil puk iba do súperovho gólmana. V druhej polovici zápasu zvýšili Nitrania tempo, ale Tománek z uhla nedokázal umiestniť puk do odkrytej brány. V 35. minúte v bratskej spolupráci našiel Henrich presnou kolmicou pred bránkovisko Jakuba a ten z prvej prestrelil Cibuľu. 

Aj v tretej časti sa veľa vylučovalo, na začiatku hrali domáci dvakrát v početnej výhode, ale dnes im to v nej rovnako ako počas celej sezóny príliš nešlo. Nitrania aktívne bránili a Žilinu dlho nepúšťali do výraznejšieho tlaku. V 55. minúte však dvakrát chybovali, Schroner ešte svoj samostatný únik nepremenil, ale o pár sekúnd neskôr sa už Rusnák nemýlil a po bekhendovej kľučke poslal puk do ľavého horného rohu. V samom závere mohol Milan Procházka dokonca rozhodnúť, unikol súperovej defenzíve, nedokázal však podvihnúť puk ponad Lakosilov betón.

MsHK DOXXbet Žilina - HK Nitra 2:3 pp a sn (0:1, 1:1, 1:0 - 0:0, 0:1)

Góly: 21. Milan Procházka (Š. Novotný, Schroner), 55. O. Rusnák (Kanko, J. Šimko) - 14. J. Štefanka (R. Mráz, Pupák), 35. J. Ručkay (H. Ručkay, Marek Slovák), rozhodujúci nájazd premenil Stümpel. Rozhodovali: Jura - Bogdaň, Rovenský, vylúčení: 9:10, navyše: Ďurkech 10 minút za nešportové správanie - Nádašdi 10 minút za nešportové správanie, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 816 divákov

Hlasy trénerov:

Peter Mikula, tréner Žiliny: "Napriek tomu, že nám chýbajú šiesti hráči, sme odohrali celkom dobrý zápas. Hokejisti dobre pracovali, snažili sa byť aktívni. Znovu sme sa však dopustili individuálnych chýb v defenzíve, ale zlyhali sme aj vpredu, keď sme netrafili prázdnu bránu. Videl som veľa hlúpostí v Poľsku a myslel som si, že to už skončilo, ale rovnako je to aj na Slovensku. Mnohým veciam prestávam rozumieť."

Andrej Kmeč, asistent trénera Nitry: "Prvý zápas po prestávke býva nevyspytateľný. Vedeli sme, že Žilina má dobrý útok, solídne korčuľuje a hrá aktívne. Škoda našich nevyužitých presilových hier, mohli sme rozhodnúť oveľa skôr. V tretej tretine nás súper zatlačil, dostali sme vyrovnávajúci gól. Vzhľadom na to, že sme polovicu predĺženia odohrali v oslabení, sme radi aj za bod navyše."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies