TE: Košičanov podržal Hylák, v Poprade chcú uspieť

NETKY.SK • 18 Marec 2015, 12:51 • 2 min
TE: Košičanov podržal Hylák, v Poprade chcú uspieť

KOŠICE - Ústrednou postavou úvodného semifinálového dvojzápasu medzi Košicami a Popradom sa stal brankár Alexandr Hylák.

slovakia

left justify in out

Najprv v prvom zápase nahradil Marcela Melicherčíka, pričom v zostávajúcich 25 minútach neinkasoval a v druhom stretnutí pustil za svoj chrbát iba jediný puk. Český brankár pred druhým duelom neinkasoval 169:51 min., ale po 59 sekundách hry mu zrušil jeho nepriestrelnosť Matúš Matis. "Spomenul som si na sériu bez inkasovaného gólu ráno na tréningu, ale play off nie je o sériách. Nechcem však povedať, že nie je príjemné 170 minút nedostať gól. Gól padol hneď v prvej minúte, bol to nahodený puk, ktorý trafil hráča do korčule. Bol to nešťastný zásah. O to viac som rád, že som ďalších 59 minút neinkasoval," hodnotil po druhom zápase Hylák.

 

Košičania sa trápili smerom dopredu najmä v prvej tretine, pretože ich súper nepúšťal do početných zakončení a na góly sa museli nadrieť. "Som veľmi rád, že sa nám s minimálneho množstva striel v prvej tretine podarilo vyrovnať. Potom to už bola pretáčaná, jednoducho play off hokej. Deň predtým to bol hurá hokej, vyhrávali 2:0, my sme museli hrať, ta sme otvorili hru a búšili do nich. Potom to dopadlo tak, ako to dopadlo. Včera dali gól oni a my sme ešte včas vyrovnali. Našťastie sme dali druhý gól, ktorý rozhodol," uviedol Hylák.

 

Tím z metropoly východu v oboch dueloch prehrával, no ukázala sa jeho vnútorná sila, z ktorej budú chcieť ťažiť aj na ľade súpera. "Každá séria je náročná a aj tá s Piešťanmi bola ťažká. Poprad má výborné mužstvo, hráči hrajú dopredu, nebránia ako to bolo v základnej časti. Musíme si dávať pozor na každú ich situáciu," ocenil silu súpera Tomáš Hrnka a k vyrovnajúcemu gólu (1:1) v druhom dueli dodal: "Po dlhej dobe som strelil gól, Gabi Spilar ma pekne našiel a ja som snažil puk hodiť na bránku. Mám pocit, že som trafil protihráčovu hokejku a teší ma, že som dal práve takýto náhodný gól. Splnili sme si cieľ a dúfam, že pod Tatrami vyhráme tiež dva zápasy."

 

Okrem zlého úvodu v oboch stretnutiach pociťujú košickí hráči rezervy v premieňaní šancí. "Striel bolo menej, ale čisté príležitosti v zápase boli," prezradil Peter Sojčík, ktorý na popradskom ľade očakáva viac fyzických stretov: "Myslím si, že v Poprade to bude tvrdšie, predsa len je tam užšie ihrisko. V Steel aréne je to ďalej k hráčom na dohrávanie súbojov, no v druhej a tretej tretine sme ich dohrávali. Uvidíme ako to bude v Poprade."

 

Košický kormidelník Peter Oremus ocenil dva domáce zápasy, v ktorých jeho zverenci získali dve víťazstvá. "Vedieme 2:0, bol to náš cieľ a my sa tomu veľmi tešíme," povedal po dvojzápase Oremus. V tretej tretine dostal Spilar desaťminútový osobný trest a bol vylúčený do konca stretnutia. Košický útočník sa totiž po súperovom zákroku poriadne rozčertil a z ľadu odchádzal so zakrvaveným nosom. "Disciplína absolútne nepoľavila. Gabi Spilar má rozrazený nos hokejkou. Ak by som bol hráč, tak zareagujem rovnakým spôsobom," konštatoval asistent reprezentačného trénera SR.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies