TE: Košičania vstúpili do finále výhrou, Hylák vychytal nulu

NETKY.SK • 2 Apríl 2015, 07:17 • 2 min
TE: Košičania vstúpili do finále výhrou, Hylák vychytal nulu

KOŠICE - Hokejisti úradujúceho slovenského šampióna HC Košice zvíťazili v úvodnom finálovom zápase play off Tipsport extraligy nad HC'05 Banská Bystrica 3:0. V sérii hranej na štyri víťazné stretnutia sa ujali vedenia 1:0.

slovakia

left justify in out

V košickej Steel aréne začali aktívnejšie hostia a už v 3. minúte mohol otvoriť skóre stretnutia Kadura, ale Hylák podržal svoj tím. O dve minúty neskôr si košický brankár poradil i s bekhendovým zakončením Kudrnu, z následného protiútoku však skóroval Suja, ktorý sa dostal k odrazenému puku a prestrelil Corbeila - 1:0. Hra sa vyrovnala, obidve družstvá narúšali rozohrávku súpera už v strednom pásme a vykrývali priestor pre svojím brankárom. V 13. minúte nebezpečne pálil z pravej strany Cebák, no Corbeil reflexívne puk vyrazil. Košický obranca ho prekonal už o minútu neskôr, keď v presilovej hre 5 proti 4 namieril pod vrchnú žŕdku po Sojčíkovej prihrávke - 2:0. Minútu pred koncom prvej tretiny mal ešte obrovskú šancu Bicek, ale banskobystrický brankár sa zaskvel pohotovým zákrokom.

Bezzubí barani

V 22. minúte sa natlačil do zakončenia spoza bránky Bartánus, na opačnej strane pálil na Hyláka tvrdo Gründling, stav sa však nezmenil. V ďalších minútach mali optickú prevahu banskobystrickí "barani", no v 29. minúte mohol zvýšiť na rozdiel troch gólov Bartánus, v dobrej šanci minul priestor bránky. Banská Bystrica si vypracovala viacero streleckých príležitostí počas presilovej hry, ale košická defenzíva na čele s Hylákom neinkasovala. V 34. minúte sa dostali do prečíslenia 2 proti 1 Kutálek so Sojčíkom, ale druhý menovaný neprekonal Corbeila. O minútu neskôr šikovne tečoval puk pred košickou bránkou Hudec, no ten skončil iba vo výstroji Hyláka. Skóre sa zmenilo v 38. minúte, keď Bicek zužitkoval ideálnu prihrávku Suju a bekhendom upravil na 3:0. Bystričania mali minútu a 28 sekúnd pred koncom druhej dvadsaťminútovky výhodu presilovej hry 5 proti 3, no nedokázali ju pretaviť na korigovanie skóre.
 

HC Košice - HC'05 Banská Bystrica 3:0 (2:0, 1:0, 0:0)

 

 

Góly: 5. Suja (Bicek, Sojčík), 14. Cebák (Sojčík, Lapšanský), 38. Bicek (Suja, Bartánus). Rozhodovali: Kuboš, T. Orolin - Gajan, Smrek, vylúčení: 4:5, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 7373 divákov.

zostavy:

HC Košice: Hylák - Jánošík, Štrbák, Philipp, Šeda, Cebák, Macejko, Drgoň - Spilar, Bartoš, Jenčík - Lapšanský, Hrnka, Sojčík - Bicek, Suja, Bartánus - Kutálek, Chovan, Bondra

HC'05 Banská Bystrica: Corbeil - Rosandič, Čížek, Gründling, Guimond, Bambúch, Kousalík, Jaborník - Hudec, Handzuš, Surový - Kudrna, Kytnár, White - Handlovský, Heizer, Kafka - Kadura, Matoušek, Lamper - Preisinger

/stav série: 1:0/
 

 

Hylák neinkasoval

Hylák v úvode tretieho dejstva čelil ešte obrovskej šanci Kafku, Košičania sa však ubránili. "Oceliari" dostali rovnakú možnosť početnej výhody o dvoch hráčov v 49. minúte, no pochodili rovnako. Domáci hráči pozorne bránili, nedovolili súperovi ohroziť Hylákovu bránku z vyložených príležitostí a po zisku puku podnikali rýchle protiútoky. Na začiatku 54. minúty sa natlačil do zakončenia domáci Bondra, ale bekhendom iba opečiatkoval ľavú žŕdku banskobystrickej bránky. V závere sa ešte dostal do úniku Lapšanký, stav sa už nezmenil.

Na snímke striedačka Košíc, tretí zľava v pozadí tréner Peter Oremus v prvom finálovom zápase hokejovej play off Tipsport extraligy HC Košice - HC'05 Banská Bystrica v Košiciach 1. apríla 2015.
 

Hlasy po zápase:

Peter Oremus, tréner HC Košice: "Vo finále je každý zápas dôležitý. Máme prvý bod a to nás veľmi teší. Potešil ma zodpovedný prístup chalanov vo všetkých fázach duelu. Ubránili sme oslabenie troch proti piatim, čo bolo naozaj dôležité. Početnosť šancí bola vysoká, škoda, že sme nepridali ďalšie góly. Hrá sa však na víťazstvá."

Alexandr Hylák, brankár HC Košice (čisté konto v stretnutí): "Máme bod, potrebujeme ďalšie tri. Verím, že k zajtrajšiemu zápasu pristúpime úplne rovnako ako k dnešnému a rovnako zvládneme i prvú tretinu. Myslím si, že od začiatku do konca sme predviedli konsolidovaný výkon. Súpera sme pustili do pár šancí, ale nie do tlaku, pretože v útoku totiž majú veľké skúsenosti. Keď sme ubránili oslabenie 3 proti 5, tak som veril, že to dotiahneme do víťazného konca. Čisté konto riešim až tridsať sekúnd pred koncom zápasu."

Miroslav Chudý, tréner B. Bystrice: "Začiatok sme nemali zlý, chýbali nám však zdravé emócie. V prvých desiatich minútach sme si vytvorili pár šancí, dostali sme gól z ničoho a Košice začali mať navrch, prišiel druhý gól. V druhej tretine sme išli za gólom, chceli sme niečo urobiť s výsledkom, čo sa nám však nepodarilo a pred koncom prišiel tretí gól, ktorý rozhodol i keď sme mali možnosť presilovej hry 5 proti 3."

Michal Hudec, kapitán B. Bystrice: "Nezačali sme zle, mali sme tam nejaké šance. Vraveli sme si, že Košice sú skúsené a majú hráčov, ktorí vedia potrestať každú chybu. V prvej sme asi urobili tri a dali nám dva góly. V druhej tretine sme sa do toho vložili, bolo tam viac emócií, začali sme jazdiť, produkovať náš štýl a myslím si, že sme si vytvorili tlak. Škoda gólu na 0:3, dovtedy sme mali šance."




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona