TE: Handzuš by už na budúci týždeň mohol nastúpiť za Banskú Bystricu

NETKY.SK • 12 November 2014, 08:52 • 2 min
TE: Handzuš by už na budúci týždeň mohol nastúpiť za Banskú Bystricu

BANSKÁ BYSTRICA - Hokejový majster sveta 2002 Michal Handzuš sa možno už na budúci týždeň predstaví v drese HC ´05 Banská Bystrica v slovenskej Tipsport extralige.

slovakia

left justify in out

Tridsaťsedemročný center je momentálne bez angažmánu a keďže ponuka zo zámorskej NHL neprichádza a rokovania o európskom pôsobisku sa len rozbiehajú, pravdepodobne sa rozohrá doma. Handzuš už dávnejšie avizoval, že ak zostane na starom kontinente, potom prvé duely odohrá v Banskej Bystrici. Podľa denníka Šport vykorčuľuje víťaz Stanleyho pohára 2013 na extraligový ľad v drese "baranov" buď 18. novembra v Nitre alebo o tri dni neskôr doma proti Skalici.

 

Michal Handzuš už pred pár týždňami hovoril, že stále čaká na ponuky z NHL. Ak by neprišli, láka ho aj pôsobenie v Slovane Bratislava, kde ho však odrádza náročné cestovanie za súpermi do Ruska. Jeho hokejovému štýlu by najlepšie vyhovoval švédsky hokej. Dlhoročná opora slovenskej reprezentácie by si na severe Európy rada zahrala. "Priznávam, že Švédsko a tamojšia liga by mi najlepšie sedeli," uviedol Handzuš. Banskobystričan naposledy hral za Chicago Blackhawks v NHL, celkovo v základnej časti profiligy nastúpil na 1010 zápasov, dal v nich 185 gólov a pridal 298 asistencií. V play-off sa v 116 stretnutiach tešil šestnásťkrát z presného zásahu a celkovo zo 46 bodov. Handzuš si okrem Banskej Bystrice a Chicaga už obliekol aj dresy Popradu, Worcesteru, St. Louis, Phoenixu (dnes Arizona), Philadelphie, Zvolena, Los Angeles a San Jose. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona