TE: Gólová nádielka v Banskej Bystrici, Skalica senzáciu nezopakovala

NETKY.SK • 21 November 2014, 07:10 • 2 min
TE: Gólová nádielka v Banskej Bystrici, Skalica senzáciu nezopakovala

BANSKÁ BYSTRICA - Skaličania túžili potvrdiť senzačné víťazstvo z predchádzajúceho kola doma s Košicami, no veľmi rýchlo museli túžbu korigovať.

slovakia

left justify in out

Prvú tretinu prehrali o tri góly, v obrane toho veľa neukázali a ich súper si často robil v útočnej tretine čo chcel. Skóre otvoril v 6. min Kytnár, v 8. pridal ďalší gól Kadura a aj tretia presná trefa Kafku v 18. mala podobné parametre, predchádzala jej vždy strela a následná dorážka, alebo teč. Z jasnej prevahy vyťažili 'barani' aj ďalšie šance, navyše nezužitkovali presilovku o dvoch hráčov trvajúcu 44 sekúnd. Hostia po prestávke precitli, ich najväčšiu šancu v 30. min ešte Stloukal po spoľahlivom zákroku Košarišťana v bránke nepremenil, no v 34. min už zblízka vykresal akú takú nádej na zvrat.

Po 17 sekundách však elán Skaličanov opäť ochladol po gólovej odpovedi dravého Ziga a aj keď v 37. min Komínek znížil na rozdiel troch gólov, zápas vcelku pokojne plynul do jednoznačného konca. Za domácich nastúpila už nová posila, americký obranca Cohen a hneď upútal svojou robustnou postavou. V tretej tretine mohol vývin narušiť ešte rýchy skalický, no ten neprichádzal, navyše Hudec v 47. min svojím typickým spôsobom stojac pri ľavej žŕdke skóre v presilovke prikrášlil. Zápas okorenila ešte klasická bitka so zhodenými rukavicami Lampera a Pavešica v 51. min a spečatenie víťazstva v ďalšej presilovke do prázdnej bránky v podaní Whitea, v 53. min ešte nepremenil trestné strieľanie domáci Kadura. Skaličania sa v závere nadýchli, využili poľavenie domácich, prehru zmiernili po góloch Komínka a Drtinu v priebehu necelej minúty, konečné slovo mal však v gólovej prestrelke v 59. min Róth. 

HC'05 B. Bystrica - HK 36 Skalica 8:4 (3:0, 2:2, 3:2) 
Góly: 6. Kytnár (Biro, Lamper), 8. Kadura (Kafka), 18. Kafka (Cohen, Handlovský), 34. Zigo (Róth, Bendík), 36. Kafka (Kytnár, Handlovský), 47. Hudec (Preisinger, White), 53. White (Preisinger, Hudec), 59. Róth (Bandík) - 34. Stloukal (Vaškovič, Komínek), 37. Komínek (Stloukal, Vaškovič), 56. Komínek (Jurík, Gründling), 57. Drtina (Školiak, Klímek). Rozhodcovia Orolin - Bogdaň, Jobbágy, vylúčení 4:8, navyše Lamper - Pavešic DKZ za zhodenie rukavíc, presilovky 3:1, v oslabení 0:0, zmeny: 24. navyše Bene, Lantoš, Kraus, 41. Pavešic, Šimíček (všetci Skalica), 1366 divákov.

Hlasy po zápase
Miroslav Chudý, tréner B. Bystrice: "Bol to z našej strany dobrý výkon, od začiatku sme hrali čo sme chceli a čo sme si zaumienili, rozhodnúť zápas čo najrýchlejšie. Náskok nás upokojil, aj keď sme začali trochu špekulovať. V tretej tretine sme už mali nahraté, mrzí benevolentnosť v závere. Inak s 8-mi strelenými gólmi môžeme byť naozaj spokojní."


Štefan Mega, tréner Skalice: "Žiaľ, rovnaká taktika ako proti Košiciam, s pozornou obranou, sa nám nepodarila zopakovať. Hráčov sme upozorňovali, že domáci budú od modrej nahadzovať puky so snahou natlačiť ich do bránky, čo sa potvrdilo a bolo rýchlo po zápase. Pozitívom bolo, že prvý útok strelil tri góly a pevne verím, že sa ešte rozstrieľame a uhráme v ďalších zápasoch lepšie výsledky. Domáci boli lepší v každej hernej činnosti a úplne zaslúžene zvíťazili. K Školiakovi potrebujeme hráčov, ktorí chápu jeho hokejové myslenie, vrátil sa domov, je to pre nás posila a ja dúfam, že nám pomôže."


Petr Kafka, autor dvoch gólov B. Bystrice: "Chceli sme odčiniť predchádzajúce zápasy, súpera sme zatienili a divákov pobavili. Ja som mohol streliť aj tretí gól, no nejako mi to nepadalo. Skaličania síce vyhrali doma s Košicami, no my sme si z toho ťažkú hlavu nerobili."


René Školiak, útočník Skalice: "Prehrali sme, nenadviazali na víťazstvo s Košicami. Hrali sme zle, s množstvom individuálnych chýb. Domáci si s nami robili čo chceli, na to, aby sme vyhrávali nad takýmito mužstvami, nemáme kvalitu, ťažko sa nám udržuje systém v hre. Nezúfame však, zažil som aj horšie sezóny a som presvedčený, že máme na to skončiť v osmičke."
 

MHC Mountfield Martin - HK Orange 20 3:0

V komornej atmosfére sa v úvodnej tretine hralo len v tréningovom tempe. Domáci mali prevahu, v koncovke im však chýbala finálna prihrávka a presnejšie zakončenie a tak na Godlu smerovali len strely z väčších vzdialeností. Mladý brankár si poradil aj s pokusmi Vargu a Illa pri martinskej presilovke v polovici prvej časti. Domáci ho prekonali až v 14. minúte, keď sa presadil Pokrivčák a svojím prvým gólom v sezóne otvoril skóre zápasu. "Dvadsiatka" sa osmelila v útoku až pri presilovke, Čecha preverili Bačik, Fekiač a Koyš.

Aj na začiatku druhého dejstva boli mladíci pri streleckej chuti, ale Čech bol pozorný. Potom si zachytal aj Godla pri pokusoch Illa, Smreka a Tupého. V 29. minúte vychytal Čech Skalického a Petráša. Domáci, bez piatich chýbajúcich útočníkov, sa viditeľne trápili. Po Vargovej šanci z 34. minúty bol Martin predsa len úspešný, keď sa v 36. zblízka presadil T. Klíma.

V tretej tretine najprv zahrozili Varga a Pokrivčák na domácej strane a potom Petráš, Fekiač a Koyš na opačnej. Obaja brankári však boli oporami svojich tímov. Tretí gól domácich pridal 28 sekúnd pred klaksónom Fujerík po spolupráci s Vargom. Martinskí hokejisti sa nakoniec v slabom stretnutí tešili z víťazstva a brankára Čech vychytal prvú nulu v tomto ročníku.

MHC Mountfield Martin - HK Orange 20 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Góly: 14. Pokrivčák (Říha, Illo), 36. T. Klíma (Jokeľ), 60. Fujerík (Varga, Illo), Rozhodovali: Jura - Gavalier, Holienka, vylúčení: 4:4 na 2 min, navyše: Dírer 10 min za napadnutie hlavy a krku, Illo (obaja MHC) 10 min za zhodenie rukavíc, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 1194 divákov.

Hlasy po zápase
Andrej Novotný, asistent trénera MHC: "S dvadsiatkou sa doma už tradične trápime. Som rád, že sme dnes aj v oslabenej zostave vyhrali. Súper dobre korčuľoval a tak sme sa ťažko presadzovali. Vyzdvihol by som výkon brankára Čecha, ktorý nás podržal."

Ernest Bokroš, tréner HK Orange 20: "Odohrali sme za dva dni dva zápasy. Napriek prehre som spokojný s výkonom, pričom v tomto dueli sme sa postupne zlepšovali. Žiaľ, máme problém. Veľmi ťažko dávame góly, čo sa potvrdilo aj v tomto stretnutí. Pre nás je účasť v extralige veľkým prínosom a za štyri mesiace hráči výkonnostne vyrástli, najmä čo sa týka organizácie hry."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies