TE: Bystrica získala brankára so skúsenosťami z NHL Jasona Bacashihuu

NETKY.SK • 4 Júl 2015, 08:44 • 2 min
TE: Bystrica získala brankára so skúsenosťami z NHL Jasona Bacashihuu

BANSKÁ BYSTRICA - Vedenie slovenského hokejového vicemajstra HC '05 iClinic Banská Bystrica angažovalo amerického brankára so skúsenosťami z NHL Jasona Bacashihuu. Obe strany sa dohodli na ročnom kontrakte, informuje oficiálny web extraligistu.

slovakia

left justify in out

Tridsaťdvaročný Bacashihua prišiel pod Urpín po troch rokoch strávených v nemeckom klube Staubing Tigers. Predtým pôsobil v Amerike. Na drafte v roku 2001 si ho ako celkovo dvadsiateho šiesteho vybral v prvom kole Dallas Stars. Prvé dve profiligové sezóny odohral za Utah Grizzlies v súťaži AHL a vedenie Dallasu ho v júni 2004 vymenil do St. Louis Blues. Svoj debut v NHL absolvoval v drese "bluesmenov" počas sezóny 2005/2006, keď za St. Louis nastupoval aj Vladimír Országh. Bacashihua odchytal 19 zápasov s percentuálnym priemerom úspešnosti 0,899. Nasledujúci ročník odchytal rovnaký počet zápasov za St. Louis s takmer rovnakou úspešnosťou (0,898). Aj napriek tomu, že v novembri 2007 na neho získalo práva Colarado Avalanche a v júli 2011 podpísal dvojcestný kontrakt s Philadelphiou, v NHL sa už nepredstavil. "Letci" ho síce dvakrát povolali z farmárskeho tímu Adirondack Phatoms, avšak príležitosť viac nedostal. neskôr preto zvolil angažmán v Európe a tri sezóny odchytal v Straubingu. Okrem toho dvakrát reprezentoval svoju krajinu na MS.

 

"Rokovanie s Jasonom bolo náročné, ale korektné. Trvalo trocha dlhšie, ale sme radi, že došlo k dohode," povedal pre hc05.sk športový manažér Július Koval. Bacashihua sa po dosiahnutí dohody vyjadril: "Som rád, že som sa stal súčasťou organizácie HC '05 a teším sa na novú sezónu. Mesto vyzerá naozaj krásne a verím, že sa nám bude dariť."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona