TE: Banská Bystrica zdolala Košice, súboj o majstra bude ešte dramatický

NETKY.SK • 7 Apríl 2015, 07:15 • 2 min
TE: Banská Bystrica zdolala Košice, súboj o majstra bude ešte dramatický

BANSKÁ BYSTRICA - Vo štvrtom zápase play off hokejovej extraligy opäť lepšie svedčal domáci ľad HC'05 Banská Bystrica.

slovakia

left justify in out

Po víťazstve 2:1 vyrovnali 'barani' zápasové skóre na 2:2, piaty zápas je na programe v košickej Steel Aréne vo štvrtok o 19.30. Najviac vyťažili domáci z perfektnej defenzívy, prvýkrát v sérii vsietili úvodný gól a o ten rozhodujúci sa postaral v 37. min Heizer po učebnicovej spolupráci s Kafkom. 

Štvrtý finálový zápas mal dramatický úvod. Už po 45 sekundách hry sa pobral do šatne brankár Corbeil za údery a domáci sa museli brániť v 5-min oslabení. Košarišťan však zodpovedne Corbeila v úvodnej dvadsaťminútovke nahradil a s ľadovým pokojom si poradil so šancami Spilara, Suju i Hrnku. Bystričanov komplikovaný úvod zocelil, obrana im fungovala veľmi dobre a občas vykúzlili aj solídny tlak na bránku Hyláka. V 8. min trafil Kytnár žŕdku, v 20-tej boli blízko ku gólu Surový i Kytnár. 

Najmä v presilovke od 9. min 'barani' rozkrútili poriadny kolotoč a ich ťah na bránku s typickým nátlakom pred Hylákom spĺňal učebnicové parametre. V druhej tretine ako prví dali o sebe vedieť hlavne Lamper a Zigo v 24. min po tlačenici pred Hylákom. Domáci pritlačili v ďalšej presilovke, no strely Whitea a Guimonda v 27. min len márne hľadali cieľ. Skóre otvoril v 29. min Handzuš, v pravú chvíľu stál na pravom mieste a odrazený puk poslal zblízka do siete. 

Prvýkrát vo finálovej sérii Bystričania strelili úvodný gól a mohli pridať aj ďalší, no puk po strele Čížeka v 30. min skončil na žŕdke. Košičanom pomohla vyrovnať presilovka v 33. min po viackrát stečovanej strele Lapšanského, pri ktorej chýbal Košarišťanovi aj lepší výhľad. Po biliardovej kombinácii v 37. min sa opäť menilo skóre v prospech 'baranov', najskôr sa Heizer akoby zastreľoval a o pár sekúnd neskôr perfektnú nahrávku od Kafku poslal do úplne odkrytej bránky. 

V tretej tretine nabral zápas podobný kurz ako deň predtým, 'barani' vedomí si náskoku sa snažili sympaticky pridať gólovú poistku a 'oceliari' po vyrovnávajúcom len márne túžili. V 49. i 57. min mal na hokejke gól Handlovský, dôležitá bola aj nevyužitá presilovka hostí od 49. min a strela Rachůnka o dve minúty neskôr, ktorú zneškodnil Košarišťan. Riziko s prázdnou bránkou pri power play si Košičania zvolili 90 sekúnd pred koncom, no bez vytúženého efektu. 

Richard Zedník, asistent trénera B. Bystrice: "Prvá tretina bola v znamení veľkého nasadenia, ustáli sme to, v druhej tretine sme sa viac presadzovali a vývoj nabral podobu predchádzajúceho zápasu. Záver sme zvládli výborne, Košiciam sme okrem power play nedovolili dostať sa do súvislejšieho tlaku." 

Peter Oremus, tréner Košíc: "Chceli sme uhrať v Banskej Bystrici aspoň jeden zápas, jednoducho sa nám to nepodarilo, lebo nasadenie z našej strany nebolo také, aby sme súpera pretlačili. Začíname odznova a pevne verím, že teraz sme na rade my."

Martin Štrbák, kapitán Košíc: "Zápasy boli vyrovnané a rozhodovali skutočne malé chyby, my sme ich vyrobili viac. Keď strelíte len jeden gól, ťažko možno na niečo iné pomýšľať. Nepresadil sa celý tím, nielen útočníci. Aj šance sme mali, hlavne deň predtým, čo chýbalo, bola efektívnosť. Séria sa vyrovnala, presunieme sa domov, zregenerujeme a sústredíme sa na piaty zápas."

Michal Handzuš, strelec jedného gólu B. Bystrice: "Oni potvrdili domáce prostredie a aj my, teraz to bude o tom, ako sa kto sústredí na ďalšie zápasy. Neštandardný úvod s odchodom nášho brankára nám pomohol, hneď sme sa dostali do zápasu, väčšinou máme slabé začiatky, teraz sme sa vyhecovali a prvú tretinu celkom dobre zvládli."

Andrej Košarišťan, brankár B. Bystrice: "Musíte byť pripravený aj na takýto náhly vstup do zápasu, aký som mal ja po treste Mathieu Corbeila v prvej minúte. Koncentroval som sa už na striedačke, z rozcvičky som bol ešte rozohriaty a celkom dobre som naskočil. Mathieu mi len povedal, že na toto u nich doma za oceánom nie je navyknutý, možno ešte nepozná všetky naše pravidlá. Mohol som aj ten jediný gól súpera chytiť, inak ma podržali hráči, hádzali sa do striel, podali sme výborný tímový výkon. Najhorúcejšie bolo pri power play, puky sa všelijako odrážali, našťastie sme ich udržali pred bránkovou čiarou."

HC'05 B. Bystrica - HC Košice 2:1 (0:0, 2:1, 0:0)
Góly: 29. Handzuš (White, Hudec), 37. Heizer (Kafka, Rosandič) - 33. Lapšanský. Rozhodcovia Kubuš, J. Konc - Gajan, M. Smrek, vylúčení 3:4, navyše 1. Corbeil 5 min + DKZ a trest v hre za údery vyrážačkou, presilovky 0:1, v oslabení 0:0, 2841 divákov. Stav série 2:2.
 

 

 

HC'05 B. Bystrica: Corbeil (1. Košarišťan) - Čížek, Rosandič, Guimond, Gründling, Kousalík, Biro, Jaborník - Lamper, Zigo, Matoušek - Hudec, Handzuš, White - Kudrna, Kytnár, Surový - Kafka, Heizer, Handlovský - Kadura


HC Košice: Hylák - Jánošík, Štrbák, Philipp, Šeda, Cebák, Macejko - Spilar, Bartoš, Jenčík - Bicek, Rachůnek, Bartánus - Lapšanský, Hrnka, Suja - Bondra, Mat. Chovan, Sojčík
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona