TdF: Velits je s prácou spokojný, chýbal mu lepší výsledok

NETKY.SK • 22 Júl 2013, 10:22 • 2 min
TdF: Velits je s prácou spokojný, chýbal mu lepší výsledok

PARÍŽ - Slovenský cyklista Peter Velits nenastupoval na štart Tour de France s vysokými ambíciami. Na rozdiel od minulosti mal tentoraz pomáhať lídrom tímu a pracovať pre elitného šprintéra Marka Cavendisha a ašpiranta na biely dres pre najlepšieho mladého jazdca do 25 rokov Michala Kwiatkowského.

slovakia

left justify in out

Po troch týždňoch tvrdej práce obsadil Peter Velits napokon na Tour 2013 konečné 25. miesto, čo je jeho druhý najlepší výsledok kariéry. Paradoxne, dopadol lepšie ako vlani, keď bol v tíme ašpirantom na celkové umiestnenie. Dvadsaťosemročný majster sveta do 23 rokov zo sezóny 2007 pri svojej premiére na TdF v roku 2008 skončil na 58. priečke, o rok neskôr bol 32., po zranení zo sezóny 2010 prišiel predvlani do cieľa v Paríži na 19. pozícii, minulý rok mu patrilo 27. miesto.

"Som poriadne unavený, ale po troch týždňoch už má toho každý dosť,“ začal svoje rozprávanie Peter Velits a pokračoval: "Keď si zoberiem do úvahy celú Tour, nie je to zlé. Vždy som hovoril, že je jedno, či človek skončí dvadsiatypiaty alebo tridsiaty. Nie je v tom žiaden rozdiel. Ak však prihliadnem na okolnosti, je to fajn výsledok. Nevypustil som žiadnu etapu, každú som išiel naplno.“ 

Po skončení Tour prevládajú v mysli dvadsaťosemročného Púchovčana pozitívne pocity. Jeho výsledok mohol byť lepší, keby ho v 2. etape manažéri nestiahli pomáhať dozadu Markovi Cavendishovi. Do cieľa prišiel so stratou 17 minút. Ak by ju nemal, mohol pomýšľať na najlepšiu dvadsiatku. "Som spokojný s tým, čo som urobil pre tím. Chýba mi však osobný dobrý výsledok. Jedenáste miesto zo šestnástej etapy neberiem do úvahy, lebo to nie je výsledok,“ tvrdil Peter Velits, ktorý si počas záverečnej etapy do Paríža pri prejazde okolo známej Eiffelovej veže premietol aj film posledných troch týždňov. 

Tento rok oslavovala Tour jubileum, konal sa jej 100. ročník. Francúzi ju poňali veľkolepo, záver situovali v čase západu slnka a na Elyzejských poliach defilovali stovky legiend. "Neprišlo mi to, že by to bol jubilejný ročník. Asi však preto, že atmosféra je na Tour vždy rovnaká - úžasne veľká a špeciálna. Ten záver pretekov v Alpách však bol tvrdý. Bolo to cítiť aj v pelotóne, všetci toho mali skutočne dosť,“ uzavrel Peter Velits.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies