TdF: Trofeje pre víťazov navrhol Slovák Peter Olach

NETKY.SK • 3 Júl 2015, 12:20 • 2 min
TdF: Trofeje pre víťazov navrhol Slovák Peter Olach

UTRECHT - Trofeje pre víťazov cyklistickej Tour de France navrhol Slovák Peter Olach a krištáľové poháre vyrobili v sklárňach v Kamenickom Šenove.

slovakia

left justify in out

Na majiteľov žltého, zeleného, bodkovaného i bieleho dresu čakajú poháre vysoké 60 cm a vážiace 4 kg. Na rozdiel od minulosti má mierne iné vzory trofej pre majiteľa zeleného dresu.


Autor trofejí Peter Olach využil pri svojich návrhoch aj poetiku. "Trofej je v spodnej časti širšia, tak ako na začiatku je široké štartové pole a každý z neho môže vyhrať. V strede potom prichádza k zúženiu, profilujú sa favoriti. Vo finále je len jeden cyklista, ktorý stojí na pomyselnom vrchole," predstavil vo videu pre iDnes.cz trofej dizajn koordinátor Škody Peter Olach, absolvent fakulty architektúry Slovenskej technickej univerzity v Bratislave.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies