TdF: Tonymu Martinovi zatiaľ uniká žltý dres o sekundy

NETKY.SK • 7 Júl 2015, 10:04 • 2 min
TdF: Tonymu Martinovi zatiaľ uniká žltý dres o sekundy

HUY - Žltý dres lídra pelotónu na cyklistickej Tour de France po troch etapách menil už trikrát majiteľa, ale druhý muž priebežnej celkovej klasifikácie zostáva stále rovnaký. Nemec Tony Martin (Etixx QuickStep) môže hovoriť o veľkej smole, keďže sen o žltom drese na najslávnejších pretekoch mu zatiaľ uniká doslova o sekundy.

slovakia

left justify in out

V 1. etape zaostal za víťazom časovky v Utrechte Rohanom Dennisom o 5 sekúnd, po 2. etape s cieľom na mori v holandskej provincii Zélande ho Fabian Cancellara predstihol o 3 sekundy a v tretej etape na vrchole slávneho stúpania nad belgickým mestečkom Huy sa Chris Froome dostal pred neho o jedinú sekundu.

 

"Môžem sa z toho len smiať," znela prvá ironická reakcia Tonyho Martina v pondelkovom cieli na Mur de Huy, kde obsadil 26. miesto s odstupom 40 sekúnd za víťazným Joaquimom Rodríguezom. "Mal som to vo vlastných rukách, ale nemal som na to nohy. Nevadí, zajtra opäť zabojujem a tentoraz to už vyjde," tvrdil Martin odhodlane pre ARD.

 

Vzhľadom na ťažký pád väčšej skupiny cyklistov počas 3. etapy na belgickom území Martin berie zatiaľ neúspešný boj o žltý dres aj trochu s nadhľadom. "Ľudia padajú a zranení odstupujú a za týchto okolností nie je žlté tričko až takou cťou ako zvyčajne. Neznamená to však, že sa oň nebudem usilovať," dodal trojnásobný majster sveta v individuálnej časovke Tony Martin pre nemecké médiá.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies