TdF: Thomas vyviazol z hororového pádu bez zranenia

NETKY.SK • 21 Júl 2015, 07:14 • 2 min
TdF: Thomas vyviazol z hororového pádu bez zranenia

GAP - Britský cyklista Geraint Thomas nestihol po menšom kontakte s Warrenom Barguilom vybrať včas zákrutu v zjazde pondelkovej 16. etapy Tour de France do Gapu, narazil do telefónneho stĺpa a spadol do priekopy vedľa cesty.

slovakia

left justify in out

Napriek škaredému pádu vysadol po chvíli na bicykel, dokončil etapu a udržal si šiestu priečku v celkovom poradí. Thomas mal šťastie v nešťastí a z incidentu pri ceste z Col de Manse vyviazol bez vážnejších zranení. "Som v poriadku. Trochu otrasený, ale všetko je v poriadku. Už som zažil aj horšie pády. Som šťastný, že som prišiel v pohode do cieľa. Nechápem, že niektorí nedržia v zjazdoch líniu a snažia sa predbiehať na miestach, kde to nejde. Aký je rozdiel medzi tretí a stým miestom? Všetci sme vedeli o tom, že je to ťažký zjazd," povedal v cieli 29-ročný Thomas a potom už hovoril s humorom: "Stratil som len okuliare. Nič sa teda ani nestalo. Ak sa ma bude lekár pýtať pri testoch, kedy som sa narodil a ako sa volám, odpoviem mu, že som Chris Froome."

 


Francúz Barguil urobil pri ceste z vrcholu technickú chybu. Prst sa mu šmykol mimo brzdnej páky a začal brzdiť neskoro. "Neurobil som to naschvál. Ten pád ma veľmi vystrašil. Verím, že Geraint bude v poriadku," uviedol Barguil.


Thomas je elitným pomocníkom Chrisa Frooma. Tím Sky prišiel v pondelok o Petea Kennaugha, ktorý mal problémy s dýchacími cestami. "Správa o havárii Gerainta ma zasiahla. Nikdy nechce počuť informácie o pádoch. Našťastie je v poriadku," povedal Chris Froome.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona